Evenimentul a avut loc in cadrul EU Code Week si a reunit 20 de ONG-uri care isi doresc sa foloseasca si sa inteleaga mai bine tehnologia. ”Ce inseamna sa programezi? Ce trebuie sa-i ceri unui programator si cum construiesti mecanismul din spatele unei aplicatii mobile?”, iata doar cateva dintre intrebarile la care Roxana Rugina, co-fondator Simplon Romania si Petru Jucovschi, evanghelist Microsoft, au raspuns in cadrul intalnirii cu ONG-urile.
 
”Nu are rost sa te apuci de facut un site daca nu stii ce vrei sa faci cu el”, este sfatul oferit de Roxana Rugina pentru organizatiile non-profit. Tocmai de aceea, ea sfatuieste ONG-urile sa raspunda la cele 7 intrebari inainte de a incepe un proiect digital: Ce? De ce? Pentru cine? Unde? Cum? Cand? Cat?
 
“Abilitatile digitale sunt esentiale astazi si cu atat mai mult in viitor. Prin YouthSpark, initiativa Microsoft de a crea oportunitati pentru tineri, ne asumam suportul pe care il acordam dezvoltarii competentelor digitale, in sens larg, si a skill-urilor de programare, in particular”, a spus Petru Jucovschi, evanghelist Microsoft, in cadrul evenimentului. Elevii interesati de o cariera in IT sunt invitati sa se inscrie in programul national de mentorat, Opening Opportunities. Tinerii interesati sa scrie prima linie de cod pot accesa www.microsoft.com/computerscience pentru a descarca gratuit instrumente de programare si pentru a avea acces la training.
 
Abilitatile digitale sunt abilitati de viata
90% dintre joburile din Europa solicita abilitati digitale si angajarea specialistilor in IT&C a crescut cu 4% in ultimii 15 ani, potrivit datelor furnizate de Comisia Europeana. Dincolo de acest lucru, exista prea multe locuri de munca in domeniul digital si prea putini oameni calificati pentru ele – un deficit ce va ajunge la 900.000 de locuri de munca neocupate in 2020.
 
Mai mult, doua treimi din joburile in IT&C sunt in industrii conexe – de la manufactura la masini si de la medicina la comert – si abilitatile creative si transferabile invatate prin codare se aplica in multe profesii. Tocmai de aceea este important ca si organizatiile non-profit sa se adapteaze si sa intelega noile tehnologii pentru a interactiona mai usor cu viitorii donatorii si sustinatorii.
 
Evenimentul organizat de TechSoup Romania pune tara noastra pe harta europeana a programarii, alaturi de alte 2000 de evenimente care au avut loc in aceasta saptamana. Detalii suplimentare despre EU Code Week sunt disponibile aici: www.codeweek.eu
 
Un video de la evenimentul organizat de TechSoup Romania este disponibil aici - http://goo.gl/QwRNVI
  
***
Despre TechSoup Romania
TechSoup Romania ofera sprijin si incurajeaza toate organzatiile neguvernamentale de pe plan local sa foloseasca tehnologia pentru a face din Romania un loc mai bun. Din 2009 pana in prezent, impreuna cu partenerii donatori, asociatia a ajutat peste 1.000 de organizatii non-profit din Romania sa economiseasca 2,2 milioane de dolari, oferindu-le posibilitatea de a accesa solutii tehnologice sub forma de donatii. Pentru a afla mai multe accesati www.techsoup.ro
 
Despre Simplon Romania  
Simplon Romania desfasoara cursuri intensive de coding in Cluj unde incurajeaza tinerii sa-si imbunatateasca viata cu ajutorul tehnologiei. Simplon ajuta participantii sa-si descopere talentul si sa foloseasca tehnologia pentru a-si dezvolta aptitudinile. Programul de training Simplon a fost adaptat, testat si validat in 6 luni intensive de training oferit gratuit celor care vin din medii defavorizate sau care au nevoie de o reconversie profesionala pentru a deveni antreprenori si dezvoltatori de servicii web. Detalii pe www.ro.simplon.co
 
Despre Microsoft
„Inspiratia noastra la Microsoft este sa fim liderul in tehnologie si partenerul de incredere pentru viitorul Romaniei”
Fondată in 1975, compania Microsoft (NASDAQ “MSFT”) este liderul mondial in software, servicii, device-uri si solutii ce ajuta oamenii si companiile sa isi atinga pe deplin potentialul.