Cu ocazia participarii la Forumul Organizatiilor Studentesti din Romania, Ministrul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului a propus organizarea unui sistem pentru incurajarea studentilor de a participa la activitati de voluntariat.

Sistemul ar putea consta in acordarea de credite studentilor in timpul facultatii acestia urmand sa returneze statului banii in rate, in masura in care vor gasi un loc de munca avantajos. Ministrul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului a precizat ca, in privinta burselor doctorale, s-a reusit obtinerea acordarii acestora de la inceputul anului universitar in care a fost obtinuta si nu de la momentul obtinerii doctoratului. Daniel Funeriu a spus ca a discutat cu ministrul Muncii, Mihai Seitan, care, printr-un ordin de ministru, va asigura fondurile necesare. Discutiile dintre ministrul Funeriu si studenti s-au referit in special la proiectul privind noua lege a Educatiei.

"Un sistem de invatamant superior, performant este unul care anticipeaza piata muncii la nivel global", a explicat ministrul Educatiei. Acesta nu a vrut sa comenteze actiunile ministrilor anteriori ai Educatiei si a spus ca trebui vazut ce se poate face de acum inainte, nu ce nu s-a facut bine pana acum.

Cele 60 de organizatii studentesti din Romania, reunite la Bucuresti in Forumul Organizatiilor Studentesti din Romania, reprezentand peste 500.000 de studenti din intreaga tara, au recunoscut Alianta Nationala a Organizatiilor Studentesti din Romania (ANOSR) ca reprezentantul legitim al studentilor din Romania.

Conform declaratiei, ANOSR va actiona in sensul mentinerii si respectarii statutului sau de partener real si calitativ al tuturor actorilor din educatie, in toate aspectele ce vizeaza sistemul de invatamant superior si/sau viata studentilor. La cea de-a V-a editie a Forumului Organizatiilor Studentesti din Romania au participat, in perioada 25 februarie - 1 martie, peste 200 de lideri ai studentilor din intreaga tara.

Sursa StiriONG.ro.