In perioada 11-17 mai 2009 se desfasoara in toata tara Saptamana Nationala a Voluntariatului, eveniment initiat si sustinut de catre Pro Vobis – Centrul National de Voluntariat in parteneriat cu Reteaua Centrelor de Voluntariat din Romania. In acest an ne aflam la cea de-a VIII editie si ne bucuram de sustinerea financiara a Comisiei Europene prin Programul Tineret in Actiune.


In data de 16 mai Centrul de Voluntariat Bucuresti impreuna cu ANPCDEFP prin programul Tineret in Actiune organizeaza Targul Voluntariatului in Bucuresti. Va invitam asadar sa promovam si sa marcam impreuna Saptamana Nationala a Voluntaritului in Bucuresti si toate activitatile de voluntariat pe care le organizam si care au nevoie de foarte multa vizibilitate catre publicul larg. Aproximam 50 organizatii participante (din tara si din Bucuresti) si in jur de 1000 vizitatori.

Activitatea targului este prezentarea la standuri specifice ale organizatiilor a programelor in care implica voluntari, ca un fel de oferta. Totodata targul este un prilej de cunoastere a celorlalte organizatii si posibilitatile de colaborare cu acestea. Locatia vizata este Parcul Cismigiu.

Va rugam sa aduceti materiale de vizibilitate ale organizatiei dvs si din proiecte realizate cu suportul financiar al Tineret in Actiune (unde este cazul, cei care au avut proiecte de acest gen). Actiunea va fi promovata prin afise si flyere dedicate cat si pe toate materialele promotionale ale Saptamanii Nationale a Voluntariatului.

Pe langa standuri ne dorim sa avem un spatiu delimitat unde organizatiile sa isi poata prezenta pe un ecran activitatile pe scurt.

In masura in care se anunta doritori (organizatii de profil) care pot asigura activitati intercative cu publicul, vom organiza standuri speciale pentru ateliere puse la dispozitia voluntarilor:
- atelier de animatie stradala
- atelier de origami
- atelier de figurine din balonase
- atelier face-painting
- atelier de realizare obiecte din lut
-  atelier de materiale reciclabile

Va asteptam sa ne spuneti tipul de activitate pe care l-ati putea coordona si de asemenea asteptam noi propuneri de activitati interactive.

Contact:
Carmen Marcu Manager Comunicare Pro Vobis – Centrul National de Voluntariat
Tel/Fax: 031 805 81 65
Mobil: 0755 045 102
E-mail: comunicare@provobis.ro, provobis@provobis.ro
Web: www.provobis.ro, www.voluntariat.ro