Evenimentul face parte din proiectul Romania 2020, in cadrul caruia tinerii profesionisti din cadrul GRASP isi propun sa identifice si sa demareze initiative cu potential concret pentru dezvoltarea Romaniei. 

Tema de anul acesta este Implicarea tinerilor in dezvoltarea Romaniei. Diversitate. Multiculturalitate. Transfer de cunostinte. Se vor aduce in discutie modul in care multiculturalitatea si diversitatea pot aduce beneficii Romaniei, precum si modele si bune practici in implementarea unor proiecte concrete, atat in tara, cat si in comunitatile de romani din diaspora. 

Conferinta de la Cluj va reuni membri GRASP, tineri profesionisti, antreprenori, experti si personalitati din arii diverse de expertiza pentru a identifica solutii concrete si aplicabile prin dezbateri, ateliere de lucru si discutii. Vor participa, ca invitati, 15-20 de specialisti din zona academica, mediul de business, ONG, sectorul public, precum si specialisti care dezvolta politici de incluziune, promovand diversitatea si multiculturalitatea. 

Evenimentul este un mix de prezentari, panel-uri si workshop-uri in care vor fi analizate initiative cu potential concret pentru dezvoltarea Romaniei. Prin abordarea propusa pentru editia din acest an se vizeaza schimbarea opticii asupra diversitatii - vazuta ca resursa, si nu ca problema - si conturarea unor directii concrete pentru eforturile viitoare ale GRASP.

Inscrierile se fac pana la data de 14 octombrie 2015, pe site-ul romania2020.mygrasp.org. In urma procesului de selectie, vor fi alesi peste 100 de tineri din Romania si din strainatate care sa participe la conferinta.

Proiectul este realizat cu sprijinul Ministerului Afacerilor Externe – Departamentul Politici pentru Relatia cu Romanii de Pretutindeni. Conferinta organizata de GRASP este la a opta editie si se desfasoara, in fiecare an, intr-o locatie diferita, editiile trecute avand loc la Copenhaga, Paris, Londra, Amsterdam, Bucuresti, Boston si Budapesta.
 
GRASP - este o organizatie non-profit, formata din studenti si tineri profesionisti romani. In prezent, organizatia are in componenta sa peste 1,000 de membri asociati, din peste 15 tari si 17 proiecte in derulare. Misiunea GRASP este de a contribui activ la modernizarea si dezvoltarea Romaniei, prin implicare civica, politici publice si transfer de cunostinte. 

Persoana de contact: Anca Ghinea / presedinte GRASP
Telefon: (+40) 745 042 915 
E-mail: anca.ghinea@mygrasp.org