Școala Primară CONIL și Asociația CONIL anunță premii interesante oferite micuților  elevi talentați ce vor expune lucrări în cadrul expoziției virtuale de desen și pictură - “O călătorie în lumea prieteniei“.
 
Pe 30 ianuarie, în mai multe ţări ale lumii, este sărbătorită Ziua Internaţională a Nonviolenţei în Şcoli cu scopul promovării ideii de educare a copiilor în armonie, solidaritate şi respect, mesajul principal al acestei zile fiind dragoste, nonviolenţă şi pace. Dragostea este mai bună decât egoismul, nonviolenţa este mai bună decât violenţa şi pacea este mai bună decât războiul.
 
Pentru a marca acestă zi, Asociația CONIL în parteneriat cu Școala Primară CONIL organizează în perioada 20 – 30 ianuarie 2021 expoziția virtuală de desen și pictură – “ O călătorie în lumea prieteniei“  în cadrul căreia vor fi expuse lucrări ale copiilor cu vârste cuprinse între 6-12 din școli partenere, din țară și străinătate. 
 
Editura Integral susține evenimentul asigurând o parte din premiile oferite copiilor. Printre ele si ,,Andrei și Pietricica Prieteniei", cartea cu povești educative si povești antibullying, care dezvoltă empatia copiilor și insuflă principii și valori. Ele pot fi de folos nu doar părinților, ci și cadrelor didactice care doresc să desfășoare ateliere pentru combaterea violenței, la grădiniță și la ciclul primar. Cartea a fost lansată în 2020 la Editura Integral și poate fi găsită în majoritatea librăriilor online, fiind una dintre cele mai bine vândute cărți pentru copii.
 
Roxana Andreea Rusu, autoarea cărții Andrei și Pietricica Prieteniei: "O soluție magică împotriva bullyingului nu există, însă avem instrumente, cum este lectura, pe care le putem folosi într-un efort comun, de echipă: copii, profesori, părinți și specialiști. Nu este de ajuns să corectăm efectele bullying-ului, trebuie să ne creștem copiii într-un spirit bun, responsabil și pacifist.".
 
Un alt premiu oferit de editura Integral, cartea “Eu și Virusul Hai Hui”, o carte adresată copiilor  care însă reprezintă un instrument excelent pentru părinți. Este un smartbook cu povestea care explică pandemia și măsurile de prevenție pe înțelesul copiilor, respectând abordarea recomandată de UNICEF. Adulții s-au confruntat cu foarte multe probleme în această perioadă, legate de locurile de muncă, situația financiară, nesiguranță, îngrijorare și anxietate. Cartea vine cumva în sprijinul lor, să ușureze aspectul comunicării cu cei mici pe tema Coronavirusului. 
 
În cartea Eu și Virusul Hai Hui sunt toate informațiile pe care copiii trebuie să le cunoască, iar accentul este pus pe prevenție și importanța obiceiurilor corecte, care ne pot feri de probleme: distanțarea socială și spălarea frecventă a mâinilor. 
 
“Copilaria este acea etapa din viata in care suntem noi: curati, puri, asa cum am venit pe lume. Este timpul in care facem descoperiri si ne facem prieteni, timpul in care ne putem bucura de frumusetea si simplitatea lucrurilor din jur. Cam aceasta este, pe scurt si povestea jucariilor Quercetti: jucarii create pentru descoperi lumea si a te bucura de ea impreuna cu prietenii tai. In pasi simpli, Quercetti stie sa puna in miscare rotitele creierului si sa te ajute sa inveti prin joaca, impreuna cu fratii si prietenii tai despre felul in care functioneaza lumea aceasta mare. Te invitam sa intri si tu in povestea Quercetti, in povestea ErFi.ro,  povestea despre copilarie, prietenie si frumos!” ne spune Alice Mitu, fondatoarea ErFi.ro

Scopul expoziției este acela de a conștientiza problema legată de violența din școalǎ, care poate avea consecințe și ȋn afara acesteia, de a sensibiliza și educa dar și de a demonstra că există și alte modalitǎți de rezolvare a conflictelor prin comunicare nonviolentǎ și dezvoltarea abilitǎților și a motivației de relaționare.
 
Expoziția va fi lansată în mediul online, respectiv pe pagina de Facebook a Asociației CONIL în data de 20 ianuarie, lucrările copiilor putând fi admirate și apreciate până în 30 ianuarie, ziua în care vom celebra împreună Ziua Internațională a Nonviolenței în Școli. 
 
Instituții de învățământ din  țară și străinătate participante:  Școala de limbă română DACIA- Grecia, Școala Gimnazială Marin Preda Pitești, Scoala Gimnaziala "Ioan Luca" – Farcasa - Neamt, Palatul Copiilor Craiova, Școala Gimnazială nr 7- Galați, Școala Primară Luca- București, Liceul Teoretic Mihai Ionescu- București, Liceul Național Liviu Rebrenu- Bistrița, Școala Primară Ana Lugojana – București, Școala Primară Micul Lord- București, Grădinița Scufița Roșie- București, Școala Gimnazială Internațională Premium School of Bucharest, Grădinița Adnan 1 București, Grădinița Bumblebees- Constanța, Școala Montera București, Universitatea de Stat Ion Creangă- Chișinău, Liceul Teoretic Borod- Bihor, Școala Gimnazială Beznea- Bihor, Liceul Teoretic Șuncuiuș- Bihor , Școala Gimnazială Curățele- Bihor, Școala Gimnazială nr 7, Petroșani- Hunedoara.
 
Premiile vor fi oferite de susținătorii CONIL:
https://fabine.eu/ l https://www.eintegral.ro/ l https://www.librariepentrupici.ro/ l www.erfi.ro