Proiectul Școala Gimnazială CONIL, pentru copiii cu cerințe educaționale speciale, susținut de TRANSAVIA, a primit aseară PREMIUL III pentru Proiectul Acces la Educația Incluzivă, la Categoria EDUCAȚIE, în cadrul Galei Romanian CSR Awards 2022, unicul eveniment care premiază exclusiv companiile sustenabile care se implică în comunitate.
Marii câștigători sunt însă cei 300 de copii cu diferite dizabilități, cu vârste cuprinse între 3-18 ani, și familiile lor care beneficiază prin inițiativa Asociației CONIL, susținută de TRANSAVIA, de programe de consiliere și terapie. Acestora, li se adaugă 40 de beneficiari indirecți reprezentați de voluntari, studenți în ani terminali la facultăți de profil, care vor avea șansa să lucreze cu copiii cu cerințe educaționale speciale alături de specialiștii asociației CONIL.
Marii câștigători sunt însă cei 300 de copii cu diferite dizabilități, cu vârste cuprinse între 3-18 ani, și familiile lor care beneficiază prin inițiativa Asociației CONIL, susținută de TRANSAVIA, de programe de consiliere și terapie. Acestora, li se adaugă 40 de beneficiari indirecți reprezentați de voluntari, studenți în ani terminali la facultăți de profil, care vor avea șansa să lucreze cu copiii cu cerințe educaționale speciale alături de specialiștii asociației CONIL.
„Suntem onorați să primim acest premiu în numele tuturor copiilor cu dezvoltare atipică ce vor avea acces la educație gimnazială de calitate, adaptată nevoilor lor. Această recunoaștere a importanței proiectului la care am contribuit alături de partenerii noștri, Asociația CONIL, este mai mult decât o apreciere a responsabilității cu care acționăm în societate. Este o confirmare a faptului că reușim să creăm șanse reale la educație de calitate și să fim „furnizori oficiali de zâmbete” pentru copii și familiile lor. A face bine este unul dintre principiile după care ne ghidăm cu toții la TRANSAVIA și se referă atât la a face lucrurile responsabil, așa cum trebuie, cât și la a contribui la binele celor din jurul nostru. Pentru noi, o afacere de familie, a ne îngriji de aproapele nostru este absolut firesc, și de aceea ne implicăm constant și dăm înapoi comunității din ceea ce am primit și noi de-a lungul timpului”, declară Theodora Popa, Vicepreședinte TRANSAVIA.
Alături de grija față de mediu și comunități, liderul pieței de carne de pui sprijină educația și dezvoltarea tinerilor, adoptând direcții strategice de responsabilitate socială aliniate cu Obiectivele de Dezvoltare Durabilă (ODD) lansate de Organizația Națiunilor Unite (ONU). În această linie se înscrie și parteneriatul dintre TRANSAVIA și Asociația CONIL care susține înființarea Școlii Gimnaziale CONIL, o școală incluzivă, dedicată copiilor cu cerințe educaționale speciale.
„Suntem foarte recunoscători oamenilor inimoși de la TRANSAVIA care au crezut în noi și au ales să ne susțină în demersul nostru de a oferi o șansă reală la educație și integrare copiilor cu cerințe educaționale speciale. Cu sprijinul TRANSAVIA, Școala Gimnazială CONIL devine o realitate atât de necesară! Școala Gimnazială CONIL este un loc ce aduce echilibru și pace în lumea copiilor cu nevoi speciale și a familiilor lor, o lume plină de zgomot, haos și nesiguranță. Asocierea cu compania TRANSAVIA reprezintă o adevărată onoare pentru noi, un parteneriat statornic, de viitor, cu care ne vom mândri mereu. Pot spune că există o legătură profundă între TRANSAVIA și Lumea CONIL, ambele fiind bazate pe câteva principii identitare esențiale pentru dezvoltarea armonioasă și sănătoasă a generațiilor: integritate, respect, incluziune, muncă, răbdare și, cel mai important, credința că tot ceea ce facem, facem din inimă. Datorită acestui fapt am fost convinsă de reușita acestui parteneriat. În numele tuturor acestor copii speciali care, de acum, vor beneficia de programele educaționale ale Școlii Gimnaziale CONIL, țin să mulțumesc companiei TRANSAVIA! Împreună suntem furnizori oficiali de zâmbete pentru copiii cu cerințe educaționale speciale și familie lor”, declară Adela Hanafi, Președinte CONIL.
Prin dezvoltarea sistemului educațional și terapeutic CONIL, care grupează grădinițe, o școală primară, centre de zi pentru recuperarea și terapia copiilor cu dizabilități și, acum, și școală gimnazială, proiectul premiat în cadrul Galei Romanian CSR Awards 2022 contribuie la Obiectivul de Dezvoltare Sustenabilă #4 Calitatea Educației, urmărind asigurarea unei educații incluzive și de calitate pentru toți și promovarea învățării pe tot parcursul vieții.
Ajunsă la cea de a 10 ediție, competiția Romanian CSR Awards premiază cele mai bune proiecte de Sustenabilitate și Responsabilitate Socială derulate în țara noastră pe parcursul anului.
***
TRANSAVIA este liderul pieței locale de carne de pui, fiind una dintre cele mai importante afaceri de familie, care deține și produce brand-urile Fragedo, Libertan și Papane Inclusă în topul celor mai valoroase portofolii din România, TRANSAVIA operează sustenabil cu un model de business integrat vertical, bazat pe cele mai bune practici și cele mai stricte protocoale în întreg lanțul de producție și distribuție, de la bob la furculiță. În cei 31 de ani de activitate, TRANSAVIA a investit constant în modernizare și în tehnologie de ultimă generație și a adoptat inovația ca sursă de creștere sustenabilă a business-ului și de predictibilitate pentru viitor. Unul dintre cei mai mari angajatori români, TRANSAVIA are în prezent peste 2.300 de angajați, care activează preponderent în cele 29 ferme de creștere a păsărilor și în cele 4 ferme de producție vegetală, în fabrica de nutrețuri combinate, în cele 3 abatoare de ultimă generație și în fabrica de procesare a cărnii. În fermele TRANSAVIA, localizate în 8 județe din România, se produc anual peste 100.000 de tone de carne de pui. Aproximativ 25% la sută din producția anuală a companiei merge către export, în mai multe state europene, pe continentul african, în zona Mării Mediterane și a CSI. TRANSAVIA este singurul producător de carne de pui care a publicat în mod voluntar Raport de Sustenabilitate în ultimii doi ani. De asemenea, este prima companie din România co-semnatară a Codului Conduită al UE cu privire la practicile responsabile comerciale şi de marketing în sectorul alimentar.
Asociația CONIL a luat ființă în anul 2010 la inițiativa Adelei Hanafi, fondator, ca urmare a unei experiențe personale de mamă a unui copil cu dizabilități, din dorința de a da o șansă reală la educație, integrare și incluziune socială a copiilor și tinerilor cu diferite dizabilități. Misiunea Asociației CONIL: bazată pe conceptul de educație incluzivă, CONIL ia naștere din dorința de a da o șansă tuturor copiilor, tipici dar și celor atipici, pentru a ajuta la formarea si educarea lor printr-un concept nou, liber, bazat pe iubire, empatie si respect. Viziunea CONIL: fiecare copil este o LUME iar noi luptăm de peste 11 ani pentru o societate tolerantă, unde copiii și tinerii cu dizabilități se pot bucura de toate drepturile cuvenite! CONIL înseamnă mai mult decât o asociație înființată pentru a oferi sprijin copiilor cu nevoi speciale. CONIL înseamnă, deja de 11 ani, o șansă reală la o viată aproape normală pentru copiii cu nevoi speciale. CONIL înseamnă mii de copii cu autism pe care îi educăm, cu care facem terapie, pe care îi integrăm. CONIL înseamnă liniște, echilibru financiar și speranță pentru viitor pentru miile de familii care se confruntă cu problema tulburărilor din spectrul autismului. CONIL înseamnă sute de mii de gânduri bune, zâmbete și câteodată și lacrimi, înseamnă empatie, înțelegere și șanse egale. În termeni strict juridici suntem o organizație non-guvernamentală înființată în 2010, al cărei scop este să asigure educație, integrare și incluziune socială pentru copii și tineri cu diferite dizabilități. Însă viața ne-a arătat că nu se rezuma totul la o încadrare juridică, așa că nouă ne place să ne definim ca “furnizori oficiali de zâmbete” pentru copiii cu dizabilități și familiile lor.