WWF Austria si Fundatia ERSTE anunta lansarea celei de-a treia editii a competitiei “European Schools for a Living Planet”. Concursul isi propune sa contribuie la cresterea nivelului de educatie ecologica al elevilor din centrul si estul Europei, printre care si Romania.

In 2009 competitia a antrenat 30 de scoli din 10 tari, dintre care 4 din tara noastra: Colegiul National Ioan Luca Caragiale din Bucuresti, Grupul Scolar Székely Károly din Miercurea-Ciuc, Centrul de Informare si Educatie in Managementul Deseurilor din Tulcea si liceul Lauder Reut din Bucuresti. Echipa care a castigat marele premiu, o tabara intr-o zona naturala din Austria, provine din Croatia.

“European Schools for a Living Planet” se adreseaza profesorilor care predau elevilor cu varste cuprinse intre 12 si 16 ani, si care doresc sa dezvolte proiecte de mediu in cadrul scolilor la care studiaza, urmarind trei directii de actiune : fluviul Dunarea (ca sursa de viata ce conecteaza Europa), amprenta ecologica (consumul de masa si procesul de globalizare) si participarea activa in cadrul societatii prin implicare personala, dar si prin motivarea celor din jur.

Astfel, principalul obiectiv al competitiei il reprezinta incurajarea copiilor de a-si dezvolta potentialul, oferindu-li-se posibilitatea sa descopere ei insisi modalitati prin care pot contribui la o dezvoltare a societatii in armonie cu mediul inconjurator. Cu aceasta ocazie, educatia trece dincolo de cifre si fapte, ea se transforma intr-un instrument prin care copiii isi pot dezvolta competentele si pot deprinde noi abilitati, devenind astfel cetateni activi si responsabili ai acestei planete.

WWF Austria si Fundatia ERSTE ii invita pe profesorii care doresc sa ia parte la competitie, la un training ce are ca scop dobandirea de cunostinte in managementul proiectelor de mediu. Acesta va avea loc intre 23 si 29 octombrie 2010 in Austria, costurile de transport, cazare si participare fiind suportate de catre organizatori. Fiecare profesor va putea fi insotit de un elev, fiind permis un numar maxim de trei cadre didactice pentru fiecare tara. Toti profesorii inscrisi in concurs vor fi invitati sa participe la evenimentul final ce va avea loc in iunie 2011, in Austria. Selectia participantilor la training se va face pe baza aplicatiei alaturate si a unei scrisori de intentie (de maxim o pagina), in care se vor detalia motivele participarii in programul educational.

Documentele, redactate in limba engleza, trebuie trimise pana pe 17 septembrie 2010 catre WWF Austria, Ottakringerstraße 114-116, A-1160 Vienna, Austria, in atentia Danica Bauer sau scanate pe e-mail la danica.bauer@wwf.at

Informatii cu privire la programul “European Schools for a Living Planet” puteti gasi accesand blog-ul www.foralivingplanet.eu.