Dacă ești magicianul rețelelor de calculatoare pentru o organizație nonprofit sau folosești zi de zi termeni precum „cod sursă”, „Open Source” sau „GitHub”, de astăzi te poți înscrie la seria de webinarii ONG Online dedicată IT-iștiilor, angajați sau voluntari, din organizațiile nonprofit din România.
Asociația Techsoup, cu sprijinul CivicTech România, organizează o serie de 3 webinarii în cadrul ONG Online: Școala Digitală pentru ONG-uri. Webinariile adresează subiecte specifice legate de tehnologia în ONG-uri și sunt construite în jurul unor studii de caz reale, precum aplicația națională de raportare integrată a Situațiilor de Urgență, proiect al Departamentului pentru Situații de Urgență în colaborare cu CivicTech.
Despre ce poți învăța dacă te înscrii la seria de webinarii IT:
#1: Ghid de Colaborare Open Source pentru ONG-uri
17 mai 2018, ora 17:00
Împreună cu Claudiu Ceia, programator full stack CivicTech România, aflăm de ce este important software-ul cu licență deschisă pentru ONG-uri și vorbim despre cum se lucrează într-un proiect Open Source, care sunt principalele reguli, unelte și recomandări pentru dezvoltatorii, contributorii și beneficiarii proiectelor Open Source.
#2: Strategii de Product Management și Infrastructură Open Source pentru ONG-uri
24 mai 2018, ora 17:00
Împreună cu Lucian Stuparu, CivicTech România, discutăm despre cum să eficientizăm managementul unui produs software într-un ONG (alegerea infrastructurii optime, automatizare, operaționalizare).
#3 Securitate și Confidențialitatea Datelor Personale la ONG-uri
6 iunie 2018, ora 17:00
Împreună cu Dan Bărbulescu și Claudiu Ceia, CivicTech România, aflăm tot ce trebuie să știm despre GDPR, confidențialitatea datelor personale și cum arată check-listul de securitate în 2018 pentru o organizație non-profit.
Înscrierea la seria de webinarii este gratuită pentru organizațiile înscrise în Programul TechSoup România și se realizează prin completarea formularului de înscriere pe http://ongonline.techsoup.ro/
Școala Digitală pentru ONG-uri este un program anual creat de Asociația Techsoup pentru a ajuta angajații și voluntarii organizațiilor neguvernamentale din România și Republica Moldova să beneficieze de training gratuit profesionist și la îndemână în utilizarea tehnologiei sau soluțiilor online disponibile lor. Pentru a participa la training-urile online (webinarii), organizațiile trebuie doar să fie validate gratuit în Programul TechSoup România, respectiv TechSoup Moldova, un proces care în același timp le oferă și posibilitatea de a accesa programe software sau servicii gratuite de cloud.
***
Despre Asociația Techsoup
Despre Asociația Techsoup
Din 2010, Asociația Techsoup creează și oferă resurse IT și experiențe de învățare a tehnologiei pentru organizații nonprofit, tineri și profesori. Credem că tehnologia contribuie la o societate deschisă și democratică, de aceea ne-am propus să facem tehnologia accesibilă, ușor de înțeles și familiară celor care sunt motorul schimbării sociale în România. Asociația facilitează accesul la soluții software, cloud și traininguri de tehnologie pentru peste 2.700 de organizații neguvernamentale și creează zi de zi, alături de tineri, învățători și profesori de informatică, experiențe educaționale care să pună accentul pe predarea informaticii aplicate. Mai multe despre misiunea organizației și proiectele Asociației Techsoup pe www.asociatiatechsoup.ro
Despre CivicTech România
CivicTech Romania este comunitatea celor care lucrează împreună ca să modernizeze România, folosind potențialul tehnologiei deschise (Open Source) și talentul specialiștilor din IT&C pentru a dezvolta noua generație de servicii digitale de utilitate publică din România. Mai multe detalii despre proiectele CivicTech România pe https://civictech.ro/.