Fundația Comunitară București organizează pe 24 iunie 2023, între 9:00- 19:00, la bazinul olimpic Dinamo, evenimentul Swimathon București. Evenimentul de sâmbătă încheie a unsprezecea ediție a celei mai mari campanii de strângere de fonduri de tematică sportivă din România.

Swimathon București reprezintă o oportunitate unică de a sprijini proiecte valoroase din diverse domenii (social, sănătate, cultural, educație, persoane cu dizabilități) prin intermediul celor 842 de înotători-fundraiseri ce strâng fonduri pentru cauzele care îi motivează. Pe platforma https://swimathonbucuresti.ro/, susținătorii pot dona în favoarea favoriților lor și contribui astfel la finanțarea celor 28 de proiecte selectate în acest an.

Evenimentul este deschis publicului și intrarea este liberă pe tot parcursul zilei de desfășurare. Oamenii sunt invitați să susțină înotătorii, care vor transforma lungimile de bazin în donații, cu încurajări, pancarte și scandări din tribunele bazinului ”Anatolie Grințescu” și cu donații online sau la fața locului.

Timp de 10 ore, se vor desfășura serii de înot de câte 45 de minute, cu câte 10 echipe de înotători. Toți înotătorii vor primi medaliile în zona specială de premiere și echipele cu cele mai multe lungimi de bazin înotate vor fi premiate la finalul fiecărei serii.

Evenimentul reprezintă momentul culminant al eforturilor voluntarilor fundraiseri de a strânge fonduri din comunitatea lor. Până în prezent, cei 842 de fundraiseri au reușit să strângă suma de 827.339 lei, datorită susținerii a peste 6.131 de donatori generoși. Donațiile se pot face până pe 26 iunie, ora 23:59.

Campionul David Popovici, ambasadorul campaniei Swimathon București, a pregătit o surpriză specială. Deși este la mii de kilometri depărtare, David și-a adus contribuția la strângerea de fonduri oferind 10 căști de înot semnate de el. Donațiile efectuate în cadrul "Săptămânii lui David" (15-22 iunie) au putut intra în tragerea la sorți pentru câștigarea acestor premii speciale.

Organizațiile care participă la Swimathon București anul acesta sunt: One Rescue, Asociația Moașelor Independente, Ecopolis- aerlive.ro,  Ajungem Mari,  Autism Voice, Asociația Oamenilor Mici, Asociația pentru Victimele Infracțiunilor Sexuale, Asociația Umanitară TADEU, APAN (Asociația Pacienților cu Afecțiuni Neurodegenerative), Fundația Comunitară București, Asociația Touched Romania, AMAIS (Asociația Metodelor Alternative de Integrare Socială), Fundația Inima de Copil, Comunitatea Educaţie pentru Ştiinţă, Asociația Carusel, Asociația CONIL, Asociația Dăruiește Aripi, Asociatia Club Sportiv Climb Again, Asociația pentru Responsabilitate Socială PLAN B, Asociația Down Plus București, Asociația Fabrica de Fapte Bune, Asociația Informală a Vocilor pentru Incluziune,  Asociația Ana și Copiii, Asociația pentru Susținerea Progresului în Educație, Recuperare și Acceptare, Asociația Room 2046, Asociația P.A.V.E.L., Asociația Help Autism, Asociaţia Little People România.

 

***

 

Swimathon București este cel mai mare eveniment sportiv de fundraising din România și a demonstrat oamenilor că pot deveni împreună o comunitate de suport pentru oraș. Fundația Comunitară București organizează evenimentul din 2013.  În zece ediții, a susținut 230 de proiecte, pentru care au înotat peste 4.000 de oameni și pentru care s-a strâns peste 1 milion de euro de la peste 32.000 de donatori.

Fundația Comunitară București aduce împreună donatori, ONG-uri sau grupuri de inițiativă pentru a dezvolta comunități în care să ne simțim ca acasă. Construiește mecanisme de donație, fonduri de finanțare sau incubatoare de idei pentru oraș. În 11 ani, a finanțat peste 700 de proiecte și burse din București și Ilfov, cu 3.9 milioane de euro. Fundația Comunitară București este parte dintr-o mișcare națională, alături de alte 17 fundații comunitare din țară. Pentru mai multe detalii, vizitaţi www.fundatiacomunitarabucuresti.ro