# 1017 femei au participat la programe de calificare si formare profesionala;
# 653 ore de consultanta pentru elaborarea si implementarea planurilor de afaceri dezvoltate in cadrul cursurilor acordate;
# EVANETWORK - Prima retea interprofesionala pentru sprijinirea integrarii femeilor pe piata muncii si a parteneriatului;
# 5 premii pentru initierea de activitati independente acordate;
# 15 femei membre EVANetwork instruite si certificate ca mentor-formator;
# 23 persoane participante la o vizita de studiu in Suffolk, UK.
Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 6 impreuna cu partenerii sai Asociatia Four Change, SC Centrul de Consultanta si Studii Europene SRL, Fundatia de Sprijin Comunitar Bacau, Fundatia Crucea Alb Galbena, SC Green Team Actual SRL anunta rezultatele proiectului „EVA – Evolutie Valoare Antreprenoriat pentru femei pe piata muncii”, ID 125842.
Prin intermediul proiectului, s-a facilitat accesul la instruire si consultanta de specialitate pentru 1000 de femei care pot deveni competitive pe piata locurilor de munca, avand sanse sporite de a accesa un loc de munca mai bine remunerat sau de a avansa in cariera.
Totodata, a fost infiintata EVANETWORK-prima retea interprofesionala a femeilor antreprenor, a carei misiune este sa sprijinine integrarea femeilor pe piata muncii si a parteneriatului in vederea initierii de afaceri. Membrele EVANetwork sunt femei active in domenii diferite, caracterizate de dorinta de a se dezvolta personal si profesional, prin accesarea resurselor oferite in cadrul retelei. Interactiunea cu membrele grupului poate conduce la realizarea de proiecte in comun, contribuind la dezvoltarea comunitatilor in care activeaza si promovand solidaritatea ca model de cooperare feminin.
„Pentru DGASPC Sector 6, finalizarea activitatilor din proiectul EVA inseamna un nou inceput. Ca parteneri in cadrul acestui program ne-am asumat o responsabilitate care depaseste termenul limita al proiectului si care le vizeaza pe toate femeile din comunitate. Sustenabilitatea pe care suntem determinati sa o promovam presupune atat continuarea activitatilor de indrumare si insertie pe piata muncii a beneficiarelor noastre, cat si atragerea in acest tip de programe a altor femei care se confrunta cu probleme de marginalizare sociala. Intr-o societate complexa, afectata de schimbari majore si rapide, institutia noastra are rolul de a deveni un punct de reper si stabilitate, iar programul EVA ne-a permis sa punem in practica acest deziderat.” Gabriela Schmutzer, Director General Adjunct DGASPC Sector 6
Mai mult, in cadrul proiectului s-a realizat o brosura ce cuprinde informatii culese in urma unei vizite de studiu in Anglia, privind modele de afaceri de succes locale, impactul in comunitate, gradul de replicabilitate in Romania.
Proiectul aduce o serie de beneficii pentru grupul tinta: premierea celor mai bune 5 planuri de afaceri; calificarea unui numar de 1000 femei in diferite ocupatii (frizer, manichiurist, pedichiurist, babysitter, lucrator social, ingrijitor batrani la domiciliu, florar-decorator) sau certificarea prin absolvirea de cursuri de formare profesionala de scurta durata (manager de proiect si competente antreprenoriale); cresterea calitatii vietii unui numar de 1017 persoane care au fost informate cu privire la oportunitatile de calificare si la sansele pentru participarea activa pe piata muncii a femeilor; consultanta pentru elaborarea si implementarea planurilor de afaceri dezvoltate in cadrul cursurilor.
Pe termen mediu proiectul va deveni un reper de succes in regiune si o buna practica ce va putea fi replicata si in alte zone, iar pe termen lung proiectul isi aduce o contributie directa la imbunatatirea calitatii vietii femeilor din cele 4 judete vizate.
Proiectului EVA – Evolutie Valoare Antreprenoriat pentru femei pe piata muncii este co-finantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 – Investeste in oameni, Axa prioritara 6 “Promovarea incluziunii sociale”, Domeniul major de interventie DMI 6.3 ”Promovarea egalitatii de sanse pe piata muncii”.
Nota pentru redactori:
Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 6 este institutia publica infiintata la data de 01.03.2005, aflata in subordinea Consiliului Local Sector 6. DGASPC Sector 6 realizeaza, la nivelul sectorului, masurile de asistenta sociala in domeniul protectiei copilului, familiei, persoanelor singure, persoanelor varstnice, persoanelor cu handicap, precum si a oricaror persoane aflate in nevoie.Institutia are rolul de a asigura, la nivelul sectorului 6, aplicarea politicilor si strategiilor guvernamentale de asistenta sociala in vederea prevenirii si combaterii marginalizarii sociale si a saraciei.
Asociatia Four Change este o organizatie neguvernamentala infiintata in anul 2012 de o serie de experti ai societatii civile romanesti care si-au propus sa produca schimbari pozitive, majore in sectorul neguvernamental, dar si in cadrul comunitatilor in care actioneaza. Prin activitatile sale, asociatia contribuie la cresterea nivelului de profesionalizare a organizatiilor neguvernamentale oferind sprijin in domenii precum: cercetare, promovare, planificare strategica, management de proiect etc. Misiunea organizatiei este sa sprijine organizatiile societatii civile pentru a deveni actori relevanti in dezvoltarea societatii romanesti.
Centrul de Consultanta si Studii Europene ( infiintat in 2005) are ca obiect principal de activitate – organizarea de cursuri de calificare, perfectionare si specializare, fiind autorizate la nivel national de Ministerul Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei si Ministerul Educatiei si Cercetarii prin Consiliul National de Formare Profesionala. Pana in prezent, este autorizat pentru un numar de peste 70 de cursuri de formare profesionala si inregistreaza un numar de 13781 absolventi.
Fundatia de Sprijin Comunitar este o organizatie nonguvernamentala, cu statut de utilitate publica, apolitica si nonprofit, fara caracter religios, infiintata in iunie 1997. Prin programele sale contribuie imbunatatirea vietii semenilor aflati in situatii de marginalizare si risc social. FSC se bucura de recunoastere nationala si internationala avand parteneri institutionali din Marea Britanie, Norvegia, Franta, Germania si peste 25 de premii castigate in cadrul principalelor Gale si evenimente ce promoveaza responsabilitatea sociala si excelenta in domeniul ONG.
Fundatia Crucea Alb Galbena activeaza in zona Bucuresti-Ilfov de16 ani. Si-a inceput activitatea sub indrumarea Fundatia Crucea Alb-Galbena din Belgia si ofera servicii de ingrijire medicala si paliativa la domiciliu, fara costuri pentru anumite categorii de pacienti. Misiunea Fundatiei este de a oferi calitate si de a fi alaturi de semeni.
SC GREEN TEAM ACTUAL SRL, firma cu capital romanesc infiintata in anul in anul 2010, este furnizor de formare profesionala si de masuri active de ocupare (consiliere si orientare profesionala, mediere in munca) acreditat in conformitate cu legislatia in vigoare. O companie tanara care se concentreaza pe: dezvoltarea resurselor umane, cresterea competitivitatii pe piata muncii, promovarea educatiei initiale, formarea continua a adultilor, dezvoltarea regionala si promovarea principiilor economice si sociale europene.