Asociatia ASCENDENT va derula din luna mai 2009 proiectul "Scoala de Duminica" finantat de BRD - Groupe Societe Generale prin programul "Schimba un Destin. Da valoare unei vieti".

In cadrul acestui proiect sunt oferite burse scolare in valoare de 200 Ron/luna pentru elevii din clasele a-IX-a, a-X-a si a XI-a ce invata in doua licee din sectorul 4 Bucuresti (Colegiul National Mihai Eminescu si Colegiul National Ion Creanga) si vor fi infiintate doua "Scoli de Duminica" in sectorul 4 unde elevii bursieri vor desfasura activitati de voluntariat in beneficiul altor copii.

"Scoala de Duminica" este infiintata intr-o scoala si reprezinta spatiul in care elevii bursieri vor desfasura activitati de voluntariat 3-4 ore in fiecare saptamana. 

Conditii de acordare a burselor:
1)     media generala in anul scolar 2007-2008 sau in semestrul I anul scolar 2008-2009 trebuie sa fie cel putin nota 9,00.

2)      elevii bursieri trebuie sa se implice cel putin 3-4 ore/ saptamana in activitati de voluntariat in beneficiul altor copii (activitati de sprijin scolar; activitati ludico-educationale: pictura, teatru etc; activitati de voluntariat outdoor etc)

3)   elevii trebuie sa fie in prezent in clasele a IX-a, a X-a sau a XI-a

Situatia sociala a familiilor din care provin canditatii este un criteriu suplimentar de selectie care va fi analizat de la caz la caz.

Elevii interesati trebuie sa ne trimita pana la data 08.05.2009, pe adresa de e-mail: ascendentmc@yahoo.com, o scurta scrisoare de motivatie prin care sa raspunda la intrebarea: De ce doresc sa fiu bursier al "Scolii de Duminica"?

Scrisoarea trebuie obligatoriu sa contina numele si prenumele elevului, clasa, media generala, informatii despre situatia sociala a familiei, adresa si numarul de telefon. 

Mai multe informatii despre proiectul “Scoala de Duminica” puteti gasi pe site-ul www.ascendent.org.ro si despre programul “Schimba un Destin. Da valoare unei vieti” pe site-ul www.brdcsr.ro