46 de tineri din clasele a 11-a și a 12-a urmează să își antreneze pasiunea și să își identifice talentul în cel mai nou program de dezvoltare a abilităților implementat de Școala de Valori în parteneriat cu EY România.
Școala de Valori în parteneriat cu EY România demarează un nou proiect prin care își propune să sprijine liceenii în dezvoltarea personală și profesională, dar și să devină mai motivați, implicați și pasionați de viitoarea lor carieră. Astfel, “Make Yourself Happen!” își propune să ghideze 46 de tineri din București în procesul acestora de identificare a talentelor și pasiunilor, care ulterior să îi orienteze în alegerea unei cariere, în acord cu pasiunile acestora.
În rândul adolescenților, talentul și pasiunea sunt elemente extrem de importante în alegerea unei meserii, iar la 14 ani, atunci când se alege profilul clasei de liceu, ar trebui să fie descoperită şi vocaţia. Cel mai adesea însă, educația formală se raportează la notele obținute la Evaluările Naționale, fără a exista un sistem de identificare a talentelor bine pus la punct și care să identifice abilitățile și pasiunile viitorului licean.
“Finalul adolescenței este o vârstă a căutării de sine când, tinerii încep să îşi creioneze mai specific aspiraţiile de carieră şi modul de viaţă. Ideea acestui workshop a venit după lecturarea cărţii <<Descoperă-ţi elementul>> a lui Sir Ken Robinson când am realizat cât de complex este procesul de decoperire de sine pe care majoritatea îl experimentăm conjunctural, fără o ghidare avizată. Ca de fiecare dată, am găsit în Şcoala de Valori un partener dechis care a dezvoltat cu pasiune conţinutul de curs şi metodele de livrare adaptate tinerilor. Ceea ce m-a frapat însă în pregătirea workshop-ului Make yourself happen! a fost faptul că tipul acesta de reflecţie ghidată pe care îl vor experimenta tinerii din 6 licee bucureştene ne este de fapt necesară de câteva ori pe parcursul vieţii adulte. Workshopul acesta le va da tinerilor o busolă cu care să interpreteze mai clar cine sunt şi către ce orizont ar merita să se îndrepte.” - Andreea Mihnea, HR Director EY România.
Creat pentru elevii din clasele a 11-a sau a 12-a, care învață la un liceu cu profil economic, respectiv matematică-informatică, din Bucureșţi, Make Yourself Happen se va desfășura în perioada: 12-20 noiembrie 2018. Scopul acestui program este să le ofere adolescenților un cadru nonformal, care să îi încurajeze să își descopere și dezvolte talentul, abilitățile și aptitudinile cu care sunt înzestrați în mod natural, care să îi ghideze ulterior în carieră, chiar din timpul liceului.
“Omul este o ființă care caută plăcerea, care are nevoie de sens și semnificație. În lumea modernă de astăzi, aceste nevoi psihologice devin tot mai greu tangibile ca urmare a vitezei cu care facem lucrurile și a rutinei care ne creează falsă impresie că suntem mai eficienți dacă standardizăm, structurăm și creionăm cadre care să ne limiteze acțiunile pentru a nu ajunge să deviem de la traseu. Faptul de a rămâne ancorați mai tot timpul în această realitate anulează șansele de a ne descoperi că indivizi unici, cu punctele noastre forte și cu potențialul neeplorat, nevalorificat.
În „Mahe Yourself Happen!”, tinerii au ocazia să-și valideze propriile trăiri, să-și interpreteze emoțiile, să (re)descopere cine sunt ei cu adevărat, ce talente și pasiuni au, cum se poziționează față de ei și față de lumea întreagă, cum pot contribui și cum își pot crea puterea interioară pentru a face alegeri personale importante, în cunoștință de cauză.” – Silvia Bogdan, Președinte Școala de Valori
În cadrul proiectului, participanții ghidați de formatorii Școala de Valori și mentori din echipa EY urmează să își descopere abilitățile native și modul în care le vor putea aplica în viitor, să își înțeleagă propriile atitudini și să își identifice talentele, ce îi pasionează, pentru a putea să își schițeze planul de dezvoltare în carieră. Proiectul creează contextul pentru interacțiune și pune la dispoziție instrumentele necesare pentru un nou tip de experiență de învățare, o învățare ghidată și practică, care permite interacţiunea dintre elev, în calitatea acestuia de viitor angajat, și mediul de business, facilitând orientarea în carieră și ţinând seama de talente și pasiuni.
La startul programului se vor regăsi 46 de participanți, elevi de liceu, selectați de echipa Școala de Valori, care urmează să își identifice talentele și să își descopere pasiunea pentru o carieră de succes. Atelierele se vor desfșura începând cu data de 12 noiembrie în București.
***
Despre EY România
EY este una dintre cele mai mari firme de servicii profesionale la nivel global, cu 250.000 de angajaţi în peste 700 de birouri din 150 de ţări şi venituri de aproximativ 31,4 miliarde de USD în anul fiscal încheiat la 30 iunie 2017. Reţeaua noastră este cea mai integrată la nivel global iar resursele din cadrul acesteia ne ajută să le oferim clienţilor servicii prin care să beneficieze de oportunităţile din întreaga lume. În România, EY este liderul de pe piaţa serviciilor profesionale încă de la înfiinţare, în anul 1992. Cei 800 de angajaţi din România şi Republica Moldova furnizează servicii integrate de audit, asistenţă fiscală, asistenţă în tranzacţii şi servicii de asistenţă în afaceri către companii multinaţionale şi locale. Avem birouri în Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Iaşi şi Chişinău. EY România s-a afiliat în 2014 singurei competiții de nivel mondial dedicată antreprenoriatului, EY Entrepreneur Of The Year. Câștigătorul ediției locale reprezintă România în finala mondială ce are loc în fiecare an în luna iunie la Monte Carlo. În finala mondială se acordă titlul World Entrepreneur Of The Year. Pentru mai multe informaţii, vizitaţi pagina noastră de internet: www.ey.com
Despre Școala de Valori
Şcoala de Valori este o organizaţie non-guvernamentală modernă ce are ca viziune dezvoltarea unei societăţi bazate pe valori prin educaţie inovativă. Punem sub semnul întrebării graniţele educaţiei tradiţionale şi creăm oportunitatea persoanelor de a accesa informaţii de valoare, experienţe de formare a caracterului, de a interacţiona cu modele pozitive şi de a avea expunere internaţională, cu scopul de a creşte responsabilitatea personală şi controlul fiecăruia asupra alegerilor personale.