Castigatorii celei de-a VII-a editii a Galei Gesturilor de Suflet in Sanatate Mintala vor fi anuntati in cadrul festivitatii de premiere, care va avea loc in data de 18 octombrie, la Hotel Marriott, incepand cu orele 18-00.

Evenimentul are ca scop celebrarea celor 19 ani de activitate in domeniul sanatatii mintale a Fundatiei Estuar si recompensarea celor care si-au adus contributia  in sanatatea mintala.

Gazdele evenimentului vor fi Andreea Marin Banica si Dr. Cristian Andrei, presedintele Fundatiei Estuar.

In cadrul Galei Sanatatii Mintale de anul acesta au fost facute nominalizari pentru 12 categorii  diferite , printre cei inscrisi in competitie enumerandu-se persoane publice, specialisti ai unor ONG-uri, angajatori de top, persoane din mass-media, voluntari si beneficiari de servicii de sanatate mintala. Acestia au contribuit in ultimul an la imbunatatirea domeniului sanatatii mintale din Romania sustinand prin orice mijloace campanii in favoarea persoanelor cu dizabilitati.

Vor fi  premiati toti cei care :
•    Si-au adus aportul si sprijinul in cazuri care implica persoane cu probleme de sanatate mintala 
•    Au avut o contributie individuala remarcabila prin mobilizarea altor oameni, institutii si resurse, s-au remarcat ca lider in campanii de atragere de fonduri, voluntariat sau implicare sociala
•    Au desfasurat programe de strangere de fonduri in beneficiul Fundatiei Estuar si al persoanelor cu probleme de sanatate mintala.
•    Au desfasurat sau au participat la programe de voluntariat in domeniul sanatatii mintale
•    Au promovat prin diverse mijloace scris, online, TV, radio proiectele din domeniul sanatatii mintale.
Pentru mai multe informatii despre categorii si nominalizati accesati www.galasanatatiimintale.ro

Printre persoanele nominalizate anul acesta  se numara: voluntarii irlandezi din programul social al Fundatiei Comber prin Excelenta Sa Oliver Grogan, Ambasadorul Irlandei la Bucuresti, domnul Rares Manescu, primarul sectorului 6, psihologul Mugur Daniel Ciumageanu, Anca Tomescu, Asociatia Vier Pfoten, Andreia Moraru- Fundatia Alpha Transilvana, Gheorghe Preda si Catalin Farcas de la Emisiunea Reporterii Realitatii, Carmen Avram de la  Antena 3, Claudia Ruse, Delia Chilianu, Adriana Stere, Dumitrascu Loredana, Tataru Mihai etc.

In cadrul evenimentului va fi organizata o licitatie caritabila cu obiecte donate de  personalitati autohtone.

“Pana cand boala psihica nu se apropie de tine sau de cineva drag iti este greu sa intelegi ce inseamna medicamentele, ce inseamna spitalul de psihiatrie si mai ales cat de lung poate fi drumul de intoarcere la viata normala. Noi, cei de la Fundatia Estuar, iti putem arata cat de frumoasa este speranta unor astfel de oameni. Pe 18 octombrie implinim 19 ani de dezvoltare a serviciilor noastre sociale pentru persoanele cu probleme de sanatate mintala si am vrea sa te chemam alaturi de noi la Gala Gesturilor de Suflet. Eu voi oferi ceasul din cabinetul meu alaturi de obiectele de suflet ale unor oameni de frunte ai tarii, pentru o licitatie cum nu s-a mai vazut.”Cristian Andrei, Presedintele Fundatiei Estuar

Personalitatile care au oferit obiecte personale pentru a fi licitate anul acesta sunt: Maia Morgenstern, Andreea Marin Banica, Teo Trandafir, Paula Seling, Andreea Raducan, Victor Ciutacu, Anca Rusu, Maria Dragomiroiu, Stela Popescu, Mihaela Calin, Liza Panait, Mirabela Dauer, Manuela Harabor si Corina Cretu. Alti sustinatori ai Sanatatii Mintale care vor fi prezenti la evenimentul de anul acesta sunt: Bianca Brad, Roxana Iliescu, Felicia Filip, Val Vilcu, Cristian Brancu, Oana Turcu, Gabriel Jugaru, Gabriel Covesanu.
Fondurile stranse in urma licitatiei vor fi directionate in sustinerea serviciilor de sanatate mintala oferite de catre Fundatia Estuar.

Momentele artistice vor fi sustinute pro-bono de catre Mirabela Dauer, Nico, Fuego si “Mentalistul” Cristian Gog.

Pentru mai multe informatii, va rugam sa contactati Fundatia Estuar la numarul de telefon 0758/119 329 sau la email alexandra.lazar@estuar.org, persoana de contact Alexandra Lazar, Responsabil PR & Marketing