Concertul caritabil va fi sustinut de patru tineri artisti: soprana Rodica VICA, tenorul Stefan POP, violonistul Vlad MAISTOROVICI si pianista Diana IONESCU. Evenimentul va fi prezentat de actrita Manuela HARABOR si Marius CONSTANTINESCU.

Stiati ca in 2 aprilie este Ziua Internationala de Constientizare a Autismului? Asociatia pentru Muzica, Arta si Cultura si Asociatia Help Autism au demarat un proiect comun de informare si constientizare si, in acelasi timp, o campanie de strangere de fonduri in beneficiul copiilor care sufera de Tulburari din Spectrul Autismului (TSA).

Despre Autism: Autismul este o tulburare de spectru, de aceea persoanele cu autism sunt foarte diferite, unele pot vorbi, altele nu; unele pot invata vizual, altele auditiv; unele pot fi sociabile, altele mai putin. Autismul nu se poate vindeca, dar cu interventie timpurie intensiva, pana la 47% dintre copiii cu autism pot trai o viata independenta. Autismul nu se poate vindeca, dar se poate recupera. 47% dintre copiii cu autism pot sa recupereze atat de mult incat sa nu poata fi deosebiti de ceilalti copii. Autismul se poate recupera prin interventie terapeutica  ABA (Analiza Comportamentala Aplicata). Fara terapie, simptomele autismului si comportamentele disfunctionale se agraveaza in timp. Din pacate, acesta interventie este de durata si foarte costisitoare si, cel putin deocamdata, legislatia din Romania nu permite decontarea lui prin asigurarile sociale. Iata de ce o campanie de strangere de fonduri se impune, pentru ca tot mai multi copii sa poata beneficia de terapie adecvata si pentru a reusi integrarea lor in scoala si societate. In Romania, sunt aproximativ 30 000 de persoane care sufera de Tulburari din Spectrul Autismului. In lume, 1 baiat din 84 si 1 fetita din 157 sufera de autism. Autismul poate sa apara in orice familie, indiferent de rasa, etnie, zona geografica, nivel de educatie.
 
Prin organizarea acestui concert caritabil se urmareste strangerea de fonduri din vanzarea unui numar aproximativ de 800 de bilete. Suma colectata va usura activitatea Asociatiei Help Autism si va oferi acces la terapie gratuita unui numar cat mai mare de copii diagnosticati cu autism. Mai multe detalii cu privire la activitatile desfasurate de Asociatia Help Autism gasiti pe site-ul www.helpautism.ro.
 
Despre Asociatia Help Autism
Asociatia Help Autism se implica activ de aproape 4 ani in derularea de programe de constientizare a autismului, diagnostic precoce si interventie timpurie pentru copiii cu autism. In noiembrie 2013 a deschis primul centru gratuit de diagnoza precoce si interventie timpurie in autism din tara, iar in 3 martie, anul curent, a inaugurat prima filiala in Suceava. In 2 aprilie, se pregateste pentru inaugurarea unui nou centru in parteneriat public privat. In acest moment aproximativ 150 de copii inscrisi in cadrul asociatiei primesc zilnic servicii de recuperare gratuita.
 
BILETELE SE GASESC ONLINE PE WWW.EVENTIM.RO SI IN RETEAUA EVENTIM, LA GERMANOS, ORANGE, VODAFONE, DOMO, LIBRARIILE HUMANITAS, LIBRARIILE CARTURESTI sau pe http://www.eventim.ro/ro/bilete/suflet-in-culori-bucuresti-sala-radio-356152/event.html
 
Organizatori: Asociatia pentru Muzica, Arta si Cultura si Asociatia Help Autism
Parteneri: Centrul InfoEuropa din cadrul Ministerului Afacerilor Externe, Societatea Romana de Radiodifuziune, Eventim.ro, Tarom, Floria.ro, si Wagner Arte Frumoase Povesti Parteneri Media: Radio Romania Cultural, Radio Romania Muzical, Agerpres, Dilema Veche, Ziarul Metropolis, ArtOut, Webcultura, Ceasca de Cultura, Hipmag, B365.ro, Liternet, Calendar Evenimente Agentia de Carte, Artline, 4Arte.ro, Inoras.ro, Lirika; ExclusivNews, Sales Express si Societate si Cultura.
 

Contact:
Birou Presa - Asociatia pentru Muzica, Arta si Cultura tel. +40 723917995; e-mail: birou.presa@musicarte.ro;
 
Trade Marketing – Asociatia HelpAutism
tel. +40  737.273.607; constantin.andronic@helpautism.ro
web: www.constientizeaza-autismul.ro