Marți, 6 februarie, ora 18:00, Apollo111 - Strada Actor Ion Brezoianu nr. 23 – 25, Palatul Universul, corp B - CdFD vă așteaptă cu un mix de muzică, tipărituri experimentale, expoziție foto și colecții de vederi în serie limitată.
Grataragii, corporatiști, pescari, nou-îmbogățiți, persoane defavorizate, columbofili, ciobani, culegători de plante medicinale, vrăjitoare, maratoniști, pasionați de aeromodelism - cu toții, dintr-un motiv sau altul, își intersectează viețile în inelul periferic al capitalei.
După o documentare de doi ani, într-o echipă mixtă de fotograf, jurnalist-antropolog, sociologi, designer, urbaniști și activiști, lansăm ziarul experimental PeriferiaB într-o singură ediție cu un tiraj unic de 500 de exemplare. Ziarul va fi distribuit gratuit.
Pentru acest proiect, fotograful Petruț Călinescu, cofondator CdFD, a câștigat locul 1, categoria “Photo Stories” la Balkan Photo Awards 2018.
După DOI ANI de ZÂNE, în care Ioana Cârlig și Marin Raica, cofondatori CdFD, au documentat viața în comunități izolate din România și Republica Moldova, marchează aniversarea cu o expoziție foto.
“Când reușim să fotografiem o zână, ne simțim, probabil, ca atunci când ielele îți iau mințile.“
Ioana Cîrlig
Ioana Cîrlig
Puteți vedea aici galeria aniversară ce marchează doi ani de Zâne.
***
Cine suntem?
Cine suntem?
Petrut Călinescu, Ioana Cârlig, Marin Raica și Ioana Călinescu, echipele din spatele proiectelor Mândrie și Beton, Post-Industrial Stories, PeriferiaB și Zâne.
Lucrăm la proiecte de fotografie documentară pe termen lung, pe care le încheiem cu expoziții foto, albume de fotografie, cărți obiect, serii-colecție de vederi și alte tipărituri experimentale.
Ce facem?
Pentru prima dată în România, finanțăm proiecte noi, documentate pe termen lung, prin granturi de fotografie. Lansăm prima colecție de albume de fotografie documentară din România. Creștem o arhivă digitală de fotografie contemporană, axată pe proiecte desfășurate pe termen lung, centrate în jurul unei idei.
Mai multe detalii despre ce am făcut de la înființarea asociației găsiți aici.
Eveniment realizat cu sprijinul Recolamp.
Aceste proiecte sunt cofinanțate în 2017-2018 de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN) și Ordinul Arhitecților din România.
Parteneri: Muzeul Național al Țăranului Român, Departamentul de sociologie din cadrul SNSPA, Asociația One World România, Gala Societății Civile, Radio România Cultural, Scena9, Think Outside the Box, The Institute, Frontline Club București, ActiveWatch - Agenția de Monitorizare a Presei.