Acesta este implementat de Consiliul Judetean Ilfov, alaturi de Centrul de Resurse pentru Cetatenie Activa si Fundatia Crestina Rhema si este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Derulat in doua regiuni de implementare (Bucuresti-Ilfov si Centru), proiectul va crea un numar de 72 de locuri de munca, 48 dintre acestea fiind ocupate de persoane vulnerabile. 

Clubul 360° wellness este dezvoltat de Asociatia pentru Inovare Sociala (ONG nou infiintat in cadrul proiectului) si promoveaza un stil de viata sanatos, dedicat celor care doresc sa gaseasca echilibrul perfect intre sanatatea corpului si cea a mintii. Clubul 360° wellness este deschis in zona Timpuri Noi, pe strada Logofat Tautu, nr. 66 ṣi pune la dispozitia membrilor sai pachete diverse de masaj (terapeutic, aromatherapy) si cosmetica (presoterapie, electrostimulare, microdemoabarziune). Un corp sanatos si frumos presupune tonifierea sa, pachetele incluse in oferta centrului acoperind o gama variata de activitati: body&mind (yoga, stretching, pilates, mobility), cardio fitness (aerodance, aerobic 360, fitness), spinning, kangoo jumps.

Dimensiunea sociala vine sa completeze calitatea serviciilor oferite, avantajul competitiv fiind generat de promovarea egalitatii de sanse si a incluziunii sociale a femeilor pe piata muncii. Astfel, in cadrul clubului, au fost angajate 8 femei, acestea fiind sprijinite si asistate si in procesul de dezvoltare profesionala si personala. 

Deoarece unul dintre obiectivele organizatiei este reintegrarea in munca si societate a tinerilor defavorizati, Fundatia Crestina Rhema a infiintat doua structuri de economie sociala care furnizeaza servicii de reparatii auto. Cele doua service-uri pun la dispozitia clientilor metode moderne, eficiente si rapide de diagnostic si depanare auto. Structurile de economie sociala au inceput sa atraga si vor mentine o baza de clienti fideli prin oferirea unor servicii de calitate la preturi aliniate pietei. Toti cei 14 angajati, 10 dintre acestia provenind din grupuri vulnerabile, participa la cursuri de instruire in domeniul mecanic. Aceasta specializare le va facilita furnizarea unor servicii superioare, in special in industria auto, unde onestitatea si increderea sunt esentiale.

Integrarea celor doua SES-uri service auto din Livezeni (www.serviceautomures.ro) si Santana de Mures (www.mecanicautomures.ro) are loc la nivel de transferabilitate al know-how-ului si ghidurilor de bune practici din domeniul sustenabilitatii structurilor economiei sociale.
 
Pentru mai multe despre proiectul „Intreprinderi sociale responsabile”, ne puteti contacta la urmatoarele adrese de mail: comunicare@crca.ro, office@serviceautomures.ro, office@mecanicautomures.ro.