Elevii de liceu din Câmpulung, Adjud, Târgoviște, Timișoara, Teiuș, Roman, Buzău sunt invitați să se înscrie în programul Exploratori de Viitor, care dezvoltă competențe de leadership și angajabilitate și care se derulează în perioada noiembrie 2024 – martie 2025 (exploratorideviitor.ro).
Fundația Leaders, în colaborare cu Holcim și Somaco, va implementa, anul acesta, 7 ediții ale programului Exploratori de Viitor, desfășurate în două formate diferite.
Conceput pe două module distincte de training, programul Exploratori de Viitor se adresează elevilor de liceu, cărora le oferă oportunitatea de a-și asuma o provocare de dezvoltare în comunitatea lor.
Modulul de leadership se adresează tuturor elevilor de liceu, oferindu-le abilități esențiale pentru a deveni lideri în propriile lor comunități. 30 de adolescenți sunt invitați să parcurgă o călătorie de autocunoaștere și dezvoltare personală, centrată pe leadership. Programul intensiv cuprinde 9 sesiuni fizice și online și se va desfășura la Câmpulung, în perioada noiembrie 2024 - martie 2025. Termenul limită de înscriere este 25 octombrie 2024.
Modulul de angajabilitate se adresează cu precădere elevilor din liceele tehnice, pregătindu-i pentru integrarea pe piața muncii prin dezvoltarea competențelor necesare de angajabilitate și orientare în carieră. Sesiunile sunt 100% fizice și se desfășoară pe parcursul a două zile consecutive, combinând ateliere practice și discuții despre carieră cu vizite pe teren. Ziua a treia este rezervată vizitelor în fabricile Holcim și Somaco din fiecare comunitate menționată.
Modulul de angajabilitate are programate 6 ediții care se vor derula în perioada noiembrie 2024 - februarie 2025, astfel:
- Adjud: 13 – 15 noiembrie 2024, termen înscriere 7 noiembrie 2024;
- Târgoviște: 20 – 21 noiembrie 2024, termen înscriere 7 noiembrie 2024;
- Timișoara: 27 – 29 noiembrie 2024, termen înscriere 7 noiembrie 2024;
- Teiuș: 12 – 14 februarie 2025, termen înscriere 31 ianuarie 2025;
- Roman: 19 – 21 februarie 2025, termen înscriere 31 ianuarie 2025;
- Buzău: 26 – 28 februarie 2025, termen înscriere 31 ianuarie 2025.
Beneficiari sunt 30 de elevi de liceu tehnic din fiecare comunitate.
Pe 15 octombrie 2024 va avea loc lansarea online a Modulului de Angajabilitate, unde vor fi invitate toate liceele din comunitățile vizate.
Holcim, partener tradițional al Fundației Leaders
Alături de Holcim, Fundația Leaders a avut un impact semnificativ asupra comunităților locale, atingând un total de 1.500 de beneficiari direcți din județele Bihor, Buzău, Argeș, București, Cluj și Alba între 2018 și 2023. Acestora li se adaugă peste 2.000 de beneficiari indirecți, care au fost vizați de cele 23 de proiecte implementate în comunități precum Aleșd, Oradea, București, Buzău, Câmpulung, Turda și Teiuș.
”Suntem onorați și mândri de parteneriatul pe care îl avem cu compania Holcim de mai bine de 6 ani. Beneficiem de încrederea Holcim în programele noastre și, la rândul nostru, apreciem implicarea companiei în acțiuni de responsabilitate socială care vizează comunitățile în care se regăsesc site-urile de producție. Susținerea elevilor din liceele tehnice reprezintă o șansă extraordinară pentru acești tineri la o educație profesionistă, de calitate și la o viață mai bună pentru ei și pentru familiile lor.”, declară Beatrice Alexandrescu, Director general Leaders.
Proiectele majore derulate de Fundația Leaders împreună cu Holcim au generat o adevărată mișcare în comunitățile locale, având un impact direct asupra educației și dezvoltării personale a tinerilor. Astfel, Fundația Leaders a derulat programul Leaders Explore pentru Liceeni în județul Bihor (2018 și 2019) și în Câmpulung-Muscel (2019), în timp ce programul Exploratori de Viitor a fost implementat în trei ediții succesive, în perioada 2021 – 2023.
***
Despre Fundația Leaders
Fundația Leaders este organizația care formează și susține oamenii cu valori și principii să devină liderii responsabili de care are nevoie România și care o fac mai puternică la toate nivelurile.
De 24 de ani, Fundația Leaders contribuie la transformarea României prin programe de leadership adaptate realității și nevoilor tinerilor din țara noastră. Peste 44.000 de tineri au fost recrutați și antrenați prin programele LEADERS, care s-au desfășurat atât în mediul offline, cât și online, cu participarea a peste 625 de lideri din România ca speakeri, 171 de companii partenere din peste 30 de domenii de activitate, cu programe derulate în 75 de comunități urbane și rurale și 60 de proiecte personalizate pentru organizații partenere.
www.leaders.ro, LinkedIn, Facebook, Instagram, Tiktok, Youtube
Despre Holcim România
Grupul de companii Holcim România include Holcim România (două fabrici de ciment în Câmpulung și Aleșd, o fabrică de BCA la Adjud, o stație de măcinare, 28 stații de betoane, trei stații de agregate, două stații de lianți speciali, trei terminale de ciment, trei puncte de lucru pentru pre-tratarea deșeurilor - prin Geocycle) și Somaco Grup Prefabricate (cinci fabrici de prefabricate).
Grupul de companii Holcim România activează în zona producției de materiale de construcții performante, având ca principal obiectiv tranziția către o afacere complet sustenabilă, prin dezvoltarea unor produse cu amprentă de carbon cât mai redusă și printr-o preocupare constantă pentru protecția mediului. Toate proiectele companiei lucrează în sinergie pentru consumul responsabil de resurse naturale, utilizarea de tehnologii eficiente energetic, reducerea emisiilor, scăderea impactului din transport prin optimizarea traseelor de distribuție și prioritizarea mijloacelor cu consum redus de combustibil.
Specialiștii Holcim dezvoltă materiale bazându-se pe inovație și digitalizare, având ca principali vectori responsabilitatea socială și față de mediu, pentru comunități mai sustenabile, într-o economie circulară. În total, Grupul Holcim România are aproximativ 2000 de angajați.