Fundația Comunitară București anunță cu bucurie sprijinirea a patru școli din Capitală prin ediția a patra a programului „Sportul pentru Toți”. Programul, desfășurat în parteneriat cu Decathlon România, își propune să îmbunătățească infrastructura sportivă și să faciliteze accesul la activități sportive pentru elevi și comunitatea locală.
 

Cu un buget total de 811.153 de lei, ediția din acest an va finanța (re)amenajarea terenurilor sportive în trei școli și va susține organizarea de activități sportive pentru comunitatea din jurul a două instituții de învățământ.
 

Proiectele finanțate în cadrul ediției 2024:

  1. Școala Gimnazială nr. 59, sector 6 – Refacerea terenului de fotbal, a terenului pentru sărituri în lungime și reamenajarea terenului de joacă pentru copii. Aceste lucrări vor permite organizarea unui program curatoriat de sport în aer liber pentru copiii și tinerii din cartier. Finanțarea acordată este de 372.380 lei, cu o contribuție de 39.700 lei din partea Asociației de părinți.
  2. Liceul Teoretic Ion Barbu, sector 5 – Construcția a două terenuri de badminton și realizarea unor desene educativ-sportive pe asfalt. Proiectul beneficiază de o finanțare de 128.000 lei, iar liceul contribuie cu 10.000 lei.
  3. Școala Gimnazială nr. 124, sector 5 – Amenajarea unui teren multisport cu gazon sintetic și nocturnă. Proiectul va fi finanțat cu 139.500 lei.
  4. Școala Gimnazială nr. 188, sector 5 – Organizarea Cupei Familiei, un proiect menit să apropie elevii, părinții și comunitatea locală de activitățile sportive. Finanțarea acordată este de 46.179 lei, iar școala contribuie cu 15.660 lei.
     

Impact și perspective:

Prin aceste finanțări, 3.243 de elevi din sectoarele 5 și 6 ale Bucureștiului vor beneficia de infrastructură sportivă îmbunătățită, iar aproximativ 3.000 de persoane din comunitățile locale vor putea participa la activități sportive organizate în curtea școlilor.
 

De asemenea, o finanțare nealocată de 125.000 de lei va fi redirecționată către o școală din Iași, unde programul „Sportul pentru Toți” se află la prima ediție, extinzând astfel impactul inițiativei la nivel național.
 

Despre programul „Sportul pentru Toți”

Lansat de Fundația Comunitară București în colaborare cu Decathlon România, programul „Sportul pentru Toți” a sprijinit până acum 32 de școli din 12 localități și sectoare, cu un buget total de 2.368.000 de lei. Prin aceste investiții, peste 35.000 de elevi beneficiază anual de spații atractive pentru practicarea sportului, iar pentru multe școli, acestea au fost primele renovări majore ale facilităților sportive din ultimii zece ani.
 

Programul continuă în 2024 cu obiectivul de a extinde accesul la sport pentru elevi și comunitățile lor, promovând un stil de viață sănătos și o conexiune mai puternică cu mișcarea.
 

***

Fundația Comunitară București aduce împreună donatori, ONG-uri sau grupuri de inițiativă pentru a dezvolta comunități în care să ne simțim ca acasă. Construiește mecanisme de donație, fonduri de finanțare sau incubatoare de idei pentru oraș. În 12 ani, a finanțat peste 800 de proiecte și burse din București și Ilfov, cu 4,7 milioane de euro. Fundația Comunitară București este parte dintr-o mișcare națională, alături de alte 17 fundații comunitare din țară. Pentru mai multe detalii, vizitați www.fundatiacomunitarabucuresti.ro 

 

Decathlon, cel mai important retailer european de articole sportive, deține în momentul de față 31 de magazine la nivel național, la care se adaugă și platforma online, fiind prezent pe piața de retail sportiv din România încă din 2009, cu aproximativ 1600 de coechipieri în 2023. Decathlon oferă iubitorilor de sport articole și echipamente pentru mai mult de 80 de sporturi, conform celor mai înalte standarde de calitate și inovație în domeniu, păstrând in permanență obiectivul strategic de a face sportul accesibil cât mai multor români prin oferirea unui raport calitate – preț foarte bun. Magazinele includ produse aparținând mărcilor proprii, precum: Quechua, Btwin, Domyos, Nabaiji, etc, dar și altor mărci internaționale, adresându-se atât începătorilor, cât și sportivilor de nivel avansat sau profesionist. Începând cu 2005, Decathlon colaborează cu mai mulți producători industriali, fabricând astfel chiar în România produse marcă proprie pentru drumeții montane, trekking și escaladă (încălțăminte), dar și pentru ciclism (articole textile și biciclete pentru adulți și copii), vândute în întreaga Europă cu eticheta “Fabricat în România”.