Va ingrijoreaza perspectivele pe care le are generatia viitoare? Sunteti constienti ca in procesele de elaborare a legilor si politicilor pe educatie din Romania lipsesc tocmai beneficiarii directi: elevii? Vreti sa vedeti cum si ce ar vrea elevii sa schimbe in scoala si in comunitate?
Asociatia Romano ButiQ, in colaborare cu Centrul de Resuse pentru Participare Publica (CeRe) va invita la conferinta de desemnare a castigatorilor concursului „Si pe noi nu ne intrebati?”.
Conferinta va avea loc luni, 25 noiembrie 2013, la Clubul Taranului Roman, de la ora 10:30.
La eveniment vor participa elevi, profesori, membri din companii si societatea civila, precum si autoritati. Conferinta isi propune sa confere o voce puternica si reala tinerilor implicati in concurs si sa readuca la lumina forta de implicare civica si solidaritatea in randul elevilor. Vor fi premiate cele mai bune 10 idei cu care tinerii au participat la concurs si vom aduce in atentia publicului elevii inscrisi in competitie.
Pentru a confirma prezenta la eveniment va rugam sa contactati:
Andreea Patru, Coordonator proiect: e-mail: andreea@romanobutiq.ro; tel: 0727318729.
Despre proiectul “Si pe noi nu ne intrebati?”
Proiectul a implicat aproximativ 10.000 de persoane care au votat echipele inscrise in proiect prin intermediul retelei de socializare Facebook, 58 de echipe din toata tara inscrise in concurs, 200 de elevi, peste 60 de scoli si cadre didactice, dar si inspectorate scolare si alte entitati implicate in promovarea educatiei formale si non-formale.
Echipele castigatoare vor construi impreuna o Carta Alba reprezentativa pentru generatia actuala. Aceasta isi doreste a fi un manifest despre schimbarile pe care elevii le doresc in scoala si in jurul lor si urmeaza sa fie inmanata actorilor relevanti: minister, inspectorate, societatea civila si oameni de afaceri.
Proiectul “Si pe noi nu ne intrebati?” este implementat de Asociatia Romano ButiQ si CeRe, cu sprijinul financiar al Fondului pentru Inovare Civica, program finantat de Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe, sponsorizat de Raiffeisen Bank si administrat de Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile. Proiectul este sustinut de Ministerul Educatiei Nationale si Scoala de Valori.