Turismul de aventura  - pasiune, afacere si dezvoltarea comunitatiilor – tema ce va fi abordata de Cristian Culea, fost presedinte JCI Constanta 2012, la conferinta Antreprenor 2.0, pe 21.06.2013, in Constanta.

Proprietarii de afaceri, managerii, persoanele cheie in diferite companii sau organizatii, oameni activi in general, lucreaza foarte mult in timpul saptamanii, iar in week-end au nevoie de relaxare: calatorii, activitati recreative, activitati de aventura, sporturi extreme si altele. Cum oamenii iau parte la aceste tipuri de activitati in grupuri, in general, se creeaza cercuri sociale in jurul fiecarei pasiuni. Incep sa apara colaboratori noi, contracte noi, iar cifrele de afaceri incep sa creasca.

Deoarece sesiunile se desfasoara in zone deosebite in mijlocul naturii, locurile respective sunt  promovate, iar comunitatea care traieste in zona respectiva primeste un real sprijin pentru ca turismul de aventura din acea zona sa se dezvolte. Cu cat mai multe locuri sunt amenajate pentru turism de aventura intr-o zona, cu atat zona devine mai placuta si mai accesibila celor care simt nevoia sa aiba o noua experienta, o escapada in natura.

Acestea de mai sus sunt doar cateva din beneficiile turismului de aventura, despre care Cristian Culea va vorbi la conferinta organizata la Constanta in cadrul proiectului Antreprenor 2.0. Fost presedinte JCI Constanta 2012 si coordonator JCI PLAY 4x4 (off-road business networking session, organizat de JCI Constanta, proiecte ce a avut deja cinci editii incheiate cu succes), Cristian Culea este absolvent a Facultatii de Știinte Economice din cadrul Universitatii Ovidius Constanta, sectia Tranzactii Internationale. Din anul 2000 pana in prezent a activat in sau a pus bazele mai multor organizatii non-profit printre care: AIESEC Constanta, Tomis Racing Team, JCI Constanta, Asociatia "Off-road in Dobrogea". Deoarece este pasionat de activitati de aventura si sporturi extreme, promoveaza turismul de aventura in Romania prin intermediul platformei PlayXP.net.

Cea de-a saptea conferinta dintre cele opt din cadrul proiectului Antreprenor 2.0 va fi organizata la Constanta, in data de 21 iunie 2013, la Hotel Bulevard, incepand cu ora 09:00. Participarea la program e gratuita, inscrierile se fac folosind formularul de inregistrare.

Marius Ghenea, antreprenor de succes si business angel, Péter Barta, CEO FPP si business angel, reprezentanti ai Microsoft Romania si antreprenori locali vor lua parte la conferinta regionala si ii vor invata pe participanti cum sa-si valideze ideile de afaceri sau cum sa foloseasca instrumentele online in dezvoltarea afacerii.

Antreprenor 2.0 este un proiect implementat de Fundatia Post-Privatizare si partenerii sai si presupune organizarea unor conferinte regionale in marile orase, urmate de sesiuni de workshop si consultanta one-to-one in urma carora sa se gaseasca 24 de afaceri care sa primeasca sprijin financiar invaloare de 300.000 de lei (12.500 lei pentru fiecare startup).

Etapele pe care doritorii trebuie sa le parcurga sunt simple: trebuie sa-si inscrie idea de afacere sau afacerea recent pornita in formularul de inregistrare si sa participe la conferinta regionala; la finalul conferintei un juriu format din antreprenori consacrati va alege in baza formularului de inscriere 50 de idei care vor trece in urmatoarea etapa a proiectului - sesiunile de workshop-uri.
La terminarea workshop-urilor doar 20 de participanti cu cele mai bune idei vor trece in urmatoarea faza - sesiunea de mentorat one-to-one, unde timp de 3 saptamani, alaturi de consultantii din program, vor fi ajutati sa-si demareze afacerile si sa isi construiasca o strategie de dezvoltare. Afacerea demarata si strategia de dezvoltare finalizata vor fi analizate de un juriu format din antreprenori, consultanti si oameni de afaceri.

Dupa analiza, 3 startup-uri vor fi alese sa primeasca sprijin financiar. Scenariul este acelasi pentru toate cele opt orase, astfel ca la final 24 de startup-uri vor primi premii in valoare totala de 300.000 de lei.

“Faptul ca la finalul acestui program vor fi 24 de idei care vor fi premiate sunt convins ca va declansa spiritul de competitie din fiecare aplicant si isi va dori sa performeze, iar acest lucru nu poate decat sa ne bucure si sa duca la un concurs echilibrat, cu proiecte de foarte buna calitate care vor face ca deciziile mentorilor sa fie dificil de luat”
, este de parere Péter Barta CEO FPP si mentor in cadrul Antreprenor 2.0.

„Antreprenor 2.0”, ID 49068, este un proiect cofinantat prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 Investeste in Oameni!, si implementat de Fundatia Post-Privatizare in parteneriat cu Impact Net Business SRL, Inovativ Consult SRL, Underclick.ro SRL. Este destinat exclusiv cetatenilor romani, cu varsta minima de 18 ani; nu pot participa cei care au facut parte din grupul tinta al altor proiecte implementate de Fundatia Post-Privatizare, adica, « Promovarea antreprenoriatului in domeniul industriilor creative », ID 61490 sau « Investitori in oameni – parteneriat transnational pentru cresterea interesului angajatorilor in dezvoltarea resurselor umane si pentru cresterea responsabilitatii sociale a intreprinderilor », ID 62471.
Pentru informatii suplimentare puteti contacta:
   
Fundatia Post-Privatizare
www.postprivatizare.ro
Tel: 0372 714 555
Fax: 0372 714 554

Persoana de contact:
Carmen Prosan
0725. 206. 302
prosan.c@postprivatizare.ro


***
Despre JCI
Junior Chamber International (JCI) este o organizatie neguvernamentala internationala care numara 200.000 de membri – tineri lideri, antreprenori si profesionisti cu varste intre 18 si 40 de ani – in peste 100 de tari. Pornind de la viziunea JCI „de a fi cea mai importanta retea globala de tineri activi”, membrii JCI isi propun sa transpuna in realitate misiunea JCI „de a oferi oportunitati de dezvoltare prin care tinerii sa dobandeasca puterea de a crea schimbari pozitive”. Printre membrii marcanti ai Junior Chamber International s-au numarat: Kofi ANNAN (Secretar General al ONU), fosti presedinti ai SUA : George BUSH Sr., Bill CLINTON, Gerald FORD, Richard NIXON, presedintele Frantei, Jacques CHIRAC, printul ALBERT de Monaco, fostul Prim-Ministru al Japoniei, Keizo OBUCHI, fostul Prim-Ministru al Poloniei, Jan BIELECKI, si multe alte personalitati, care s-au afirmat ulterior in cele mai diverse domenii.
In Romania, Junior Chamber International s-a infiintat in anul 2002 la Bucuresti, in prezent existand organizatii locale JCI in mai multe orase din tara, dintre care amintim: Brasov, Bucuresti, Buzau, Cluj, Constanta, Craiova, Iasi, Lugoj, Timisoara. Proiectele JCI Romania sunt intreprinse pe una din cele 4 mari arii promovate de JCI la nivel international: afaceri (proiectul Tineri Antreprenori, Business Networking Event, etc.), dezvoltare individuala (JCI Training), relatii internationale (conferinte internationale JCI si programe de twinning) si responsabilitate fata de comunitate (proiecte sociale).

Be Better! Vizitati pagina de internet www.jciconstanta.ro pentru a afla stiri la zi si informatii de ultima ora despre JCI Constanta.

Persoana de contact:
Ramona Leonida
0766/400181