Luni, 1 septembrie 2008, ora 12.30, in sala Traian a hotelului Ibis din Constanta, Fundatia Baylor Marea Neagra si Spitalul Clinic de Boli Infectioase Constanta organizeaza o conferinta de presa cu ocazia primei editii a Scolii Internationale "Bune practici in ingrijirea tinerilor HIV pozitivi".
 
Desi in ultimii 25 de ani infectia cu HIV a devenit o boala cronica, controlabila medical, totusi  provocarile pe care aceasta ni le ridica tuturor sunt departe de a fi controlabile. In prezent ne confruntam cu o serie de probleme precum:

· Cum sa sustii pacientii sa accepte terapia intreaga viata si sa si-o administreze cu o corectitudine mai mare de 95% pentru ca sa nu se dezvolte tipuri noi si necontrolabile de tulpini virale?

· Cum sa tratezi pacienti cu doua sau trei co-infectii (HIV- TBC- cancer) si cum sa se creeze legaturile optime intre diferitele programe medicale nationale pentru a pastra sansa la viata a acestor pacienti?

· Cum sa gasim echilibrul intre drepturile sexuale si reproductive ale persoanelor infectate HIV si prevenirea transmiterii infectiei HIV?

· Cum poate fi incurajata comunitatea sa apeleze la testarea HIV?

Scoala Internationala va avea loc in perioada 1-4 septembrie 2008 in sala de conferinte a hotelului Ibis si  se adreseaza medicilor si asistentelor, psihologilor, tuturor celor  implicati in ingrijirea pacientilor infectati cu HIV. Evenimentul stiintific are loc sub egida Universitatii Ovidius. Comunicarile si atelierele vor fi sustinute de catre lectori din Romania, SUA, Franta si Anglia, dintre care amintim: Prof. Mark W. Kline, Prof. Adrian Streinu Cercel, Prof. Dan Duiculescu, Prof. Sorin Rugina, Dr. Mariana Mardarescu.

Initiativa Internationala Baylor de lupta impotriva SIDA (BIPAI) - organizatia care a infiintat Fundatia Baylor Marea Neagra - sustine peste 25 000 copii si adolescenti cu HIV la nivel mondial. In Constanta, prin parteneriatul public-privat intre BIPAI si Spitalul Clinic de Boli Infectioase, la Centrul de Excelenta Clinica HIV calitatea ingrijirii si tratamentului copiilor si adolescentilor a dus la scaderea drastica a ratei mortalitatii de sub 1%. Totusi, in prezent, au aparut probleme noi legate de trecerea acestora la varsta adulta si de schimbarea modului de viata.

Din acest motiv s-a impus organizarea unei manifestari stiintifice complexe in acest epicentru al infectiei HIV din Romania, manifestare interactiva care sa distribuie informatii de specialitate si experienta participantilor din SUA, Franta, Anglia, Congo, Tadjikistan, Slovacia, Kyrghizstan, Bulgaria, Ghana si Romania.
 
Scoala Internationala este sustinuta, in principal, de catre Colegiul de Medicina Baylor din SUA prin  "Initiativa Internationala Baylor de lupta impotriva SIDA" , dar si prin sponsorizarile de catre companiile farmaceutice: Abbott, Bristol Myers&Squibb, GlaxoSmithKline, Johnson&Johnson si Roche.
 
Reprezentantii mass-media sunt invitati sa participe la conferinta de presa care va avea loc luni, 1 septembrie 2008, intre orele 12.30 si 13.00, in sala Traian a hotelului Ibis.

Mai multe informatii  puteti obtine la numerele de telefon/fax 0241-691.730; 0788.165.123 sau email: niacob@baylor-romania.ro, persoana de contact Nicoleta Iacob - Coordonator de proiecte speciale, Fundatia Baylor Marea Neagra. 

Va multumim si va asteptam.