Comunitatea ONedu România, organizația elevilor care militează pentru digitalizarea educației, a lansat demersul Coaliția pentru Digitalizare, inițiativă ce are drept scop consultarea tuturor actorilor educaționali cu privire la nevoile și problemele acestora în sistemul de învățământ actual și propunerile privind soluțiile digitale care sunt necesare pentru îmbunătățirea educației copiilor.

În parteneriat cu Mereu pentru Educație Botoșani și Rețeaua Comunităților ONedu, elevii au de gând să realizeze în luna august consultări în regiunile țării, în mediul online, care vor duce la construirea Rezoluției Educației Digitale și la inițierea mai multor petiții pentru asumarea soluțiilor digitale și modificarea platformelor deja existente. Demersul vine la scurt timp după Raportul România Educată, pe care Comunitatea ONedu România îl consideră incomplet din punct de vedere al componentei de digitalizare.

Organizațiile și toți actorii educaționali interesați pot participa la consultări prin intermediul următorului formular: https://go.onedu.ro/consultari-rezolutie

Despre Comunitatea ONedu România și Rețeaua Comunităților ONedu
Comunitatea ONedu România este o organizație de elevi care creează soluții educaționale digitale gratuite și militează pentru o școală mai plăcută elevilor. Rețeaua Comunităților ONedu este administrată de Comunitatea ONedu România, fiind alcătuită din organizații județene care ajută la îndeplinirea scopului organizației și încurajează voluntariatul.

Despre Mereu pentru Educație Botoșani

Mereu pentru Educație Botoșani, substructură a Asociației Mereu pentru Educație, este organizație de tineri încă la început de drum, cu scopul de a îmbunătăți sistemul de învățământ preuniversitar. Organizația susține reforme în școala românească și acordă sprijin pentru situații ce vizează sistemul de învățământ.