Vaughan Smith, fondatorul Frontline Club, va fi prezent la evenimentele de marti, 18 februarie, si va prezenta clubul Frontline si misiunea acestuia. Tot marti va avea loc proiectia documentarului "Ukraine – From Democracy To Chaos”, urmata de o dezbatere media pe marginea situatiei actuale din Ucraina, la care va participa si Jill Emery, regizoarea documentarului, alaturi de jurnalisti romani care au fost prezenti la Kiev pe perioada crizei declansate anul trecut in Ucraina. 
 
Alte doua proiectii de film documentar si dezbateri media vor avea loc si in zilele de 19 si 20 februarie. Filmul documentar "Fortress" va fi proiectat miercuri, 19 februarie, si va fi urmat de o dezbatere media ce va atinge subiecte precum: societatea de tranzitie, era post-comunista, reconstructie economica si sociala, fundamentarea statului de drept in tari post-sovietice, Transnistria si Moldova.  
 
High Tech Low Life” – documentar ce va fi proiectat joi, 20 februarie, va aduce in discutie teme precum  libertatea presei si liberatatea de exprimare, jurnalismul in statele cu regim totalitar, combaterea cenzurii in noua era digitala si conceptul de “citizen journalism” – rolul activ al cetatenilor in procesul de colectare, de cercetare si de analiza si implicarea lor in diseminarea informatiilor de interes public. 
 
Frontline Club Bucuresti isi propune sa devina un punct si un prilej de intalnire, atat pentru jurnalistii romani, cat si pentru reprezentantii societatii civile dornici sa dezbata pe marginea subiectelor aflate pe agenda publica, atat in Romania, cat si la nivel international.
 
Programul clubului in perioada februarie – mai 2014 va include mai multe proiectii de film, cat si dezbateri media.
 
Programul Frontline Club Bucuresti, 18-20 februarie: 
18 februarie
Deschidere: lansare Frontline Club Bucuresti cu : Vaughan Smith, Pranvera Smith si Wotienke Vermeer, reprezentanti Frontline Club Londra.
Proiectie: “Ukraine - From Democracy to Chaos”
Sesiune Q&A cu Jill Emery, regizoarea “Ukraine - From Democracy to Chaos”
Dezbatere media cu: Stefan Candea, jurnalist freelancer si co-fondator al Centrului Roman pentru Jurnalism de Investigatie,  in calitate de moderator, Vlad Mixich, senior editor HotNews.ro, Laurentiu Diaconu-Colintineanu, jurnalist multimedia si Paul Radu, Director executiv al “Organized Crime and Corruption Reporting  Project”, in calitate de vorbitori. 

19 februarie
Proiectie: “Fortress”
Dezbatere media cu: Marian Voicu, producator TVR si Project Manager Radio Romania Chisinau, Michael Bird, jurnalist si editor pentru platforma The Black Sea si Lina Vdovîi, editor online TVR si membru al Centrului Roman pentru Jurnalism de Investigatie.

20 februarie
Proiectie: “High Tech Low Life”
Dezbatere media cu: Alexandru-Bradut Ulmanu, jurnalist freelancer si trainer in domeniu, autorul "Cartea fetelor. Revolutia Facebook in spatiul social" (Humanitas, 2011),  in calitate de moderator. Invitat: Radu Ciorniciuc, jurnalist independent, Casa Jurnalistului.
 
Frontline Club are ca scop sustinerea si promovarea jurnalismului independent si a fost infiintat in anul 2003 de catre Vaughan Smith, recunoscut jurnalist, cameraman si videoreporter in zone de conflict. De-a lungul anilor, activitatea jurnalistica a lui Smith s-a concentrat pe corespondenta de razboi din Iraq, Afghanistan, Bosnia si Kosovo.
 
Detalii despre activitatile si despre proiectele Frontline Club regasiti pe paginile dedicate:
 
Parteneri media: Sapte Seri, Dilema Veche, RFI Romania, LiterNet.ro, Dela0.ro, Vice Romania, SUB25, Institute, The Magazine. Frontline Club Bucuresti este sustinut de Fundatia Gala Societatii Civile.