Intre 14 – 20 aprilie 2008, Saptamana Nationala a Voluntariatului aduce actiuni publice cu, pentru si despre voluntari. „Cel mai lung lant din sticle de plastic” si  „Patanii de voluntar” comedia pusa in scena de voluntarii Crucii Rosii Romane, filiala Sibiu sunt principalele evenimente la care sibienii sunt invitati sa ia parte.

In Saptamana Nationala a Voluntariatului voluntarii Crucii Rosii Romane, filiala Sibiu, alaturi de sibieni, vor incerca sa atraga un semnal de alarma asupra necesitatii protejarii planetei prin crearea „Celui mai lung lant din sticle de plastic”. Toti sibienii sunt chemati sa se alature cauzei adaugand o sticla si devenind STAR  (Sunt Tare Activ si Responsabil) in mai putin de 5 minute, marti 15 aprilie de la orele 15 pe bulevardul Nicolae Balcescu. Pe scena Pavilionului 2007 voluntarii vor interpreta comedia „Patanii de voluntar”. Accesul este liber duminica, 20 aprilie cu incepere de la orele 21.  

Programul desfasurat in perioada 14-20 aprilie, Saptamana Nationala a Voluntariatului, este menit sa puna in evidenta contributia voluntarilor la dezvoltarea comunitatii si sa atraga sprijinul celorlalti pentru activitatile voluntarilor si pentru recunoasterea meritelor acestora.

In activitatile pe care le va desfasura in aceasta saptamana, Crucea Rosie Romana filiala Sibiu, este sprijinita de GWM Ecologic (Schuster & Co Ecologic), ProVobis – Centrul National de Promovare a Voluntariatului, Casa de Cultura a Municipiului Sibiu, Grupul scolar Avram Iancu, Scoala generala Radu Selejan, Palatul Copiilor Sibiu, Primaria Municipiului Sibiu.

Programul complet al Saptamanii Nationale a Voluntariatului:

Luni, 14.04.2008 - „Cum vad eu voluntariatul” - atelier de desene pe asfalt destinat copiilor de la Scoala Generala „Radu Selejan” si Scoala Generala nr.4, se va desfasura in Parcul Tineretului. „Cum poti deveni V.I.P.?”este o campanie de informare asupra voluntariatului si de recrutare pentru studenti desfasurata de la ora 16 la Facultatea de Litere si Arte.

Marti, 15.04.2008 - „Poti fi STAR in 5 minute” campania de informare pe tema voluntariatului, reciclare voluntara a deseurilor plastice in „Cel mai lung lant de sticle”, cu incepere de la orele 15 pe bulevardul pietonal Nicolae Balcescu.

Miercuri, 16.04.2008 - „Voluntar la orice varsta” este un atelier de creare de papusi din linguri de lemn. Beneficiarele Clubului de aur invata voluntar copiii Scolii Generale „Radu Selejan” si Scolii Generale nr.4 cum sa confectioneze papusi din linguri de lemn.

Vineri, 18.04.2008 - „Mandru ca sunt voluntar! Vino si tu!” este campania de  recrutare stradala care se va desfasura in Piata Mare, Piata Mica, Piata Unirii si pe Bulevardul Nicolae Balcescu.

Sambata, 19.04.2008 - „Scoala pentru voluntari” – atelier de creatie  dedicat voluntarilor de la peer-education de catre educatori si invatatori voluntari, care se va desfasura la sediul Crucii Rosii, filiala Sibiu. „Patanii de voluntar” – spectacol de teatru pe scena Pavilionului multifunctional 2007. Intrarea este gratuita cu incepere de la orele 21.

Duminica, 20.04.2008 - „Ne jucam de-a voluntarii” - animatie si facepainting in parcul Sub Arini. „Noi suntem -voluntariat-”expozitie cu vanzare a papusilor pe linguri de lemn si a altor obiecte create de copii Scolii Generale „Radu Selejan” si voluntarele Clubului de Aur pe Bulevardul Nicolae Balcescu.