Conceptul de economie sociala are intelesuri diferite de la tara la tara,in functie de modelele culturale, tipul de legislatie in vigoare, traditiile asociative, dar si in conformitate cu tipul de activitate, nevoile care se manifesta in fiecare context social si cu caracteristicile acestor nevoi. De cele mai multe ori, economia sociala este un subiect invocat mai ales atunci cand vorbim de grupuri vulnerabile si de solutiile pentru incluziunea acestor grupuri.
 
Vrem sa va punem fata in fata cu ceea ce inseamna economia sociala in practica, invitandu-va sa vizitati cateva afaceri dezvoltate dupa principiile economiei sociale. 
 
Astfel, vineri, 13 noiembrie, va invitam sa descoperiti Povestea  Atelierului de Panza, afacere sociala care transpune in practica principiile dezvoltarii durabile: folosirea de materiale textile naturale, cat mai putin prelucrate, sau materiale textile refolosite, ofera locuri de munca unor persoane cu dizabilitati sau din alte grupuri vulnerabile.
 
Punct de intalnire, sediul Atelierului de Panza, str. Sarmizegetuza, nr. 4, Bucuresti. 
 
Puteti consulta harta pentru vineri aici.
 
Program vineri – 11:30 – 12:30
 
Sambata, periplul nostru va incepe la fitoceainaria SanThe, urmand sa vizitam, pe rand, Muzeul-Restaurant PE INTUNERIC, atelierul de croitorie Zig-Zag din Balotesti, Restaurantul cu specific roman Zaiafet, Atelierul de design dezvoltat de Romano ButiQ la Muzeul Culturii Romilor, pentru ca la final de calatorie sa vizitam magazinul concept din str. Edgar Quinet, nr. 7 si colectiile retelei de cooperative Mesteshukar ButiQ. 
 
Program sambata – 10:30 – 16:00
 
În ziua de sambata, 14 noiembrie, participantilor le este asigurat gratuit transportul cu un autocar si masa de pranz.
 
Punctul de intalnire este la fitoceainaria SanThe, sambata, 14 noiembrie, ora 10:30, adresa str. Lipscani, nr. 104, in spatele Bisericii Sfantul Gheorghe. 
 
Puteti consulta harta pentru sambata aici. 
 
Deoarece nr. de locuri este limitat, pentru a participa la caravana va rugam sa va inscrieti completand urmatorul formular:
 
Pentru detalii suplimentare va stam la dispozitie la numarul de telefon 0727 318 729 si la adresa de e-mail andreea@romanobutiq.ro, persoana de contact Andreea Patru, responsabila organizare evenimente.
 
Proiectul Pakivalo ButiQ este derulat de Asociatia Romano ButiQ in parteneriat cu KCMC – K Consulting Management and Coordination si Atelierul de Panza, fiind cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Reurselor Umane 2007 – 2013 Investeste in oameni!, axa prioritara 6 Promovarea incluziunii sociale, DMI 6.1 Dezvoltarea economiei sociale (ID proiect: 143908).  pakivalobutiq.romanobutiq.ro