Asociatia BATE SAUA SA PRICEAPA IAPA - www.batesaua.ro se intoarce…
cu fata… la «TANARUL VELORUTIONAR» !

Constienti ca «VELORUTIA INCEPE DIN SCOALA», in conditiile in care tinerii sunt mult mai energici, mai curajosi si mai dornici sa schimbe ceea ce parintii lor NU vor, NU pot sau NU stiu, ne-am hotarat ca anul acesta sa inoculam microbul ‘velo’ in randul tinerilor. Vrem sa facem o velorutie plina de vibratii pozitive, de veselie, de zburdalnicie, de optimism, de candoare, de inocenta, de tot ceea ce oamenii mari nu mai au timp, putere si chef sa fie. Speram ca indemnurile Micilor Printi si Printese vor convinge "oamenii mari" sa FRANEZE cursa inarmarilor cu masini, bolizi si cai putere.

Sprijiniti financiar de Fundatia pentru Parteneriat / Miercurea Ciuc si Apemin Tusnad vom declara stare de necesitate in scoli, licee si facultati. Acolo unde noua generatie isi formeaza caracterul, personalitatea si valorile. Acolo unde dragostea pentru natura, pentru aproape si pentru frumos este in plina efervescenta.

Proiectul se va derula in intervalul februarie / iulie 2008. La sfarsit, ne vom strange jucariile, caietele si cursurile si vom pleca in vacanta. La ciclo-turism!

Daca sunteti de acord cu noi, daca sunteti interesati sa dati tinerilor un viitor mai curat, mai sanatos si mai frumos, atunci luati aminte: "PENTRU SANATATEA DUMNEAVOASTRA, EVITATI EXCESUL DE CARBURANTI"

In anul 2007, organizatia BateSaua a demarat o campanie numita "VELORUTIA. O REVOLUTIE PE DOUA ROTI!" - www.velorutia.ro prin care lupta pentru dreptul locuitorilor Bucurestiului de a utiliza bicicleta ca mijloc alternativ de transport urban, utilitar si de agrement. Acum, suntem pregatiti sa continuam cu o noua strategie: inroland tinerii!

ACTIVITATILE PRECONIZATE:
SCOLI / LICEE / FACULTATI
- pregatirea si propunerea unor programe de introducere a bicicletei in viata institutiei de invatamant, prezentate corpului profesoral; programele includ propuneri de instalare de rastele de biciclete, de asigurare a pazei acestora…, de a organiza concursuri, de a face educatie etc;
- promovarea bicicletei in randul scolarilor, liceenilor, studentilor (afise, pliante)
- organizarea de concursuri / campionate;
- initiere teoretica si practica (manualul “Siguranta pe Bicicleta”, extras din Codul Rutier etc);
- difuzarea unor productii radio;
- initierea activitatilor de voluntariat pentru atentionarea soferilor care parcheaza pe pistele de biciclete;

Va readucem aminte ca in octombrie 2007, asociatia BateSaua, alaturi de inca sapte cluburi si asociatii de profil din tara, a pus bazele Federatiei Biciclistilor din Romania. Avem convingerea ca prin intermediul acestei organizatii - ce ne asigura reprezentativitate nationala - vom putea continua la un nivel superior dialogul social cu autoritatile locale si centrale, pentru introducerea bicicletei in orice strategie de trafic urban.
Va multumesc!

Bateti Saua, nu pierdeti vremea (buna)!
GeoBateSaua
Presedintele Asociatiei «Bate saua sa priceapa iapa»
Vice-Presedintele Federatiei Biciclistilor din Romania