Beneficiari sunt 1590 de elevi și 208 profesori din județele Ialomița, Călărași, Ilfov și Buzău

15 școli gimnaziale din mediul rural din județele Ilfov, Ialomița, Călărași și Buzău au fost dotate cu 240 de computere și alte echipamente IT (imprimante, videoproiectoare și accesorii) prin proiectul „Brighter Futures - A chance for a better tomorrow”, derulat pentru al patrulea an consecutiv. Astfel, aproape 1600 de elevi și 208 cadre didactice beneficiază de echipamentele necesare pentru derularea în mod adecvat a orelor de Informatică și TIC.

Proiectul a fost finanțat de Technology_VOIS România și Fundația Vodafone România cu un buget de 338.093 de lei. Fundația World Vision România este partenerul de implementare pentru edițiile din acest an și de anul trecut ale proiectului. În 2021 au fost dotate 15 școli, beneficiari fiind 1734 de elevi și 490 de profesori.

România are cei mai puțini tineri cu competențe digitale de bază din Uniunea Europeană, arată datele Eurostat, citate de World Vision România. Mai puțin de unul din doi tineri români (46%) știe să folosească internetul pentru a urma un curs online, a-și căuta un job, a intra în contact cu autoritățile statului sau să se exprime într-un limbaj tehnic de bază, față de o medie UE de 71%. Copiii și adolescenții din comunitățile vulnerabile sunt cei mai afectați, una dintre cauze fiind lipsa infrastructurii digitale din școli.

Tot în cadrul proiectului „Brighter Futures”, bibliotecile școlilor beneficiare au fost dotate cu peste 800 de cărți și culegeri noi. Astfel, s-a îmbunătățit și procentul elevilor care împrumută cărți. 85% consideră că biblioteca este dotată corespunzător și adecvat nevoilor lor în acest moment (vs. 45% inițial).

În proiect au fost implicați și voluntari, angajați ai Technology_VOIS România, care au susținut 25 de sesiuni de educație non-formală având ca subiecte orientarea școlară și în carieră, managementul timpului, inteligența emoțională și cultura generală. La sesiuni au participat 385 de elevi de clasa a VIII-a și 16 cadre didactice din școlile prinse în această ediție a proiectului.

90% dintre elevi spun că sesiunile i-au ajutat în dezvoltarea personală și profesională. Mai mult, 95% dintre cadrele didactice implicate în proiect intenționează ca pe viitor să susțină activități de educație non-formală cu elevii lor.

„Experiența cu cei de la VOIS m-a ajutat să-mi dau seama cât de multe opțiuni există pentru a mă dezvolta. Am vorbit despre importanță continuării școlii, indiferent de greutăți. Am vorbit despre inteligența emoțională, dar și despre meseriile pe care ni le dorim. Toate conversațiile și activitățile acestea ne vor ajuta în viitor”, declară Ionela, elevă.

La rândul său, Andreea Popescu, angajată a Technology_VOIS România și voluntară de patru ani în cadrul proiectului, spune că „doar prin educație ne putem asigura un viitor mai bun“.

Înființată în 2006, Technology_VOIS – Vodafone Intelligent Solutions – a evoluat de la un centru local de servicii la o companie de tehnologie cu prezență globală, ce își propune să asigure creștere rapidă și valoare adăugată pentru Vodafone.
Este formată dintr-o echipă globală cu peste 24.000 de profesioniști, cu clienți în 28 de țări și 4 centre de servicii: în Egipt, India, Ungaria și România. Susține Vodafone în tot ceea ce realizează, aduce inovație și agilitate în tot ceea ce întreprinde și tuturor celor cărora le oferă suport Vodafone.
#wemovetheworld https://vodafone.com/careers/professional-career-areas/shared-services

Fundaţia Vodafone România este o organizație neguvernamentală românească, cu statut caritabil, distinctă și independentă de operațiunile comerciale ale companiei, înființată în 1998. În cei peste 20 de ani de activitate, Fundația Vodafone România a finanțat 1.168 de programe derulate de 745 de ONG-uri din întreaga țară, în domeniile sănătății, educației, serviciilor sociale. Proiectele au avut peste 3 milioane de beneficiari – copii, tineri, vârstnici, persoane defavorizate fizic, social sau economic. Până în prezent, Fundaţia Vodafone România a investit 31 de milioane de euro în proiecte desfășurate de organizațiile non-profit partenere. Mai multe detalii despre programele fundației sunt disponibile pe www.fundatia-vodafone.ro, http://jurnaldebine.fundatiavodafone.ro/ și www.facebook.com/fundatiavodafone.

World Vision România este o organizaţie care desfăşoară programe de educaţie, intervenţie umanitară, dezvoltare şi advocacy, punând în centrul activităţii sale bunăstarea copilului. Organizaţia se concentrează asupra serviciilor dedicate copiilor, familiilor şi comunităţilor, în scopul depăşirii sărăciei şi nedreptăţii. Fundaţia lucrează cu persoanele cele mai vulnerabile din lume, indiferent de religie, rasă, etnie sau gen. World Vision România face parte din parteneriatul World Vision International, prezent în aproape 100 de ţări din întreaga lume. În cei peste 30 de ani de prezenţă în România, am ajutat peste 500.000 de copii şi adulţi, în aproape 500 de comunităţi din 18 judeţe.