• 437 de femei instruite pentru a avea succes in afaceri sau la locul de munca
• Cursuri gratuite de lucru pe computer, antreprenoriat si de ingrijitor la domiciliu
• Promovarea femeii in societate, a dreptului ei de a lucra si de a initia o afacere
• 3 premii oferite pentru cele mai bune planuri de afaceri ale participantelor la cursuri
 
Scoala de antreprenoriat pentru femei cu initiative responsabile (S.A.F.I.R.) este instrumentul prin care cele 437 de femei vulnerabile social vor fi formate profesional si inregistrate intr-o retea online a profesionistilor in ingrijirea batranilor la domiciliu. Mai mult, reteaua va reprezenta cadrul in care absolventele cursurilor vor primi sfaturi si suport din partea unor specialisti in domeniu si vor fi puse in legatura cu potentiali clienti si angajatori.
 
SAFIR propune femeilor cu cel putin 8 clase, sa obtina o calificare intr-un domeniu cu cerere din ce in ce mai mare pe piata muncii: serviciile de ingrijire a batranilor la domiciliu. Absolventele cursurilor vor obtine diplome acreditate de Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice si de Ministerul Educatiei Nationale. Ele pot deveni liber profesioniste, isi pot deschide o afacere sau se pot angaja in domeniu, ajutate de reteaua online si de expertii din proiectul „Femeia de astazi pentru societatea de maine”. 
 
In plus, pentru a reduce numarul cazurilor in care femeile sunt descurajate sa fie active pe piata muncii, pe criterii de gen. Vor fi organizate sase sesiuni locale de instruire pentru promovarea egalitatii de sanse si a incluziunii sociale si economice a femeilor. La sesiuni vor participa reprezentantii institutiilor mass-media, potentiali angajatori si angajati din organizatii neguvernamentale. 

„Sansa unei reusite pare departe cand esti la inceput. De aceea, am creat Safir; pentru ca in fiecare dintre noi exista forta de munca, talent, pasiune care pot fi slefuite si puse in valoare pentru o cariera de succes. Cred in sansa de reusita a tuturor femeilor si imi doresc ca fiecare sa aiba puterea de a trece de primul hop. Este nevoie doar de putina vointa. Mult succes!” (Anca Stefan, Presedinte Asociatia React)

In final, pentru a stimula creativitatea femeilor, va fi organizat un concurs de idei de afaceri cu premii. Cele mai ambitioase cursante vor fi promovate individual intr-o campanie de incurajare a femeilor care au avut succes in urma participarii in proiect.

„Femeia de astazi pentru societatea de maine” este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane. Investeste in Oameni!


***
Asociatia React este o organizatie neguvernamentala, creata in 2006 pentru a veni in sprijinul actorilor societatii civile prin proiecte ample, durabile, cu impact in comunitatile vizate. Organizatia activeaza in trei domenii: sanatate publica, educatie si integrare sociala, are 5 sucursale in care lucreaza mai mult de 30 de angajati si peste 200 de voluntari. Pana in prezent, Asociatia React a obtinut 9 premii de excelenta - nationale si internationale si a contribuit la salvarea a mai mult de 150.000 de vieti omenesti. www.asociatiareact.ro.

Pentru informatii suplimentare, sunteti rugati sa o contactati pe Andreea Rotaru, Manager de comunicare in cadrul Asociatiei React, tel: 0723212249, e-mai: andreea.rotaru@asociatiareact.ro.