Fundatia „Alaturi de Voi” Romania primeste, in perioada 30 martie – 3 aprilie 2009, vizita delegatiei Fundatiei „Ecoul Cernobilului” Chisinau, R. Moldova, partener in cadrul proiectului „Incluziune sociala fara frontiere”, finantat de UNIUNEA EUROPEANA prin programul PHARE, urmand sa fie realizat un transfer de cunostinte in vederea replicariii serviciului Clubul Tinerilor la Chisinau.

Activitatile se vor desfasura la Clubul Tinerilor, in bdul Chimiei, nr. 12, in cadrul Centrului de Asistenta Comunitara detinut de Fundatia „Alaturi de Voi” Romania prin parteneriatul cu Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectie a Copilului Iasi.

Delegaţia din Republica Moldova va avea posibilitatea să participe în mod direct la activităţile desfasurate in cadrul Clubului Tinerilor din Iasi, va primi din partea Fundatiei „Alaturi de Voi” Romania informatiile necesare dezvoltarii acestui serviciu in Chisinau, se va crea metodologia de lucru pe acest serviciu, se vor planifica activitatile ce vor fi derulate in cadrul Clubului Tinerilor din Chisinau.

Mentionam ca serviciul Clubul Tinerilor din Chisinau va fi adresat, in principal, copiilor si tinerilor cu dizabilitati oncologice si malformatii congenitale dobandite in urma efectelor radiatiilor de la Cernobil. Activitatea anuntata face parte din proiectul „Incluziune sociala fara frontiere” care are drept scop dezvoltarea de servicii sociale adresate tinerilor cu dizabilitati din Romania si Moldova, in baza principiului cooperarii transfrontaliere si vizeaza replicarea la Chisinau a Clubului Tinerilor – un program de succes derulat la Iasi prin parteneriatul cu DGASPC Iasi, Constanta si Mures, de catre ADV Romania timp de 4 ani.

Clubul Tinerilor este un serviciu social adresat tinerilor infectati cu HIV dar si sanatosi care contribuie direct la dezvoltarea abilitatilor de viata independenta si incluziune sociala. Bugetul total al proiectului este de 149.942 Euro, finantarea de la UNIUNEA EUROPEANA prin Programul Phare fiind de 134.943 Euro, iar contributia ADV Romania, de 14.999 Euro. Durata proiectului – 16 luni.

Detalii privind evenimentul pot fi obtinute la tel: 0232-275568 sau mail: office@alaturidevoi.ro, persoana de contact, Manuela Iftimoaei, coordonator proiect. Pentru informatii si eventuale reclamatii referitoare la proiectul PHARE accesati: sesizari.phare.proiecte@cfcu.ro