Proiectul a avut ca scop cresterea succesului scolar pentru 40 de elevi, rromi si romani, din comunitatea Galbinasi si imbunatatirea relatiilor interetnice intre familiile acestora. Perioada de implementare a proiectului este 17 aprilie 2015 – 16 aprilie 2016, bugetul acestuia fiind de 70.312,40 Euro.

Cei 40 de elevi au beneficiat de educatie remediala, invatare asistata - suport educational suplimentar la materiile matematica si limba si literatura romana, prin intermediul programului SEI, dar si de consiliere si orientare scolara, profesionala si dezvoltare personala,prin intermediul programului de mentorat, reusind, in felul acesta, sa isi imbunatateasca atat participarea si performantele scolare precum si stima de sine etnica si aspiratiile personale.
Deasemenea, in vederea deschiderii dialogului intercultural intre rromi si romani si a imbunatatirii relatiilor interumane si interetnice dintre acestia, in cadrul Clubului intercultural parintii au invatat sa-si cunoasca reciproc culturile, sa se respecte unii pe altii, sa-si formeze mai bine copiii, inclusiv in sensul respectarii diversitatii culturale, sa-si organizeze mai eficient gospodariile, sa devina cetateni activi, participanti la procesul decizional al comunitatii din care fac parte, aceste lucruri ducand la schimbari pozitive la nivel local.

Rezultatele finale ale proiectului „Educatia interculturala - un pas inainte pentru comunitatea Galbinasi”(RO 2014_C2.1_48), sunt: 
- 40 de elevi rromi si romani au participat la programul „Sprijin educational intensiv”;
- 40 de elevi rromi si romani au participat la programul de mentorat;
- 50% dintre elevii beneficiari si-au imbunatatit participarea scolara cu cca. 20% si performantele scolare cu 0,5-1% si 100% si-au imbunatatit stima de sine etnica si aspiratiile personale;
- 40 de parinti rromi si romani din Galbinasi si-au imbunatatit stima de sine etnica si relatiile interetnice;
- 8 resurse umane locale formate pentru a respecta conceptul de diversitate si interculturalitate.

Dintre invitati vor face parte membrii echipei de implementare si de management, atat din partea partenerilor cat si din partea liderului de parteneriat, mass-media locala, grupul tinta implicat in proiect si alte persoane interesate
 
Persoana de contact: coordonator proiect Oana Mihaiescu, telefon mobil: 0758.038.086, tel./fax: 021/ 312.98.81, e-mail: rromano@amarerromentza.org.

Proiect finantat prin granturile SEE 2009 - 2014, in cadrul Fondului ONG in Romania - Componenta 2 Justitie Sociala/Subcomponenta 2.1. Dezvoltarea comunitatilor rurale interetnice, runda 2,  Operator FOND ONG - Fondul pentru Dezvoltarea Societatii Civile, Partener operator: Fundatia Centrul de Resurse pentru Comunitatile de Romi.