Sâmbătă și duminică, 21 și 22 septembrie, de la ora 11:00, Unteatru de copii învită publicul din București, tânăr și mai puțin tânăr, la spectacolul „În față la O12”. Spectacolul de sâmbătă, 21 septembrie, va fi urmat de la ora 12:00, de Atelierul de Street Art coordonat de către John Dot S, street and stencil artist. Evenimentul este menit să marcheze lansarea oficială a proiectului Unteatru de copii - creat de unteatru și Asociația Culturală pentru Educație prin Artă - și se adresează tinerilor spectatori ai spectacolului „În față la O12”.  Aceștia vor avea ocazia să creeze propriile vizualuri originale Street Art, transferând jocurile copilăriei anilor ’90 de pe scenă, în imagini direct pe panourile lui John Dot S. 
 
În față la O12” este produs de Asociația Culturală pentru Educație prin Artă, se va desfășura în ambele zile la unteatru și este recomandat pentru vârsta +10 (dar și pentru adulți, în special cei care și-au petrecut copilăria în anii ’90, în fața blocului, eventual cu cheia la gât...)
 
Spectacolul, scris și regizat de Oana Răsuceanu, este construit în jurul a patru copii care își petrec vacanța de vară în fața blocului O 12, pe una din străzile unui cartier din București. Zi după zi, cei patru ies afară, la joacă. Anca, Maria, Alex și Dragoș inventează și reinventează jocurile copilăriei anilor ’90: De-a v-ați ascunselea, Mațele Încurcate, Flori, Fete, Filme și Băieți, Elasticul, Frunza, 1, 2, 3 la Perete Stai, Cornete, Țomapant, Țările și câte și mai câte.  3 luni de vară, în care povestea prieteniei lor ia forma jocului pe care decid să îl joace. 
 
„Fiecare generație are un set de jocuri, transformate în amintiri, cu care ajungi să mergi mai departe până la adânci bătrâneți. Eu și actorii din spectacol facem parte din generația jocurilor de tip frunza, fața, țările, flori fete și băieți... cu alte cuvinte tot ce se putea juca la scara din fața blocului, pe strada îngustă – pe vremea noastră fără mașini parcate una lângă alta sau una peste alta -  dintre blocuri. Pentru mine În față la O 12 e despre mixul puternic între nostalgie, prietenie (pe viață), joacă, începuturi și sfârșitul inevitabil.” - Oana Răsuceanu, scenaristă-regizor.
 
John Dot S este street and stencil artist. De 12 ani locuiește și creează în București,  unde a parcurs mai multe medii ale „vizualului”: ilustrație și grafică digitală, fotografie și editare foto etc. A fost atras de street art și în ultimii cinci ani „s-a jucat” cu spațiul, fie pe stradă, fie în spații abandonate. Folosește de la spray sau acrilice, la markere, de la pânză, lemn, obiecte reciclate, la pereți de diferite dimnesiuni. Consideră tehnica stencil art o tehnica nu foarte ușoară, dar care poate produce echilibru între răbdare și consecvență. Mai nou, îmbină stencilul cu free hand.
„Nu contează unde ești sau ce faci, atat timp cât trăiești prezent, simți oamenii și emoțiile din jurul tău; contează cum înțelegi ceea ce există și se întamplă în jurul tău.” - John Dot S
 
Spectacolul „În față la O12” este scris și regizat de Oana Răsuceanu
Cu: Adina Lucaciu, Irina Velcescu, Andrei Barbu, Rareș Florin Stoica
Decor & Costume: Anca Lazăr
Producător: Eugen Matei Lumezianu

"(...)  Ar putea părea că povestea („În față la O12”) este despre copilăria noastră, a nouăzeciștilor, despre cum ni se pare nouă că pe vremea noastră s-a atins apogeul în "copilologie" și despre cum privim înduioșați la "copiii de astăzi", care sunt privați de cele mai frumoase experiențe, din punctul nostru de vedere. 
Nu cred că despre asta e vorba de fapt. Și părinții noștri aveau exact aceeași părere despre copilăria noastră: că nici nu se poate compara cu farmecul copilăriei lor. 
Cred că este vorba despre a împărtăși frânturile acestea de bucurie nostalgică cu cei care le vor recunoaște, pentru că ne-au fost "contemporani" și, în același timp, e vorba despre o nevoie de a-i încuraja pe cei mai mici să își conserve cât mai bine copilăria în amintiri. Vor avea nevoie de ele mai târziu."  - Anca Lazăr, scenografă

"Așa cum o bucățică de madeleine înmuiată în ceai i-a trezit, cu mare intensitate, lui Marcel Proust o amintire din trecutul îndepărtat, în mod similar, textul acestui spectacol m-a făcut să retrăiesc, emoționat, amintirile copilăriei mele. Chiar dacă anii curg și vremurile se prefac rapid, anumite lucruri ce țin de copilărie nu se vor schimba niciodată: veselia și optimismul sănătos al copiilor,primele amoruri romantice, unele jocuri care se joacă de generații, vocea mamei care te cheamă la masă, când tu, de fapt, vrei să mai stai...
Micii noștri spectatori se vor regăsi precis în toate acestea și în multe altele și vor prețui încă și mai mult starea de grație numită copilărie, în care au norocul de a se mai afla încă." - Rareș Florin Stoica, actor
 
„În față la O12” face parte din seria de spectacole prezentate în proiectul cultural și educativ Unteatru de copii, derulat de Asociația Culturală pentru Educație prin Artă și unteatru - un concept inedit și original în peisajul teatral bucureștean, care cuprinde producții teatrale dedicate publicului tânăr și foarte tânăr din București.
 
Unteatru de copii este susținut de Renovatio Trading. 

Unteatru și Asociația Culturală pentru Educație prin Artă mulțumesc partenerilor media Unteatru de copii: Agenda Culturala pentru Copii, Agerpres, Bookhub, centruldeparenting.ro, feeder.ro, Hotnews, Iqool, mamaareblog.blogspot.com, mamide2.com, MovieNews, Observatorul cultural, sfatulparintilor.ro, solonaria.ro, Spark news, pauldutu.eu, ProTV online, Radio Europa Liberă România, Radar Media, RADOR, Revista Zeppelin, Qbebe, SuntParinte.ro, Zile și Nopți București.
 
*unteatru este un proiect cultural independent rezultat din dorinţa înfiinţării unui spaţiu dedicat activităţilor artistice. Creat în 2010, unteatru nu serveşte scopurilor comerciale, nu se supune conceptului de teatru comercial. El funcţionează ca vitrină în care produsul cultural devine exponat iar spectatorul vizitator, un teatru gazdă care îşi doreşte vizibilitatea şi promovarea tânărului artist pentru care pătrunderea într-un sistem este foarte dificilă.
 
*Asociația Culturală de Educație prin Artă (ACEA) a fost fondată în 2015, cu scopul de a dezvolta proiecte pentru educarea publicului de film și de teatru și atragerea de noi publicuri către zona artelor din România.