Conferinta Internationala “Environmental Capacity Building”, organizata de Balkan Environmental Association (BENA), Academia Romana si Centrul European de Excelenta pentru Mediu, Universitatea din Galati “Dunarea de Jos”, se va desfasura in perioada 10-13 noiembrie 2011, la Academia Romana.

Deschiderea oficiala a conferintei va avea locvineri, 11 noiembrie 2011, incepand cu orele 9:00. In cadrul sesiunii inaugurale, vor explica importanta implementarii unui astfel de proiect pentru cercetarea romaneasca si regionala:Presedintele Academiei Romane,Acad.Ionel Haiduc, Presedintele BENA,Prof.Fokion K.Vosniakos, Decanul Facultatii de Stiinte si Mediu din cadrul Universitatii“Dunarea de Jos” din Galati, Prof.Lucian Georgescu, Vice-presedintele BENA, Prof. Dr.CanerZanbak.

Conferinta se desfasoara in cadrul Programului Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, cu finantare europeana pentru: Eficientizarea activitatii studentilor din cadrul ciclului de studii doctorale.
Proiectul se adreseaza unui grup tinta format din 60 de doctoranzi si are ca obiectiv general: dezvoltarea capacitatii stiintifice a grupului tinta precum si formarea doctoranzilor ca viitori manageri ai activitatii stiintifi ce si tehnologice, atat in institutiile de cercetare cat si in companiile care inglobeaza produse ale cercetarii stiintifice direct in procesul productiv.


Obiectivele specifice ale proiectului sunt urmatoarele: 
Stimularea activitatii doctoranzilor in activitatea de pregatire profesionala si cercetare stiintifica; Sprijinirea unui numar de 60 doctoranzi in domeniile prioritare ale Strategiei Nationale de Cercetare Dezvoltare in domeniile eligibile de doctorat pentru care Universitatea are asigurata finantarea de baza din bugetul de stat prin acordarea de burse de studio si subventii; Imbunatatirea continutului programelor de studii doctorale si cresterea adaptabilitatii acestora la evolutiile stiintifice si tehnologice pe plan intern si international; Cresterea eficientei activitatii de cercetare stiintifica si tehnologica din universitate prin imbunatatirea participarii grupului tinta in proiecte de cercetare internationala si in publicatii stiintifice; Sprijinirea participarii doctoranzilor la stagii internationale in laboratoare de prestigiu pentru imbogatirea experientei stiintifice si accesului la resurse europene de cercetare si invatare.

Calitatea si continuitatea formarii in cadrul ciclului de studii doctorale.
Proiectul se adreseazaunuigruptinta format din 60 de doctoranzisiofera: burse interne cu uncuantum maxim de 2200 RON si burse externe cu un cuantum maxim de 4200 RON (pentru o perioadacuprinsaintre 3 si 8 luni).
Obiectivul general  al proiectului estestimularea dezvoltarii capitalului uman cu inalta calificare reprezentat de doctoranzii Bologna.

Obiectivele specifice ale proiectului sunt urmatoarele: utilizarea experientei dobandite pentru perfectionarea activitatii doctorale si pentru valorizarea in conditii de maxima eficienta a potentialului uman si material existent; imbunatatirea continutului programelor de studii doctorale si cresterea adaptabilitatii acestora la evolutiile stiintifice si tehnologice pe plan intern si international; cresterea eficientei activitatii de cercetare stiintifica si tehnologica din universitate prin imbunatatirea participarii grupului tinta in proiecte de cercetare internationala si prin publicatii stiintifice; asigurarea unei selectii atente si de valoare a partenerilor din tarile Uniunii Europene care vor asigura participarea doctoranzilor la stagii internationale; asigurarea conditiilor materiale pentru activitatea de cercetare (burse interne si externe); participarea in proiecte nationale si internationale in colaborare cu institute de cercetare, universitati si parteneri din mediul economic si social; sustinerea de cursuri si seminarii de specialitate de catre experti interni si externi.

Beneficiarul acestor proiecte este Universitatea “Dunarea de Jos”-Galati.

Temele principale care vor fi dezbatute in cadrul conferintei se axeaza pe aspecte actuale, ce tin de problemele mediului: “Chemistry: a friend of the Environment?”, “Agrochemicals and environment”, “Determination of the detective levels of radioactivity in the metal recycling”, “Danube water quality index in the Galati area”, “Tailings management facilities for extractive industries”, “Loss of nitrogen with dranage water in a field trial with diffonitrogen rates”.
Balkan Environmental Association (B.EN.A.) este o organizatie internationala non-profit, care reuneste oameni de stiinta din spatiul balcanic si regiunea Marii Negre. Organizatia reprezinta o retea formata din institute de cercetare de prestigiu, universitati si ONG-uri din regiune, facilitand schimburile de date stiintifice si cooperarea regionala intre institutii, avand ca scop reabilitarea si dezvoltarea durabila a mediului.

PR&Comunicare
Email: planificare@sanatateamediagroup.ro
Telefon: 0730.600.094