Sâmbătă, 25 martie 2017, are loc la Bucureşti lansarea oficială a comunităţii Laboratorul de Artă, un proiect care îşi propune să construiască un mediu dedicat artei si culturii, într-un moment confuz în care, mai mult ca oricând, societatea ne împinge către consum imediat si nepăsare. Laboratorul de Artă se concentrează pe promovarea inițiativelor artistice de impact din prezent din teatru, dans, muzică, literatura, film, pictură, fotografie, design, cât şi pe crearea de experienţe profunde de educare prin artă. Cu prilejul lansării, iubitorii de artă sunt invitaţi să se bucure de întâlnirea cu sensibila actriţă Antoaneta Cojocaru şi jurnaliştii Andrei Crăciun şi Horia Ghibuţiu.
Pe 25 martie are loc lansarea oficială a comunităţii Laboratorul de Artă. Încurajaţi şi inspiraţi de întâlnirea cu actriţa Antoaneta Cojocaru în cadrul unui curs de teatru independent, o echipă de tineri profesionişti au hotărât să creeze Laboratorul de Artă, propunându-şi astfel să investească într-o Românie mai bogată cultural şi moral. Pe termen lung, organizaţia va crea un hub în care tinerii artişti profesionişti să găsească contexte în care să-şi valorifice talentul, iar iubitorii de artă să aibă posibilitatea de a lua contact direct cu resurse şi artişti valoroşi din diverse arte (teatru, mişcare, muzică, pictură, literatura, film, design ş.a.). Membrii comunităţii vor dezvolta şi sprijini iniţiativele culturale de impact.
Pe data de 25 martie, iubitorii de artă şi cultură sunt aşteptaţi la 2 evenimente dedicate, ambele cu intrare liberă!
● “Despre curajul de a avea un drum” - Antoaneta Cojocaru, în dialog cu Andrei Crăciun - la care locurile sunt deja epuizate
● “Confesiunile unui artist” - Antoaneta Cojocaru, în dialog cu Horia Ghibuţiu - eveniment deschis, ce va avea loc la ora 19 în Mansarda Simbio, pe Strada Negustori, nr. 26. Întrucât numărul de locuri este limitat, vă invităm să vă confirmaţi participarea la eveniment prin rezervare la adresa de e-mail laboratoruldearta@gmail.com.
Evenimentele fac parte din seria “Poveşti cu Artişti”, o iniţiativă care promite publicului iubitor de frumos din Bucureşti interacţiunea cu artişti importanţi ai prezentului din diverse domenii, care au impact şi generează schimbare în mediile în care profesează. Timp de 2 ore, participanţii vor lua parte la dialoguri deschise despre importanta artei in societate, teatru şi viaţa unui artist adevărat, dincolo de cortină.
Antoaneta Cojocaru este un nume mare în generația tânără de actori. A jucat roluri importante pe majoritatea scenelor bucureștene, precum și în filme. Se bucură deopotriva de atenția publicului, cât și a presei de specialitate. Acum 4 ani, din pasiune pentru meseria ei, împreună cu directorul Teatrului Bulandra, Alexandru Darie, a pus bazele proiectului “Laboratorul de Noapte”, primul laborator de cercetare teatrală din România, ce se află sub Înaltul Patronaj al A.S.R Principesa Margareta a României, proiect care s-a dezvoltat ulterior si in alte teatre, precum Teatrul de Comedie sau Opera Comica.. Tot ea este cea care a inspirat membrii echipei să pună bazele comunității Laboratorul de Artă. Te invităm să afli mai multe informatii despre Antoaneta şi creaţiile sale de pe website-ul www.antoanetacojocaru.ro.
Andrei Crăciun este ziarist din 2005. Atunci a câştigat la secţiunea „Talentul anului” a Premiilor „Ioan Chirilă”. A intrat în echipa ziarului „Evenimentul zilei” şi a zăbovit acolo până în octombrie 2009. După aceea, timp de mai bine de 3 ani, a condus secţia de publicistică a ziarului „Adevărul”. Era, în 2011, conform Clubului Român de Presă, cel mai bun editorialist din România. În anul 2012, la premiile Superscrieri a fost desemnat, alături de Vlad Stoicescu, cel mai bun reporter din România. Poet şi prozator, a publicat în mai multe volume colective, inclusiv la edituri prestigioase, precum Humanitas. Te invităm să afli mai multe despre Andrei Crăciun pe website-ul www.andreicraciun.eu.
Horia Ghibuțiu este ziarist din 1990. A lucrat de la presa cotidiana („Tineretul liber”, „Evenimentul zilei”, „ProSport”, „Adevărul”) până la ghiduri TV („TV mania”) și reviste lucioase („Viva!”). Cea mai lungă perioadă, poate și cea mai prolifică, a petrecut-o la un ziar, „Evenimentul zilei”, pe care l-a părăsit de vreo patru ori, slujindu-l, ba și conducându-l, din convingere. După aproape un an petrecut la „Weekend Adevărul”, unde a fost redactor-șef, a ajuns la revista „FHM”, unde a fost tot redactor-șef. Te invităm să afli mai multe lucruri despre Horia Ghibuțiu şi creaţiile sale pe website-ul www.horiaghibutiu.ro.
Alătură-te comunităţii noastre, pentru a descoperi cât suntem de bogaţi prin artă!
Pentru mai multe detalii despre eveniment, dar şi despre activitatea Laboratorului de Artă , vă invităm pe pagina de Facebook a organizaţiei: www.facebook.com/laboratoruldearta/.
Evenimentele sunt organizate cu sprijinul: Boromir, Tort de bezea, Tort Design, The Coffee Factory, Simbio, Seneca Anticafe, Markprint.
Laboratorul de Artă este o organizație non-guvernamentală tânără care are ca scop promovarea inițiativelor artistice de impact din prezent din teatru, dans, muzică, pictură, fotografie, literatura,. Film, design și alte arii artistice conexe, precum si creeare de experiente profunde de educare prin arta. Ne dorim să creăm un mediu în care oamenii să se poată exprima prin artă într-un moment în care, mai mult ca oricând, societatea ne împinge către consum imediat si nepasare .Mai multe detalii pe pagina de Facebook a organizaţiei: www.facebook.com/laboratoruldearta/.