Digital International Forum (DIF) IV, organizat de Smart Everything Everywhere (SEE) sub Înaltul Patronaj al Președintelui României, a adus la aceeași masă lideri din mediul guvernamental și din mediul privat pentru a dezbate cele mai importante subiecte legate de viitorul digital al României și al Europei. Derulat în contextul Summitul-ului informal al Consiliului European de la Sibiu, unde au fost prezenți Președintele Comisiei Europene și 27 de șefi de stat sau de guvern din Uniunea Europeană, Forumul Internațional Digital a marcat lansarea Coaliției pentru Industria 4.0, care își propune reprezentarea industriei românești care dezvoltă soluții tehnologice în materie de digitalizare.
 
Organizată pe parcursul a două zile și în două locații diferite – București și Sibiu, ediția din acest an a evenimentului Digital International Forum a adus în discuție teme relevante pentru Industria 4.0 și digitalizare (e-sănătate, digitalizare în finanțe și fintech, mobilitate și mașini inteligente, energie inteligentă, antreprenoriat digital și inovare), dar a abordat și subiecte din domenii în care digitalizarea are un impact direct asupra viitorului Uniunii Europene: democrația și implicarea cetățenilor, știrile false, dezinformarea și egalitatea de gen. Cea de-a doua parte a Forumului a fost dedicată Coaliției pentru Industria 4.0 și s-a desfășurat la Sibiu, cu o zi înainte de Ziua Europei și de Summit-ul informal al Consiliului European.
 
Principalul mesaj al Forumului din acest an a fost acela că digitalizarea și transformarea digitală nu se produc în vid. „Valorile europene și transatlantice sunt cele care ne definesc, iar România are obligația de a rămâne conectată la aceste valori în calea sa către un viitor digital. Pe măsură ce Europa se reinventează și trece printr-o serie de schimbări importante, România are oportunitatea unică de a-și putea valorifica potențialul și de a contribui la viitorul Uniunii” a declarat Dan Nechita, Președinte SEE. În jurul acestui mesaj au rezonat intervențiile tuturor celor peste 25 de vorbitori din acest an. Printre aceștia s-au numărat: dl. Cosmin Marinescu (consilier prezidențial), Dragoș Tudorache (Ministru al Afacerilor Interne în Guvernul condus de Dacian Cioloș), E.S. Hans G. Klemm (Ambasador al SUA în România), E.S. David Saranga (Ambasador al Israelului în România), E.S. Kevin Hamilton (Ambasador al Canadei în România, Bulgaria și Moldova) și Iulian Stanciu (CEO al eMAG). 
 
Forumul a găzduit trei panel-uri de dezbateri despre teme-cheie pentru viitorul digital. Primul panel – Digitalizarea și tehnologia în centrul e-sănătății europene – a fost dedicat sănătății în era tehnologiei și a fost moderat de doamna Diana Păun, consilier de stat la Departamentul de Sănătate Publică din cadrul Administrației Prezidențiale și printre intervenții s-a numărat cea a lui Cristian Grasu, Secretar de Stat la Ministerul Sănătății, Christian Rodseth, CEO, Johnson&Johnson România și Ray Pinto, Director de Politici pentru Transformare Digitală la Digital Europe, unul dintre cele mai renumite think-thank-uri europene. Cel de-al doilea panel a avut ca principal focus digitalizarea în industria automobilelor și a energiei și i-a avut printre vorbitori pe Christian von Albrichsfeltd CEO Continental, Costin Borc (Viceprim-ministru, Ministrul Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri în 2016) și pe Victor Grigorescu (fost Ministru al Energiei între anii 2015 și 2017). În cadrul celui de-al treilea panel, discuțiile au fost legate de antreprenoriat digital și inovare, de centrele de inovare digitală și de finanțarea pentru inovare. Printre intervenienți s-a numărat Vesa Terävä, director de unitate la Directoratul General Connect al Comisiei Europene, precum și Dragoș Pîslaru (Ministru al Muncii între anii 2016 și 2017).
 
Punctul central al Forumului l-a reprezentat lansarea Coaliției pentru Industria 4.0. Aceasta este o structură informală națională de advocacy, care promovează măsuri concrete în sprijinul digitalizării accelerate a industriei românești. În viziunea Smart Everything Everywhere, inițiatorii proiectului, coaliția reprezintă o platformă de dialog și coordonare între lideri ai industriei, mediu academic și ecosistemul  de inovare, fiind construită după modelul unor inițiative similare din alte state membre ale UE. Coaliția oferă o platformă de coordonare pentru stabilirea unor obiective și priorități comune, care să permită liderilor industriei să determine măsuri de sprijin benefice pentru industriile ce dezvoltă noi tehnologii în România și pentru Piața Digitală Unică Europeană. În mod concret, Coaliția promovează inițiative de transformare digitală, proiecte și linii directoare în materie de politici publice, precum și oportunități și mecanisme de finanțare, în acord cu piața unică digitală.
 
Mai multe informații despre „Digital International Forum IV – The Digital Future of Europe” sunt disponibile pe pagina evenimentului: http://see40.org/2019forum.
 
Parteneri strategici: Comisia Europeană, Ambasada SUA în România; Ambasada Statului Israel în România; Ambasada Germaniei în România; Ambasada Canadei în România, Bulgaria și Republica Moldova; Consiliul de Afaceri Româno-American, Camera de Comerț Româno-Americană; Camera Franceză de Comerț și Industrie în România; Camera de Comerț și Industrie România-Israel.
 
Sponsori Platinum: K Street Consulting.
Sponsori Gold: eMAG, Johnson și Johnson România, ING, Continental, Phillips, e-distribuție Muntenia, Pfizer.
Sponsori Silver: Veolia, Banca Transilvania, Raiffeisen Bank. 
Susținători: Roche, Schaeffler, Systematic, Erste Asset Management, Ambasada Canadei, Certsign, GarantiBank.