Fundatia We Are Water, o initiativa a companiei spaniole de obiecte sanitare Roca, anunta ultimele doua luni in care se mai pot face inscrieri la Competitia de Film „We Are Water”, prima competitie de scurt-metraje ce atrage atentia publicului cu privire la problemele legate de siguranta apei si alimentatiei. Cea de a doua editie a competitiei a debutat anul trecut, in timpul prestigiosului Festival de Film San Sebastian, iar inscrierile se pot face pana la data de 31 martie 2014
 
Fundatia „We Are Water” aduce pe agenda publica si incurajeaza dezbaterile in jurul unei noi abordari a apei ca resursa limitata. Festivalul de scurt-metraje urmareste sa sensibilizeze publicul cu privire la acest subiect, sa aduca perspective noi, in acelasi timp oferind regizorilor, scenaristilor si editorilor de film oportunitatea de a duce mai departe mesajul fundatiei intr-un mod creativ si personal. Editia din acest an are ca tema impactul pe care salubritatea si apa il au asupra igienei, poluarii, agriculturii, sanatatii, alimentatiei si educatiei. 
 
Conditiile competitiei 
Aplicatiile pot fi inscrise pe website-ul oficial al fundatiei www.wearewater.org pana la data de 31 martie 2014. Scurt-metrajele trebuie sa prezinte tema intr-un interval de unu pana la trei minute. Si romanii pot intra in competitie intr-una dintre cele trei categorii: micro-documentar, animatie si Instagram. 
 
Fiecare categorie va avea un castigator, premiile fiind  oferite dupa cum urmeaza: 
- Micro-documentar: o camera video si 2.500 de euro
- Animatie: o camera video si 1.500 de euro
- Format Instagram: 1.000 de euro
- Premiul publicului (cel mai „apreciat” scurt-metraj pe Facebook): 1.000 de euro
Regulamentul complet poate fi citit pe www.wearewater.org.
 
Pe langa premiile oferite, scurt-metrajele finaliste vor beneficia de o mai mare recunoastere a publicului, fiind expuse pe website-ul si conturile de Social Media ale Fundatiei si difuzate in Galeriile Roca din Londra, Madrid si Barcelona. Mai mult, doua dintre scurt-metrajele castigatoare ale editiei de anul trecut au fost proiectate la Festivalul International de Film din Berlin, in fata unei audiente de 250.000 de jucatori de prim rang ai industriei internationale cinematografice. 
 
Juriul
Juriul reuneste 11 personalitati de top atat din industria filmului, cat si a ONG-urilor. Regizori de film, actori spanioli, directori de festivaluri de film, echipa „We Are Water” si ONG-uri internationale ce trateaza problema apei si salubritatii in lume isi vor deschide inimile catre povesti si isi vor folosi cunostintele pentru a alege cele mai puternice filme. „Astazi, oricine poate filma un scurt-metraj cu un smartphone. Acest lucru confera o spontaneitate si usurinta in exprimare mai mare decat in cazul filmarilor profesioniste si, implicit, si un farmec aparte fiecarui film inscris, pe care juriul va pune accent”, a declarat membrul juriului Emilio Mayorga, consultant de film si reprezentant al revistei Variety Magazine. 
 
Printre membrii juriului se numara: Carl Hensman, Director al Proiectului Apa, Salubritate si Igiena al Fundatiei Bill & Melinda Gates; Judith Colell, regizoare spaniola de film si Vicepresedinte al Academiei Spaniole de Arte si Stiinte Cinematografice; Ned Breslin, Director General Water for People; Agustí Villaronga, regizor spaniol de film, scenarist si actor; Ginés García Millán, actor; María Emma Mejía, Presedinte al Barefoot Foundation; Emilio Mayorga, Reprezentant al revistei americane de film Variety; José Luis Rebordinos, Director al Festivalului de Film San Sebastian; Carlos Jiménez Renjifo, Secretar al UNRIC - United Nations Regional Information Centre for Western Europe (Centrul Regional de Informare pentru Europa Occidentala al Organizatiei Natiunilor Unite); Xavier Torras, Director al Fundatiei We Are Water si Pascal Edelmann, Responsabilul cu Presa al EFA – Academia Europeana de Film.
 
Inca de la prima editie, Festivalul de Film „We Are Water” a inregistrat peste 500 de aplicatii din 80 de tari si a implicat 12.500 de votanti, care si-au sustinut scurt-metrajele favorite. Inca o data, mesajul Fundatiei si-a gasit calea catre zeci de mii de oameni si a exemplificat probleme reale si ingrijoratoare despre apa si salubritate. In lume, 894 de mii de oameni nu au acces la apa potabila si 2,5 miliarde la salubritate de baza. 
 
 
Puteti afla mai multe despre competitie la urmatoarea adresa: 
Urmariti stirile pe pagina noastra de Facebook:
 

***
Despre Festivalul de Film We Art Water
Festivalul de Film We Art Water este primul festival international de scurtmetraj care are ca obiectiv atragerea atentiei la nivel international asupra problemei apei in lume. Peste 500 de participanti din 80 de tari au luat parte la prima editie, iar solicitarea de inscrieri s-a facut prin cele mai bune 150 de scoli de film din lume, din 56 de tari de pe toate cele 5 continente.
 
Despre Fundatia We Are Water
Fundatia We Are Water este o initiativa a Roca si are doua obiective principale. Primul este acela de a atrage atentia si de a incuraja opinia publica si institutiile sa reflecteze cu seriozitate asupra nevoii de a crea o noua cultura a apei, care sa permita administrarea corecta si durabila a resurselor de apa din intreaga lume.

Cel de-al doilea obiectiv este implementarea a diverse actiuni menite sa atenueze efectele negative ale lipsei de resurse adcvate de apa. Ariile de activitate ale Fundatiei includ interventii in dezvoltarea infrastructurii, educatie, sanatate si cercetare in cele mai defavorizate zone ale lumii. Fundatia are in prezent in desfasurare patru proiecte in Ecuador, India, Brazilia si Bolivia si colaboreaza cu prestigioase organizatii internationale, precum Educatie Fara Frontiere, Intermón Oxfam, Unicef si Fundatia Vicente Ferrer.
 
Despre Roca
Roca este o companie specializata in design, productie si distributie de produse pentru baie, precum si placi ceramice si solutii de acoperire pentru pereti, utilizate in arhitectura, constructii si design interior.
Compania are 20600 de angajati si 76 de unitati de productie, fiind prezenta in peste 135 de tari din intreaga lume.
Avand capital integral spaniol, Roca este lider de piata in Europa, America Latina, India si Rusia. Este, de asemenea, un important jucator pe pietele din China si restul Asiei, precum si in Africa si Orientul Mijlociu. Roca este liderul la nivel mondial in sectorul sau de business.
 
GMP PR 
Silvia Jalea
silvia.jalea@pr.gmp.ro