Compania și-a setat un nou obiectiv financiar în actuala rundă de finanțare

Studiu clinic Synaptiq: Specialiștii în radioterapie care utilizează Mediq, instrumentul bazat pe AI lansat de noi, creează planuri de tratament cu 18% mai precise decât cei care folosesc instrumente tradiționale

 

•       Soluție AI pentru delimitarea în mai puțin de 5 minute a tumorilor și organelor la risc

•       A doua rundă de investiții pentru Synaptiq

•       Investiție pentru dezvoltarea Synaptiq în Europa

•       Peste 20 de milioane de persoane din întreaga lume sunt diagnosticate anual cu cancer

 

Synaptiq, compania clujeană de software medical care a dezvoltat Mediq, soluția specializată în optimizarea tratamentului cancerului prin delimitarea tumorilor și a organelor la risc, a depășit targetul de 160.000 de euro, suma pe care a vizat-o inițial pe Seedblink, platforma de coinvestiții pentru start-upuri tech europene. Suma maximă acceptată de companie în caz unei cereri mari este de 300.000 de euro, iar runda este deschisă până luni, 8 mai 2023.

Investitorii interesați vor putea subscrie orice sumă, începând de la 2.500 de euro, primind acțiuni în cadrul Synaptiq, companie care este evaluată în această rundă la un total de 4,8 milioane de euro (pre-money).

Soluție AI pentru delimitarea în mai puțin de 5 minute a tumorilor și organelor cu risc

Synaptiq a fost fondată în 2020 la Cluj de Dragoș Dușe, Mihai Căta, Roxana Săbău și Diana Andrițchi. Întreaga echipă este formată din ingineri, specialiști în radioterapie și specialiști în business, cu studii și doctorate la facultăți din țară și străinătate, precum Universitatea din București, Amsterdam, Munich, Bristol și Heidelberg.

Echipa a dezvoltat Mediq, o soluție digitală de mare precizie și performanță, bazată pe procesarea datelor din imagistica medicală cu ajutorul Inteligenței Artificiale. Proiectată și dezvoltată în colaborare cu medici cu reputație și clinici de prestigiu, soluția reduce timpul necesar pentru identificarea și delimitarea organelor la risc și a tumorilor, de la o medie actuală de 2-4 ore la maximum 5 minute.

În urmă cu o lună, Synaptiq anunța ca vizează o rundă de 600.000 de euro, din care 160.000 de euro pe SeedBlink și alți 440.000 de euro de la investitorii din runda precedentă (care au venit cu investiții de tip follow-on) și de la Fortech Investments, un partener nou și investitorul principal pentru runda actuală. Fortech Investments s-a alăturat celorlalți acționari principali ai Synaptiq: Cleverage VC, Gapminder VC și Daniel Istrate - angel investor.

A doua rundă de finanțare. Aceasta va susține extinderea Synaptiq în Europa

"Această nouă rundă va fi utilizată pentru a finaliza Certificarea Europeana a soluției Mediq și pentru a realiza studiul clinic complet necesar pentru acreditare. Acest lucru va permite implementarea Mediq în clinicile de radioterapie din toată Europa, în paralel cu dezvoltarea unor funcționalități noi în aplicație. Cu sprijinul investitorilor putem continua să dezvoltăm o tehnologie de ultimă generație care transformă asistența medicală și îmbunătățește rezultatele tratamentelor împotriva cancerului în întreaga lume", spune Dragoș Dușe, fondator și CEO al Synaptiq.

Aceasta este a doua rundă de investiții pentru Synaptiq. Compania a reușit să atragă o investiție de pre-seed în valoare de 250.000 de euro în 2021 de la GapMinder VC - prin intermediul .În același timp, compania a primit un grant nerambursabil de 158.000 de euro din partea fondului norvegian Innovation Norway.

"Mediq le permite specialiștilor în radioterapie să identifice și să delimiteze într-un timp extrem de scurt tumorile și organele aflate în pericol, pentru a lua rapid cele mai bune decizii de tratament și a crește astfel șansele de supraviețuire pentru milioane de pacienți din întreaga lume. În Europa, un sfert dintre pacienții diagnosticați cu cancer care au nevoie de radioterapie nu beneficiază de tratament din cauza lipsei de personal medical, dar și a complexității și duratei lungi a procedurilor. Peste 20 de milioane de persoane din întreaga lume sunt diagnosticate anual cu cancer, jumătate dintre acestea având nevoie de tratament cu radioterapie", adaugă Dragoș Dușe, Fondator și CEO al Synaptiq.

Prezență la ESTRO 2023, cel mai important eveniment pentru radioterapie și oncologie din Europa

Specialiștii în radioterapie care folosesc Mediq generează planuri de tratament cu 18% mai precise decât cei care folosesc instrumente convenționale, conform studiului clinic realizat de Synaptiq.

Compania va anunța rezultatele acestui studiu la ESTRO 2023, cea mai importantă conferință de radioterapie din Europa. Evenimentul este organizat de Societatea Europeană de Radioterapie și are loc între 12-16 mai în Viena.

"Suntem încântați să prezentăm la ESTRO software-ul nostru inovator de radioterapie care delimitează organele la risc pe baza Inteligenței Artificiale deoarece credem cu tărie că are potențialul de a transforma domeniul și de a îmbunătăți rezultatele pacienților. Tehnologia noastră eficientizează procesul de delimitare, asigurând acuratețea și reducând eroarea umană. Rezultatele cercetărilor noastre demonstrează o acuratețe și o consecvență comparabile cu cele ale radioterapeuților, ceea ce face ca acest software să fie o soluție promițătoare pentru planificarea tratamentului de radioterapie. Vă invităm să consultați rezultatele cercetărilor noastre la ESTRO și să aflați despre impactul pe care această tehnologie îl va avea asupra viitorului radioterapiei", spune medicul Remus Stoica, Radioterapeut Synaptiq.

 

***

 

Despre Synaptiq

Synaptiq este un startup AI MedTech cu sediul în Cluj-Napoca. Synpatiq crește calitatea serviciilor medicale dezvoltând soluții bazate pe AI pentru delimitarea tumorilor și a organelor la risc. Software-ul învață stiluri de conturare de la radioterapeuți, pentru ca identificarea să se realizeze într-un timp semnificativ mai scurt și cu o mai mare precizie și obiectivitate. În prezent există un deficit de radioterapeuți pe piață. Astfel, Mediq vine în ajutorul medicilor, reducând timpul necesar pentru conturarea imaginilor medicale ale pacienților de la câteva ore la câteva minute. În consecință, mai mulți pacienți vor beneficia de asistență medicală în cadrul clinicilor de de radioterapie, primind tratamentul împotriva cancerului, de care au nevoie.