Vineri, 20 noiembrie 2009, Banca Comerciala Romana (BCR) si MaiMultVerde au plantat o livada cu 700 de pomi fructiferi - Livada BCR. 200 de angajati ai bancii au venit ca voluntari in sprijinul Asociatiei Prietenia, beneficiarul acestei livezi care va fi certificata ecologic. Alaturi de voluntarii BCR, intre care s-a aflat chiar presedintele executiv al bancii, Dominic Bruynseels, la plantarea pomilor fructiferi a participat si Doru Mitrana, director executiv Asocitia MaiMultVerde.
Traim si muncim in comunitate si impreuna cu clientii nostri, facem eforturi sa fructificam oportunitatile de afaceri. Prin urmare, pentru noi, ca beneficiari ai comunitatii, este vital sa dam inapoi catre comunitate o parte din roadele afacerilor pe care le oamenii le fac cu noi, astfel ajutandu-i pe cei in nevoie, a declarat Dominic Bruynseels, Presedinte executiv BCR.
Livada BCR va reprezenta in viitorul apropiat o sursa suplimentara de venit pentru tinerii cu nevoi speciale care suntmembri asistati ai Asociatiei Prietenia.
Sa plantezi o livada poate parea usor, dar sa plantezi una care va fi certifica ecologic inseamna sa iti iei un angajament. La MaiMultVerde consideram ca agricultura ecologica si reintoarcerea la natura reprezinta viitorul, iar BCR este un partener de nadejde al mediului si al cauzelor sociale. Abia asteptam sa culegem roadele din Livada BCR, a declarat Doru Mitrana, Director executiv MaiMultVerde.
Cei 700 de pomi (meri, ciresi, piersici) si arbusti fructiferi au fost plantati pe un teren din orasul Pantelimon apartinand Asociatiei Prietenia. Livada BCR va fi certificata ecologic de o institutie acreditata de Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale, iar studiul de fezabilitate realizat de Forest Grup si achizitia puietilor au fost facute in ideea certificarii ecologice a livezii peste trei ani cand va da primul rod.
Certificarea ecologica atesta faptul ca aceste produse provin din agricultura ecologica, o metoda mult mai curata si mai sanatoasa de a produce hrana. In agricultura ecologica este strict interzisa utilizarea fertilizantilor si pesticidelor, a stimulatorilor si regulatorilor de crestere, a antibioticelor si organismelor modificate genetic. Produsele obtinute au gust, textura si calitati autentice si sunt mai potrivite metabolismului uman, respectand si mediul, in acelasi timp.
Livada BCR a fost plantata de Banca Comerciala Romana si MaiMultVerde, in parteneriat cu StopCo2.ro.
Note pentru jurnalisti:
BCR, membra a Grupului Erste, este o banca universala ce se adreseaza atat clientilor retail, cat si celor corporate. BCR este cea mai importanta institutie bancara din Romania gestionand active de peste 17,2 miliarde de EUR. BCR este cel mai valoros brand financiar din Romania. Banca ofera intreaga gama de produse si servicii pentru populati, avand in prezent 659 de unitati retail (pentru populatie si microintreprinderi) deschise in intreaga tara in majoritatea oraselor cu peste 10.000 de locuitori. Clientii corporate beneficiaza de serviciile BCR prin intermediul a 50 de centre de afaceri corporate dedicate in special IMM-urilor si companiilor mari. Banca pune la dispozitia clientilor, persoane fizice si juridice, o oferta complexa de produse si servicii bancare, inclusiv servicii de Internet banking, phone-banking si e-commerce. BCR emite 25 de tipuri de carduri de credit si de debit si are instalata cea mai mare retea nationala de ATM si POS peste 2.000 de bancomate si circa 17.000 de terminale electronice operationale la comercianti pentru plata cu card. BCR se prezinta astazi drept cel mai important grup financiar din Romania, cu activitati in tara si in strainatate - prin subsidiare si reprezentante bancare, cu o prezenta marcanta, prin societatile sale de profil, pe piata leasingului, in domeniul managementului activelor, pe piata de capital, a pensiilor private, a bancilor de locuinte.
Asociatia MaiMultVerde, organizatie neguvernamentala, nonprofit si de protectie a mediului, are misiunea de a construi o noua cultura a voluntariatului pentru mediu in Romania. In primul an de functionare, 2008, MaiMultVerde a lucrat cu peste 8.000 de voluntari, a plantat 107.000 puieti, a strans 94 de tone de deseuri, a deschis primul centru de inchiriat biciclete din Bucuresti, Cicloteque, a derulat doua campanii nationale de informare si educatie si a organizat prima gala de strangere de fonduri pentru proiecte de mediu, Gala Verde. Bugetul MaiMultVerde in primul an a fost de peste 1.100.000 de euro, fonduri integral obtinute din sponsorizari oferite de marile companii din Romania.
Asociatia Prietenia a luat fiinta in 1996 si este o organizatie non-guvernamentala, romaneasca, apolitica, fara scop lucrativ, avand ca obiect promovarea pedagogiei curative si terapiei sociale pentru tineri cu nevoi speciale. Membrii organizatiei sunt parinti, cadre didactice si alte persoane dornice sa ajute copiii, tinerii si adultii cu dizabilitati de care Asociatia Prietenia se preocupa. Aproximativ 80% dintre copiii si tinerii de aici au gradul I de invaliditate, adica sufera de afectiuni mentale severe si profunde, deficiente neuromotorii si asociate, cum ar fi sindrom Down, autism, epilepsie, deficienta mentala, absenta limbajului, tulburari de comportament etc. si nu au putut fi integrati in niciun alt sistem de invatamant si munca din Romania.