· 32 de antreprenoare au câştigat finanţare de aproximativ 150.000 de lei pentru înfiinţarea de noi afaceri în regiunile Sud Muntenia şi Centru. · Finanţarea a fost oferită prin proiectele Antreprenopolis Centru şi Sud Muntenia, implementate de Asociaţia React.
 
57 de afaceri au fost înfiinţate şi finanţate, anul acesta, prin proiectele Antreprenopolis Sud Muntenia şi Antreprenopolis Centru – implementate de Asociaţia React, şi peste 114 locuri de munca au fost create în regiunile de implementare. Dintre aceste afaceri, mai bine de jumătate, respectiv 32, au fost iniţiate de femei.
 
O astfel de iniţiativă îi aparţine antreprenoarei Lia Ignat, care a reintrodus pe lista activităţilor turistice din oraşul Giurgiu plimbările cu vaporaşul pe Dunăre. În doar 2 luni, mai bine de 700 de persoane au ales să se relaxeze cu o plimbare pe apele Dunării, iar din aprilie 2020 antreprenoarea promite că va reveni în forţă.   Lăsăm în urmă oraşul Giurgiu şi ne îndreptăm spre Târgovişte, unde Bianca Buzoescu brodează cadouri cu suflet, personalizate după preferinţele clienţilor, în micul său „atelier de brodat vise”.  
 
Veşti bune avem şi pentru pasionaţii de vinuri, care nu trebuie să mai călătorească până în Franţa sau Italia pentru a se bucura de experienţe „ameţitoare” autentice. Asta deoarece pe Drumul Vinului din Dealu Mare – Urlaţi, Daniela Sofia a deschis o pensiune într-o locaţie exclusivistă – chiar în vie, lângă o cramă. Aerul curat şi proaspăt, liniştea, intimitatea, amenajările exterioare, piscina SPA hot tub din lemn, foişorul şi complexul de joacă pentru copii sunt doar câteva dintre ofertele cu care ne îmbie antreprenoarea.
 
Nu putem să părăsim regiunea Sud Muntenia fără să facem un popas în Breaza, pentru a ne încărca bateriile cu un dulce sănătos. De acum, acest oraş se poate lăuda nu doar cu cel mai curat aer, dar şi cu cele mai bune dulciuri naturale. Antreprenoarea Luminiţa Ciobanu îşi întâmpină clienţii cu produse deosebite: de la cozonaci tradiţionali, care respectă cu sfinţenie reţeta bunicii, poale-n brâu sau chiroște cu brânză şi stafide tăvălite în smântână şi miere, până la torturi unicat, pentru care sunt folosite numai ingrediente naturale, siropuri şi dulceţuri preparate de ea şi ornate cu flori comestibile, din propria grădină. 
 
Ajungem apoi în regiunea Centru, mai precis în Braşov, unde îl redescoperim pe eroul copilăriei, Nastratin. Sub condeiul autoarei şi antreprenoarei Cristina Grecu, acesta s-a întors mai înţelept şi cu la fel de mult umor, pregătit să cucerească o nouă generaţie de cititori. 
 
Mergem mai departe în Sibiu, unde antreprenoarea Simona Orlandea propune explorarea oraşului pe bicicletă electrică, pentru a ne bucura de o plimbare relaxată atât în oraş, cât şi prin împrejurimi. 
 
Tot în Sibiu întâlnim două actriţe şi antreprenoare care au construit afaceri dedicate activităţilor cu şi pentru copii. Dacă Alexandra Podu a ales să organizeze activităţi recreative şi distractive, într-un spaţiu mobil de joacă, Veronica Pătru organizează cursuri de dezvoltare personală pentru copii folosind aritmetica mentală. Prin această metodă, copiii reuşesc să realizeze calcule mintale într-un timp foarte scurt, îşi îmbunătăţesc capacitatea de memorare, concentrarea şi atenţia şi totodată îşi dezvoltă capacitatea de autoevaluare şi abilităţile de stabilire a obiectivelor. 
 
Şi pentru că suntem la capitolul cifre şi calcule, în oraşul Reghin antreprenoarea Maria Ciurbă oferă servicii de contabilitate, audit financiar şi consultanță în domeniul fiscal, ajutând, astfel, alţi antreprenori să economisească timp şi resurse financiare, pentru că aceştia să se poată concentra pe implementarea afacerilor pe care le conduc. 
 
Alte afaceri înfiinţate în cadrul celor două proiecte includ centre after school, agenţii de marketing şi publicitate, cafenele, studiouri foto, saloane de înfrumuseţare, firmă de proiectare, agenţie de turism, centru de nutriţie şi service auto. 
 
***
Asociaţia React este o organizaţie neguvernamentală ce participă semnificativ la dezvoltarea celor patru piloni ai unei comunităţi prospere: sănătate, educaţie, economie socială şi dezvoltare comunitară. 
 
Proiectele pe care le implementăm produc schimbări majore în viaţa oamenilor, prin intervenţii adaptate şi implicare activă. În cei treisprezece ani de la înfiinţare, peste 1 milion de români au beneficiat, direct sau indirect, de pe urma activităţilor derulate de noi. Impactul proiectelor este confirmat de cele 19 premii de excelență naţionale şi internaţionale primite, care ne poziţionează printre cele mai premiate organizaţii neguvernamentale din România.

www.asociatiareact.ro l