Evenimentul reprezinta punctul culminant al proiectului „Pod Cultural Transfrontalier Pentru Incluziune Sociala” - HUSKROUA/1101/082” finantat de Uniunea Europeana prin Programul CBC ENPI 2007-2013 Ungaria-Slovacia-Romania-Ucraina.

Tabara este un excelent instrument de continuare si desavarsire a parcursului de dezvoltare a abilitatilor de viata pe care beneficiarii din cadrul organizatiilor partenere l-au facut in ultimele 6 luni prin programele de dezvoltare personala, vizitele culturale si turneele artistice organizate in cadrul acestui proiect. Programul taberei se bazeaza pe activitati comune din domeniul artelor expresive (cantec, pictura, teatru, ateliere de creatie manuala), activitati de animatie socio-educativa, jocuri si sport. De asemenea, sub indrumarea localnicilor care au rol de ghizi, participantii viziteaza diferite obiective reprezentative din Satu Mare, descoperind aspecte interesante cu privire la istoria si traditiile acestor locuri. 

O parte importanta a programului zilnic este dedicata ultimelor repetitii ale spectacolelor ce vor fi prezentate in cadrul festivalului ce urmeaza sa aiba loc in ultimele doua zile ale taberei, iar copiii si tinerii lucreaza de zor la o serie de surprize pe care le vor oferi in dar spectatorilor care accepta invitatia la acest eveniment.

Festivalul cuprinde un total de 6 reprezentatii artistice, cate una creata de catre fiecare din cele 5 grupuri de copii si tineri participanti, avand rol de a pune in valoare elementele de traditie culturala din zona transfrontaliera specifice diferitelor popoare si etnii (Romana, Maghiara, Urcainiana si Roma) care convietuiesc aici si un al 6-lea moment artistic construit in comun de catre beneficiarii Asociatiei Stea si cei ai Fundatiei DOWN Carei cu scopul de a combate discriminarea grupurilor vulnerabile si a promova incluziunea sociala. 

Spectacolele vor avea loc in:
Sala Festiva a Liceului Teologic Romano Catolic „Hám János” din Satu Mare, 
str. 1 Decembrie 1918 nr. 2, dupa urmatorul program :
• Prima parte : Joi, 26 iunie 2014 de la ora 17.00
• Partea a doua : Vineri, 27 iunie 2014 de la ora 16.00

Festivalul isi propune sa contribuie la cresterea interesului tuturor membrilor comunitatii in pastrarea traditiilor locale, incurajand dialogul si cooperarea transfrontaliera. Publicul va descoperi bogatia patrimoniului cultural din regiunea transfrontaliera, avand in acelasi timp posibilitatea de a sustine cresterea stimei de sine a copiilor si tinerilor de pe scena apreciindu-le talentul si implicarea.
 
Acest proiect este derulat de catre Centrul de Resurse CREST in parteneriat cu Centrul de Resurse pentru Educatie, Dezvoltare Durabila si Incluziune Sociala (CREDDIS), Asociatia Stea si Fundatia Down Carei (Romania), Asociatia ÉFOÉSZ din Judetul Szabolcs-Szatmár-Bereg (Ungaria) si Organizatia Civila pentru Dezvoltarea Turismului Rural si Agroturism “In the Transcarpathian Valleys and Mountains” (Ucraina). 
 
Detalii suplimentare despre proiect pot fi obtinute de la Asociatia Stea, persoana de contact PINTEA Bogdan – expert profesional, la numarul de telefon 0743174169 sau de la Centrul de Resurse CREST Satu Mare, persoana de contact FORGACS Raluca – manager proiect, prin numarul de telefon 0261-877770.