Dintre evenimentele incluse in programul festivalului, Alexandra Pirici va prezenta ”Instrumente delicate manipulate cu grija”, actiune continua in care patru performeri actualizeaza si reproduc pentru public, la cerere, momente, evenimente, situatii, meme sau imagini iconice. Alti artisti invitati ai festivalului sunt Ciprian Muresan, Eugen Jebeleanu, David Schwartz, Radu Apostol, Alexander Manuiloff (Bulgaria), Frederic Fisbach sau Maria Popivoda.
 
Lansata in urma cu doua saptamani, campania de crowdfunding initiata de TEMPS D’IMAGES a reusit sa mobilizeze ajutorul comunitatii, care a donat pana in acest moment 3000 din cei 8000 lei necesari. Printre sustinatorii publici ai festivalului se afla regizorul Eugen Jebeleanu, care este alaturi de festival pentru ca ”sustine, la randul sau, promovarea unor tineri artisti si programeaza spectacole ce trateaza subiecte importante”,  dansatoarea Mihaela Dancs, care considera ca TEMPS D’IMAGES”e cel mai tare festival de teatru, dans si arta video de la noi”, sau Miruna Runcan, scriitoare, critic de teatru si profesor universitar, care s-a alaturat donatorilor ”pentru ca [Temps d’Images] este festivalul proaspat si coagulant care a dat Clujului o noua tinerete, imprietenind artistii, producatorii, cu spectatorii lor dedicati". 

Multumirile curg constant pe pagina de facebook a festivalului, iar recompensele pentru donatori sunt revendicate de catre donatori in fiecare zi. In functie de suma donata, acestea includ invitatii la spectacole, acces la repetitii sau o invitatie la cina cu echipa festivalului si artistii implicati, pe langa multe alte surprize, gandite special pentru prietenii TEMPS D’IMAGES.

In ciuda faptului ca anul acesta bugetul festivalului este numai la jumatatea celui de anul trecut, s-a pastrat calitatea artistica a continutului. Cu ajutorul unor finantari publice, cu sprijinul partenerilor si al prietenilor festivalului, s-a reusit acoperirea unei parti din buget, care include productia, onorariile invitatilor, inchirierea spatiilor, promovare si transport. Lipseste insa o parte importanta din suma necesara pentru cheltuielile de cazare si masa ale artistilor si invitatilor. Desi nu constituie decat 10% din intreg bugetul, contributia voastra e indispensabila pentru TEMPS D’IMAGES2015. Aceasta va face ca festivalul sa fie nu numai inspirat de comunitate, ci si produs de oamenii carora li se adreseaza.

Pentru cei care sunt nehotarati inca, iata cateva motive pentru care merita sustinut TEMPS D’IMAGES:
Pentru ca incurajeaza interdisciplinaritatea si comunicarea dintre arte.
Pentru ca e profund conectat la lumea in care traim, reusind sa ofere, an de an, o imagine a timpului prezent.
Pentru ca reuneste creatii artistice inspirate din cauze sociale, pe care le aduce in prim plan.
Pentru ca reprezinta un cadru de dezbatere, atat prin subiectele propuse de artistii invitati, cat si prin evenimente conexe: ateliere, discutii, prezentari, lansari de carte.
Pentru ca sustine artistii din Romania, ale caror spectacole vor fi prezentate in fata unui numar de programatori culturali din strainatate, in cadrul Platformei Independente de Artele Spectacolului.
Pentru ca se implica anual in dezvoltarea scenei nationale, prin noi co-productii, interventii artistice sau performance-uri.
Pentru ca incurajeaza debutul si promoveaza tineri regizori preocupati de teme sociale.
Mai sunt 15 zile pana la finalul campaniei. Este inca nevoie de ajutor pentru a face ca acest festival sa se intample. Cine isi doreste sa sustina unul dintre principalele evenimente culturale ale toamnei clujene o poate face aici: http://crestemidei.ro/FestivalulTempsdImages8

Ce este TEMPS D’IMAGES?
TEMPS D’IMAGES face parte dintr-o retea de festivaluri internationale initiata in 2002 in Franta, de catre ARTE TV.  Festivalul se mai desfasoara in Portugalia, Ungaria, Germania si Canada. In Romania, este produs de catre Asociatia Colectiv A, la Cluj.
International: www.tempsdimages.eu
 
Programul editiei a opta va include:
Teatru:  In Pulverizare – spectacol de teatru pe un text de Alexandra Badea, in montarea lui Frédéric Fisbach – se va vorbi despre conditiile de munca din intreprinderi; in spectacolul lui Nico Vaccari se va dezbate subiectul pornografiei ca sursa de violenta impotriva femeilor, iar Eugen Jebeleanu, intr-o co-productie  Compania 28-Colectiv A, va prezenta povestea unei persoane transexuale din Maramures. Am mai invitat spectacole regizate de David Schwartz (Voi n-ati vazut nimic – povestea parcagiului bucurestean mort in timp ce se afla in arestul politiei),Bogdan Georgescu (Pentru ca meriti – despre libertatea de a alege si drepturile femeii), Ioana Paun (Produse Domestice – investigheaza drama bonelor filipineze din Romania, prinse intr-un soi de sclavie moderna), Radu Apostol si Ana Margineanu(Foamea noastra cea de toate zilele – pe un text de Peca Stefan, exploreaza natura saraciei din Romania, relatia dintre schimbarea sociala reala si procesul artistic).
Performance:  Ciprian Muresan schimba directia dinspre adulti care scriu pentru copii spre texte scrise de copii de gradinita in Untitled, Farid Fairuz dezbate feminismul intr-o productie destinata exclusiv barbatilor, Madalina Dan are un performance one-on-one in Agency of Touch, iar artistul bulgar Alexander Manuiloff porneste de la povestea reala a unui protestatar care si-a dat foc si implica publicul intr-o reconstituire subiectiva.
Dans: Agnes Dru se va folosi de elemente de dans traditional din Martinica pentru a transmite un mesaj impotriva colonialismului, iar Andreea David si Ingrid Berger Myhre vor incerca, intr-un spectacol coregrafic, sa ofere obiectelor alte sensuri decat cele date de limbaj.
Film: Marta Popivoda, artista din Serbia, va prezenta filmul Yugoslavia or how ideology moved our bodies, despre corpul colectiv creat prin ideologie.
 
Echipa
Echipa TEMPS D’IMAGESse mareste de la an la an, completandu-se cu oameni interesati sa puna umarul la sustinerea artelor performative: Miki Braniste este presedinta a Asociatiei Colectiv A si directoare a Festivalului TEMPS D’IMAGES, Iulia Popovici este critic de teatru si dans, co-curator al festivalului, Cristina Bodnarescu e manager cultural, coordonator al Festivalului TEMPS D’IMAGESdin 2012, Corina Bucea are experienta in management cultural, comunicare si coordonare de proiecte, Lala Panait e antropolog urban si manager cultural, Simina Corlat este manager cultural si coordonator logistic al festivalului, Oana Hodade e actrita si dramaturg, iar in festival e responsabila de ticketing, Sinta Wibowo este responsabil relatii internationale, Ani Marincean si Radu Bogdan sunt coordonatori de voluntari, Lorand Maxim este asistent de productie, Oana Mardare e actrita si producator cultural, iar Alexa Bacanu e dramaturg si specialist in relatii publice, si impreuna se ocupa de comunicarea festivalului.