Societal da intalnire ONG-istilor marti, 30 octombrie, la ora 18.00, la Ceainaria Carturesti. Vom dezbate cu grupul “Romania in Tranzitie” despre o lume care va trebui sa gaseasca un raspuns viabil la epuizarea resurselor energetice fosile (fenomenul “peak oil”) si la schimbarile climatice (induse de “incalzirea globala”).

Va iesi societatea contemporana din impas? Suntem 7 miliarde, iar modelul economic actual,  bazat pe hiper-productie si hiper-consum, epuizeaza resursele planetei intr-un ritm mult mai accelerat decat capacitatile sale de regenerare. Imaginati-va, daca fiecare om de pe glob ar consuma precum un european, ar fi necesare 2,5 planete pentru a asigura nivelul mondial de consum. Dar noi nu avem decat una, Terra! Pana cand putem continua in acest rimt?
 


Despre invitatii nostri
Romania in Tranzitie este o initiativa deschisa, care sustine toate miscarile de tranzitie din Romania, inclusiv comunitatile si persoanele interesate de Tranzitie. Face parte din miscarea internationala Transition Towns. Mai multe detalii aflati pe www.transitionnetwork.org si www.intranzitie.org.

Inscriere
Va rugam sa ne trimiteti un mesaj cu denumirea ONG-ului din care faceti parte pe adresa de e-mail: cristiana.bobarnac@reper21.org.

Dezbaterile de marti sunt organizate de Societal, iar principalul partener este Libraria Carturesti.