Prin urmare, oricine doreste sa invete lucruri noi fara povara evaluarilor scolaresti si a rigiditatii institutionale, are posibilitatea de a intra pe site-ul evenimentului si de a alege, pana pe 25 februarie, dintr-o lista de workshopuri diverse si extrem de importante in societatea actuala. 

Toate atelierele din program se vor desfasura intr-un mediu care stimuleaza creativitatea, dialogul, colaborarea, schimbul de idei si interdisciplinaritatea. Fiecare participant poate deveni, la rândul lui, pedagog, iar orice forma de cunoastere se poate dovedi relevanta. 

Teatrul comunitatilor participative (1-4 martie), va fi coordonat de Radu Apostol si de Mihaele Michailov. Scopul acestora este de a incuraja practicieni ai artelor spectacolului sa se implice in lucrul cu grupuri de copii sau adolescenti. Atelierul urmareste si sa inspire proiecte viabile, inlesnind coagularea unor eventuale echipe. Abordarea celor doi traineri nu va fi, deci, pur teoretica, ci va avea si o importanta componenta practica.

Knowing your Rights & Herstory (6-11 martie),, sustinut de Milena Nikolic isi propune sa abordeze chestiunea egalitatii de gen din perspective noi si sa trateze feminismul contemporan prin prisma rolului activ pe care acesta inca il joaca in vremurile noastre.

Arta de a fi spectator (11-14 martie) are ca scop stimularea creativitatii si implicarii active a publicului tânar, format, mai ales, din liceeni pasionati de artele performative, in procesul receptarii operelor teatrale sau cinematografice. Atelierul va fi coordonat de prof. univ. dr. Miruna Runcan, care este critic de teatru si film.

The Feedback Method
(19-20 martie), cu Sonja Jokiniemi, se bazeaza pe o metoda complexa de structurare a sugestiilor, criticilor si observatiilor formulate de  membrii breslei teatrale, astfel incât producatorii de spectacol sa poata folosi feedback-ul primit de la colegi intr-un mod cât mai productiv.

Atelierul de
Teatru forum si teatru invizibil (24-31 martie), condus de George Wielgus, urmareste familiarizarea participantilor cu o parte din tehnicile folosite in Teatrul Oprimatilor. Cei prezenti vor fi pusi in fata unor instante ale oprimarii in societatea contemporana si vor cauta, laolalta, solutii impotriva acestora.

Concomitent cu inscrierile la sectiunea Atelier, s-au lansat si cele la proaspat inaugurata sectiune Schimb, construita din dorinta de a crea o platforma pentru acei membri ai comunitatii care, stapânind un anumit mestesug, sunt dispusi sa-i invete si pe altii. Astfel, persoanele interesate pot alege din sase evenimente diferite: 
• 11-13 martie - 3DD (3 Days Design), un atelier sustinut de inginerii Cluj Makers special pentru tinerii din licee tehnice din Cluj;
• 14-15 martie - Atelier de Capoeira (ce implica miscare, muzica, dansuri africane si percutie);
• 15-16 martie - Atelier de crosetat bucurie, cu Andreea Moisil;
• 16-17 martie - Atelier de scris fara sa te uiti la tastatura, cu Cristian Vasile;
• 17-18 martie - Atelier de casting, cu regizorul Andrei Majeri;
• 18-19 martie - Atelier de design in consumerism, cu Ana-Maria Abrudan.
 
Prin urmare, rolul cunoasterii in viata noastra de zi cu zi va fi chestionat, pe parcursul lunii martie, din toate unghiurile posibile, in speranta ca, prin arta si prin alte forme de educatie nonformala, se va crea un context propice dezbaterilor si schimbului de idei.