Vrei să calci pe urmele antreprenorilor sociali care au schimbat lumea? S-a lansat cea de-a opta ediție a Social Impact Award România, o competiție internațională care susține tinerii profesioniști, studenții și elevii care vor să devină antreprenori sociali. Tinerii între 14 și 30 de ani care își doresc să schimbe probleme sociale curente într-un mod inovator sunt așteptați să aplice în competiție până pe 17 mai. 
 
Proiectul internațional vine cu o serie de workshop-uri prin țară, iar săptămâna aceasta ajunge în București, în două dintre cele mai mari universități din capitală.  
 
Miercuri, 20 martie, cu sprijinul Centrului de Antreprenoriat Politehnica-UPBizz, Social Impact Award România vine în Universitatea Politehnica din București. Echipa organizează un workshop “Idea Generation”, la Biblioteca Centrală a Universității Politehnica din București, corp A, etaj 3, sală 3.2, începând cu ora 17:00. În calitate de facilitator va fi Diana Matache, Alumnus Universitatea Alternativă și invitat pe Daniel Barbu, câștigător Social Impact Award România 2018. 
 
Totodată, în ziua următoare, 21 martie, împreună cu organizația studențească Clubul de Turism și Ecologie ECOTUR (Club ECOTUR), Social Impact Award România aduce “Idea Generation” în incinta Academiei de Studii Economice din București, clădirea Virgil Madgearu, sala 2013, parter, începând cu ora 18:00. În cadrul workshop-ului, participanții se vor întâlni cu Florin Ghinda, co-fondator România Pozitivă, o platformă de informație și educație pozitivă și cu reprezentantul echipei de organizare SIA România, Andreea Nedu, câștigătoare a ediției din anul 2018. Participarea la acest eveniment este gratuită, iar mai multe detalii pot fi parcurse aici.
 
Participă la workshop-uri şi vei fi ghidat în generarea ideilor cu impact de către echipa Social Impact Award România, îţi vei creşte şansele de a fi câştigătorul unuia dintre cele 3 premii de 1.500 de euro sau a celor 3 invitaţii la SIA Summit din Kiev. 
 
Workshop-urile se adresează tinerilor cu vârste cuprinse între 14 și 30 de ani care:
➡ Sunt în căutare de idei de proiecte prin care să creeze impact social
➡ Vor să cunoască alți tineri care au interese similare
➡ Vor să descopere instrumente utile în dezvoltarea și testarea ideilor lor
➡ Vor să descopere cum pot câștiga în cadrul Social Impact Award România unul dintre cele 3 premii de 1500 €, mentorat, conectare, sau șansa de a participa la SIA International Summit din Kiev, Ucraina.
 
Pe lângă participarea la workshop-uri, cei doritori se pot înscrie oricând până pe 17 mai cu ideea lor în competiția Social Impact Award România. După finalizarea workshop-urilor din țară și primirea aplicațiilor, juriul va selecta 15 idei de proiecte care vor intra într-o etapă de dezvoltare și incubare a proiectelor pe parcursul verii. 
 
Aplică cu ideea ta la Social Impact Award România 2019 folosind platforma de înscriere proiecte apply.socialimpactaward.ro. Mai multe detalii pot fi găsite pe site-ul Social Impact Award, pe pagina de Facebook Social Impact Award și pe contul de Instagram @sia_romania.

Workshopul Idea Generation - Social Impact Award #UPB este realizat cu susținerea Centrului de Antreprenoriat Politehnica (UPBizz), Electrical Engineering STudents' European assoCiation (EESTEC București) și Liga Studenţilor din Facultatea de Automatică şi Calculatoare București (LSAC București).
 
Workshopul Idea Generation - Social Impact Award #ASE este realizat cu susținerea partenerilor noștri Clubul de Turism și Ecologie ECOTUR (Club ECOTUR), Asociaţia Studenţilor în Contabilitate și Informatică de Gestiune (ASCIG), Sindicatul Studenților din Cibernetică (SiSC ASE), Asociația Studenților Economiști din România (ASER) și Voluntari pentru Idei și Proiecte (VIP). 
 
***
Despre Social Impact Award
Misiunea organizatorilor este pregătirea și inspirarea tinerilor pentru a-și crea și dezvolta propriile inițiative și pentru a deveni parte din soluțiile de care România are nevoie, reprezentându-ne cu mândrie cu ideile lor în rețelele internaționale, iar pentru asta au dezvoltat programe de învățare, inspirație și susținere financiară în programe ca Future Makers (www.futuremakers.ro), Shaping Conversations și Social Impact Award.
 
În România, competiția este la a opta ediție și de 4 ani este organizată de către Universitatea Alternativă - un model educațional alternativ și un program de învăţare personalizat, Social Innovation Solutions - design și consultanță de inovare socială și Global Shapers Bucharest Hub - rețeaua de tineri inițiată de World Economic Forum și a susținut până acum 40 de  idei de afaceri sociale. Partenerii care sprijină SIA România 2019 sunt BCR și Enel România.
 
Astăzi, proiectul este prezent în peste 17 țări, printre care: Austria, Bosnia & Herțegovina, Croația, Republica Cehă, Georgia, Ungaria, Kosovo, Macedonia, România, Rusia, Serbia, Slovacia, Elveția, Ucraina, Turcia, Uganda, Kazahstan.