Code for Romania / Commit Global, cea mai mare organizație de tehnologie civică din lume, lansează Website Factory: Școli, soluție digitală de construcție de site-uri accesibile, pe care o pune la dispoziție gratuit pentru toate unitățile publice de învățământ din România. Soluția Website Factory: Școli este parte din pilonul “Education for Romania” al Infrastructurii Binelui, dezvoltat de Code for Romania cu sprijinul Fundației Orange și al Lidl România ca parteneri strategici.

 

Website Factory: Școli este un creator de website-uri intuitiv și ușor de utilizat, creat special pentru școli. Soluția permite oricărei școli să construiască cu ușurință un website adaptabil, conform standardelor de accesibilitate web, creând astfel o prezență online fără bariere pentru toți beneficiarii.

 

Folosind Website Factory, fiecare școală își poate personaliza website-ul cu elementele cele mai frecvent utilizate pentru prezentarea de informații, publicarea de formulare, resurse pentru elevi și părinți și pentru a îndeplini funcții precum abonare la newslettere sau deschiderea de informații de interes public. Acest nivel de personalizare poate fi atins folosind module și blocuri ușor de înțeles și folosit, care includ funcționalități de încărcare a documentelor, șabloane și integrare cu servicii terțe. Soluția este de asemenea multilingvă și accesibilizată pentru persoanele cu dizabilități și va fi găzduită pe infrastructură AWS.

 

Școlile care doresc să aplice pentru a beneficia de această soluție o pot face începând cu data de 3 decembrie, online, pe pagina dedicată din site-ul Code for Romania

 

„În această eră a comunicării este important să punem la dispoziția școlilor instrumente utile, eficiente și sustenabile care să și ajute în a crea comunități solide între profesori, părinți și copii. Deși privim astăzi un website ca pe un lucru absolut banal, trebuie să fim conștienți că a crea și menține o prezență online consistentă este dificilă atunci când resursele IT sunt aproape inexistente în majoritatea unităților de învățământ din România. Sperăm ca acest instrument să fie un aliat important pentru toate școlile și să le ajutăm în drumul lor spre transformarea digitală”, arată Olivia Vereha, cofondator Code for Romania.

 

„Incluziunea digitală pentru cât mai multe școli din România este parte din misiunea programului Digitaliada, derulat de mai bine de 9 ani de Fundația Orange. Ne propunem să sprijinim cât mai mult școlile din România în integrarea tehnologiilor digitale în educație, iar prin colaborarea cu partenerii de la Code for Romania, ne dorim să oferim școlilor acele instrumente utile care să permită îmbunătățirea comunicării dintre profesori, elevi, părinți și comunitate. Obiectivele Digitaliada includ dezvoltarea competențelor digitale ale elevilor și cadrelor didactice, promovarea educației digitale și reducerea decalajului digital, contribuind astfel la un mediu educațional inovativ și accesibil“,  susține Ovidiu Ana, directorul executiv al Fundației Orange.

 

Website Factory: Școli face parte ecosistemul de soluții digitale dedicate educației din Infrastructura Binelui, construită și administrată de Code for Romania. Acest sistem se alătură celorlalte aplicații care fac parte din pilonul Education for Romania, cum ar fi eSense (soluție dedicată intervenției timpurii pentru copiii cu surdocecitate) sau Saptamana Verde (soluție administrată de Ministerul Educației, dedicată activităților de mediu din școli) și multe altele.

 

Code for Romania, organizație non-guvernamentală din România, este cea mai mare organizație de tehnologie civică din lume, cu o comunitate de peste 3000 de voluntari. Din 2016 identifică probleme sociale sistemice și generalizate și construiește infrastructura digitală gratuită de care societatea are nevoie. Misiunea organizației: să ajute la rezolvarea cât mai multor probleme sociale prin intermediul tehnologiei digitale. Până acum, Code for Romania a dezvoltat peste 60 de soluții digitale vitale pentru România, inclusiv infrastructura digitală pentru gestionarea crizei Covid-19 și a crizei refugiaților din Ucraina.