Fundația Michael Schmidt continuă și în 2019 tradiția de a oferi materiale didactice și jocuri interactive pentru școlile care au secții cu predare în limba germană, în scopul creșterii atractivității educației în rândul elevilor, dar și pentru ca profesorii să se poată bucura de mai multă diversitate în pregătirea cursurilor.
 
Dacă anul trecut peste 140 de elevi, din trei unități de învățământ, au fost încântați să descopere domenii noi de activitate prin intermediul jocurilor interactive și să facă progrese semnificative în studiul limbii germane cu ajutorul manualelor oferite, anul acesta proiectul a fost extins la nouă școli din Transilvania, pentru ca mult mai mulți elevi să aibă parte de o experiență similară. Astfel, în 2019, proiectul de donații derulat de fundație include următoarele unități de învățământ: Liceul Teoretic „Joseph Haltrich” Sighișoara, Gimnaziul „Friedrich Schiller” Tg. Mureș, Școala Gimnazială Rupea, Școala Gimnazială Nr. 12 Brașov, Colegiul Național „Doamna Stanca” Făgăraș, Școala gimnazială Augustin Maior Reghin, Școala Primară Nou Săsesc, Șc. Gimnazială Nr. 15 Brașov, Liceul „Timotei Cipariu” din Dumbrăveni.
 
Fundația Michael Schmidt reușește de la an la an să facă activitățile extrașcolare mai interesante pentru cei mici, stârnindu-le acestora dorința de studiu, prin materiale moderne, practice și interactive, care îi ajută, în același timp, și pe dascălii implicați în formarea intelectuală a elevilor și în educația lor zilnică.
 

„Copiii sunt viitorul nostru al tuturor, iar o investiție în educația lor este o șansă pentru o societate mai bună. De aceea una dintre misiunile principale ale fundației vizează proiecte care să sprijine educația atât pe plan local, cât și național. Este cunoscut că bazele oricărei formații intelectuale, sunt puse în primii ani de școală și de aceea ne dorim să îi susținem pe acești copii de la început, astfel încât ei să aibă acces la cărți și la jocuri interesante care să le deschidă apetitul pentru nou, pentru cunoaștere, pentru studiu, căci doar așa își vor putea construi o carieră, un trai decent și vor avea resursele necesare pentru a-i ajuta și pe ceilalți. Cred în potențialul fiecăruia dintre acești copii și sunt convinsă că ei vor demonstra că educația poate schimba lumea.”
, a declarat Veronica Schmidt, vicepreședinte al Fundației Michael Schmidt.

Proiectul este realizat cu sprijinul financiar al organizației Haus des Deutschen Ostens (HDO) care activează în München și își desfășoară activitatea în domeniul cultural și educațional, pentru a susține dezvoltarea fostelor teritorii și așezări germane din Europa de Est. 
 
***
Fundația Michael Schmidt are ca scop principal conservarea patrimoniului cultural săsesc, precum și dezvoltarea de proiecte educaționale pentru promovarea limbii germane în România. Începând din 2017, fundația acordă o atenție specială copiilor din comunitățile în care își desfășoară activitatea prin înființarea unui program de sprijin educațional care este menit să prevină abandonul școlar și să susțină performanța pe termen lung.