Artiștii argentinieni Analia Selis și Mariano Castro vor susține concertul de tango argentinian Tango Solidario pe 24 aprilie, ora 20:00 la Teatrul Godot, în incinta Palatului Bragadiru. Fondurile obținute în urma concertului vor fi donate pentru tratamentul Georgetei Kovacs, o femeie în vârstă de 45 de ani care se luptă cu o formă agresivă de cancer.
Concertul Tango Solidario îi aduce împreună pe talentații artiști Analia Selis (voce) și Mariano Castro (pian) pentru o incursiune în lumea tango-ului argentinian autentic. Cei doi vor încânta audiența atât cu piese de tango tradițional argentinian, cât și cu tango compus de maestrul Astor Piazzolla. Curator al concertului este Simona Pop de Castro. Concertul este realizat în parteneriat cu The Great Hill Society Club de la Palatul Bragadiru.
Participarea la concert se face cu înscrierea prin acest formular și achitarea unei sume minime de 150 lei.
Donația se face in contul IBAN RO57BUCU1111037793116RON pe numele Georgeta Kovacs. Fondurile strânse în urma concertului vor fi donate pentru tratamentul Georgetei.
Cine sunt cei doi artiști:
Analia Selis
Născută în Tucumán, Argentina, Analia Selis s-a stabilit în România în 2003, iar în următorii ani și-a dezvoltat o carieră de succes ca interpretă de pop latino-american. În 2004 a obținut premiul III la Festivalul Internațional Cerbul de Aur (Brașov, România). A devenit foarte cunoscută în România, unde a fost invitată să cânte pe cele mai prestigioase scene din țară.
În 2014, a debutat ca interpretă de tango, iar de atunci a colaborat cu toate orchestrele din România, precum și cu orchestre din Elveția, Cehia, Lituania și Argentina, sub îndrumarea unor dirijori celebri precum József Horváth, Tiberiu Soare și Kaspar Zehnder.
Analia a cântat alături de muzicieni talentați precum Omar Massa (bandoneon), Mariano Castro (pian) și Rafael Butaru (vioară). A fost invitată să cânte alături de ansambluri cunoscute, cum ar fi Cvartetul Gaudeamus, Kamerata Krondstadt sau Cvartetul Contempo, precum și în cadrul unor festivaluri de muzică importante, ca Festivalul Internațional “George Enescu” (România), Radio Song Festival (Beijing, China), sau Kammermusiktage Barth Festival (Germania).
Între 2015 și 2019, a lansat trei proiecte muzicale de succes: Tango Simfonic (prima ediție), Tango Simfonic “Milonga de mis amores” (a doua ediție) și proiectul ArgEnTango. În 2022, a lansat proiectul Interbelic Simfonic, dedicat publicului ei din România.
În prezent, continuă să promoveze tango-ul tradițional argentinian și muzica lui Astor Piazzolla atât în România, cât și în Europa.
Mariano Castro
Născut la Buenos Aires, Mariano Castro este un muzician complex, pianist, chitarist, compozitor, orchestrator. S-a stabilit în România în 2013, unde a adus cu el vasta sa cultură muzicală, un statut recunoscut la nivel mondial şi o mare bucurie de a cânta.
Mariano are la activ peste 30 de turnee internaţionale în numeroase țări din Europa și din lume, precum Statele Unite, Canada, Brazilia, Ecuador, Italia, Elveţia, Germania, România, Cehia sau Lituania. Împreună cu trupa Narcotango, a fost nominalizat de două ori la Latin Grammy Awards (2009 şi 2010), la categoria „Cel mai bun album de tango”, în triplă calitate de interpret, compozitor și orchestrator.
În 2014, Congresul din Buenos Aires l-a declarat Personalitate Marcantă a Culturii din Buenos Aires, pentru întreaga sa traiectorie artistică şi datorită aportului artistic adus în promovarea culturii argentiniene.
În ultimii ani, Mariano a colaborat ca pianist și orchestrator cu ansambluri precum ArgEnTango, cvartetul Passione, orchestra de cameră Klaipeda (Lituania) sau Filarmonica Hradec Kralove (Cehia) și a interpretat alături de artiști talentați din întreaga lume, printre care se numără Analia Selis, Rafael Butaru, Luiza Zan, Carlos Libedinsky.
Povestea Georgetei, o femeie care se luptă cu o formă agresivă de cancer
Georgeta are 45 de ani și este mama unui băiețel de opt ani, Andrei. Este o femeie puternică și optimistă, cu un spirit de învingător și o forță interioară care au ajutat-o să facă față unor provocări imense. Lucra două joburi în paralel, pentru a se asigura că fiul și familia ei primesc tot ce au nevoie. Acum, luptă pentru vindecare, motivată de dorința de a își vedea fiul cum crește, cu speranța că se va putea bucura în continuare de viață alături de familia ei.
În martie 2022, Georgi - așa cum îi zic apropiații - a fost diagnosticată cu cancer invaziv luminal B, multicentric local avansat. Situația este cu atât mai grea cu cât se manifestă pe fondul unei boli autoimune, purpură trombocitopenică autoimună, care s-a declanșat când Georgeta era însărcinată, acum nouă ani.
În România, tratamentul hormonal este singurul disponibil pentru această formă de cancer, așa că Georgi și familia ei au găsit speranță la o clinică din Turcia, unde a făcut cu bine operația prin care i-a fost extirpat un sân. A trecut cu succes prin mai multe runde de chimioterapie și radioterapie, însă are nevoie în continuare de tratament pe termen lung, pentru a ține boala sub control. Acesta presupune costuri imediate de peste 20.000 de euro.
***
Orice contribuție contează și o va ajuta pe Georgeta să continue tratamentul de care are nevoie pentru a fi bine. Poți dona în contul IBAN RO57BUCU1111037793116RON, pe numele Georgeta Kovacs.