"Paradoxal, desi acest spectacol (laborator) este condus de o actrita  este cel mai viu. Este viu pentru ca este rezultatul unei cautari, unei dorinte de „altceva”, e viu pentru ca este expresia unei directii anti-realiste ce se naste incet, dar sigur, in teatrul romanesc saturat. Mai importanta decat orice imperfectiune mi se pare cautarea de „forme noi”, care este, in parte, si subiectul, si pledoaria textului, precum si interesanta taietura operata in text si accentele puse in asa fel incat sa fie adusa in prim plan iubirea in toate ipostazele sale.

E un spectacol viu pentru ca tatoneaza, pentru ca incearca, pentru ca „traduce” textul prin metode actoricesti diferite si pentru ca acorda o atentie peste medie componentei fizice, incercand sa transmita spectatorilor un tip de exaltare generat de  uriasele energii stranse de acesti actori. Aceasta compozita metoda fizica – ce vine in continuarea unor incercari similare din spectacolul Arlechino moare (un exercitiu de deconstruire a commediei dell’arte) produs in acelasi format de laborator, in stagiunea trecuta, tot la Bulandra – genereaza scene de reala intensitate, culminand cu scena finala dintre Nina Zarecinaia (jucata cu o apreciabila energie interioara si deplina investitie de sine de catre  Antoaneta Cojocaru) si Treplev (Stefan Lupu – autentic si direct). Valoarea acestui spectacol [...] este aceea ca decupeaza un al treilea drum intr-un peisaj teatral destul de previzibil si caracterizat de opozitia dintre estetica puternicei generatii regizorale ’80 si atacul „teatrului frontal” produs in special in afara sistemului oficial de catre generatiiile de dupa 2000."  (Cristina Modreanu, ArtAct Magazin)

Spectacolul-laborator „Pescarusul” de A.P.Cehov a avut premiera in decembrie 2013, iar din distributie fac parte parte Mihaela Teleoaca (Arkadina), Adrian Ciobanu – Trigorin, Antoaneta Cojocaru - Nina Zarecinaia, Stefan Lupu – Treplev, Richard Bovnoczki- Sorin, Gabriel Rauta - Dorn, Ela Ionescu – Masa, Isabela Neamtu - Polina Andreevna, Lari Giorgescu – Medvedenko, Vlad Oancea – Samraev. Cu participarea lui Adrian-George Popescu in rolul "Un pescarus".
 
Muzica originala este semnata Adrian-George Popescu, scenografia Mihai Pacurar, concept foto Alex Iatan, light design - Alexandru Darie.
 
 
Trailerul spectacolului: https://youtu.be/C2EYuQmeRJo

„Arlechino moare?” de Nikolai Evreinov, primul spectacol al Laboratorului de noapte condus de Antoaneta Cojocaru aduce in prim-plan omul zilei de azi, prins in conventii sociale sufocante, care isi ascunde identitatea in spatele unor masti, care alearga dupa satisfactii materiale si care nu mai stie cum sa se gandeasca la el insusi. Dar in egala masura spectacolul vorbeste despre Arlechino, eroul anti-erou, cel mai bun dintre noi, ignorat de cele mai multe ori, cel care se va sfarsi luptand sa restituie prietenilor sai propriile vieti.

"Arlechino moare?" de Nikolai Evreinov este primul spectacol din primul laborator serios de cercetare teatrala de la noi. Rezultatul este naucitor prin aerul straniu, usor rarefiat, care coexista alaturi de esente vechi, decantate ale teatrului si de uluitoarea performanta generata de corpurile artistilor.
Cinci actori cu o remarcabila empatie si cu o ardoare iesita din comun. O lume in care sufletele sunt cantitatii neglijabile, iar mastile ocupa prim-planul valorilor. O commedia dell'arte globala" (Cristina Rusiecki, Ion Parhon, Doina Uricariu)
Din distributia spectacolului fac parte Adrian Ciobanu – Arlechino, Antoaneta Cojocaru -  Pierrot, Ela Ionescu / Raluca Botez – Colombina,  Vlad Oancea / Marius Chivu  - Dottore. Cu participarea sopranei Raluca Oprea. Scenografia spectacolului este semnata  Mihai Pacurar, light design Alexandru Darie; grafica afis - Octavian Neculai; foto Alex Iatan.

Trailerul spectacolul se poate urmari aici: https://youtu.be/WAArHYg2jn8 

"Laboratorul de Noapte"- o premiera in mediul artistic din Romania, este expresia nevoii contextului teatral romanesc de a se regandi, de a se deschide catre noi forme de expresie. Spectacolul "Pescarusul" este o creatie autentica, unica prin modul de abordare al subtextului cehovian, in care metodele teatrale sunt potentate de interdisciplinaritatea, ca factor de evolutie al artei teatrale. Diversitatea echipei compusa din artisti tineri talentati cat si artisti consacrati,contribuie la amprenta particulara si impresionanta a procesului creativ, cat si a produsului final." (Gina Serbanescu)
Biletele pentru aceste reprezentatii se pot achizitiona direct de pe site-ul www.bulandra.ro
Proiectul Laboratorul de noapte se desfasoara sub  Inaltul Patronaj al Altetei Sale Regale, Principesa Margareta a Romaniei.