În luna martie debutează la Centrul de Teatru Educațional Replika – programul RAR 2019, Rezidențe Artistice la Replika. În 2018, Centrul Replika a inițiat o rezidență de creație pentru adolescente și adolescenți. În 2019, această rezidență va căpăta amploare, oferindu-le tinerilor și tinerelor, din București, cu vârsta între 15 și 18 ani, posibilitatea de a-și dezvolta practicile și de a lucra timp de 6 luni la un spectacol de teatru. 
 
Cele și cei interesați/ te de DRAMATURGIE sau de SCENOGRAFIE, de VIDEO sau de MUZICĂ de SCENĂ pot trimite până pe data de 30 martie, la adresa centrulreplika@gmail.com:
- un text de maxim 8 pagini
- maxim 10 schițe de costume și decor
- maxim 3 materiale video între 30 de secunde și 3 minute
- maxim 3 compoziții muzicale între 30 de secunde și 3 minute
 
Selecția va fi anunțată pe data de 25 aprilie.
 
În prima parte a rezidenței, care va debuta la începutul lunii mai, adolescentele și adolescenții vor dezvolta un text de teatru, elemente de scenografie, muzica de scenă și conceptul video pentru un viitor spectacol, împreună cu echipa Centrului Replika. În a doua parte a rezidenței, tinerele și tinerii vor definitiva împreună structura spectacolului care va fi prezentat în noiembrie, la finalul rezidenței. 
 
În programul RAR 2019, vor mai avea loc două alte rezidențe. 
În cadrul uneia dintre ele, scriitoarea Lavinia Braniște va scrie un text de teatru care va fi prezentat sub forma unui spectacol-lectură. În cea de-a doua, colectivul Industria Indipendente, format din scriitoarele și regizoarele Erika Galli și Martina Ruggeri, va crea un performance pe tema maturizării tinerilor.
 
În 2018, Centrul Replika i-a avut în rezidență pe coregraful Dani Popescu, pe muzicianul Alex Bălă, care a creat conceptul sonor pentru spectacolul „Limite” – one woman show despre sistemul educațional din România, și pe dramaturgul și regizorul Alex Gorghe, care a lucrat cu artista video Agata Tabacu și cu muzicianul Andrei Lucian Ivănuță la definirea dramaturgiei spectacolului Mi-e rușine.
 
RAR 2019. Rezidențe Artistice la Replika este un proiect inițiat de Asociația Culturală Replika și co finanțat de Administraţia Fondului Cultural Naţional. 
Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finațării.

***
Centrul de Teatru Educaţional Replika
reprezintă un spaţiu cultural interdisciplinar, dedicat explorării şi prezentării publice a creaţiilor artistice performative, concepute de artişti activişti într-o strânsă relaţie cu comunitatea. Artiştii şi cetăţenii activi dau replică problemelor comunităţilor.
Centrul REPLIKA își propune să devină o platformă de creație pedagogică și artă participativă prin care categorii de public marginalizate să se poată autoreprezenta și să-și poată crea arta care le definește nevoile și așteptările. Credem că accesul la orice manifestare culturală trebuie să fie gratuit, susţinut de întreaga comunitate.

În 2016, Centrul de Teatru Educaţional Replika a obținut premiul AFCN pentru incluziune socială și dialog intercultural și a fost nominalizat la Premiile Radio România Cultural, secțiunea “Proiecte culturale şi festivaluri”. În 2018, în cadrul ”Galei Premiilor UNITER”, Centrul REPLIKA a primit ”Premiul Consiliului Britanic” (The British Council Award).