Cu scopul de a dezvolta abilitatile de planificare si implementare a unor afaceri si utilizare corecta a software-urilor necesare, in perioada 25-26 septembrie si 1-3 octombrie, la caminul cultural din Brahasesti s-au desfasurat doua sesiuni de consiliere in antreprenoriat si utilizarea calculatorului (TIC) pentru 45 de oameni interesati sa-si dezvolte abilitatile antreprenoriale si informatice. Participantii au avut ocazia sa invete lucruri noi si sa-si consolideze informatiile deja avute, sub indrumarea celor doi traineri: Diana Turcitu (pentru utilizarea calculatorului) si Orlando Neagoe (la cursul de antreprenoriat).
Fiind creata o veritabila atmosfera de incubator de afaceri, ideile au prins forma datorita interesului manifestat si a lucrului in echipe. Cu toate ca invatarea s-a realizat prin tehnica exercitiului si a simularii, echipele s-au aratat interesate sa aplice, in curand, rezultatele muncii lor, in realitate. In cele 5 zile cursantii au invatat sa elaboreze un plan de afaceri, sa estimeze costurile pentru lansarea unei afaceri, sa estimeze riscurile care pot interveni si sa gaseasca solutii pentru dezvoltarea ideii. Totodata, acestia au invatat cum sa lucreze un buget intr-un document Excel, cum sa calculeze si cum sa-si planifice cheltuielile.
Cursantii s-au aratat incantati de functiile diverse pe care pachetul Office le ofera, cunoasterea utilizarii lui, chiar si la nivel de incepator, fiind un deschizator de orizonturi si o buna modalitate de trecere la stilul formal al documentelor pe care acestia le intocmesc de obicei.
Viziunea Romano Butiq si a partenerilor sai, atunci cand vine vorba de cresterea si dezvoltarea comunitatilor este una in care beneficiarul este mai degraba partener de lucru, unde solutiile sunt posibile si genereaza sustenabilitate doar prin implicarea directa a persoanelor carora le este dedicat proiectul, in cazul de fata, cetatenii comunei Brahasesti. Stim ca nu exista solutii de-a gata, iar cheia procesului de dezvoltare comunitara este imputernicirea membrilor comunitatii si determinarea acestora sa se implice si sa contribuie la gasirea de solutii si genererea de schimbare sociala pozitiva, sa participe activ la viata comunitatii si la dezvoltarea ei. Finantarea de care beneficiaza proiectul este in valoare de 74.700 € pe o durata de 18 luni.
Proiectul ”Cooperare interetnica pentru comuna Brahasesti” este finantat prin granturile SEE 2009-2014, in cadrul Fondului ONG in Romania.
Pentru informatii oficiale despre granturile SEE si norvegiene accesati www.eeagrants.org.
Contact:
Irina Botezatu
Asociatia Romano ButiQ
0743 044 845
irina.botezatu@romanobutiq.ro
Sesiuni de consiliere in antreprenoriat si TIC pentru comuna Brahasesti