Centrul de Informare EUROPE DIRECT CENTRAS Bucuresti va fi prezent sambata, 16 mai, intre orele 10.00 – 17.00, in Parcul Cismigiu, la Targul de Voluntariat organizat de Centrul National de Voluntariat ProVobis.

Cu aceasta ocazie vom distribui, impreuna cu voluntarii nostri, materiale informative care prezinta activitatea institutiilor europene, proiectele si programele care se adreseaza tinerilor si voluntarilor si vom proiecta un film despre activitatea Parlamentului European. Coordonatorul centrului si ofiterii de informare vor raspunde intrebarilor cetatenilor referitoare la problematica europeana (statutul de cetatean european, alegerile europarlamentare, protectia mediului etc).

EUROPE DIRECT CENTRAS este un centru de informare care ofera cetatenilor din zona Bucuresti – Ilfov informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri referitoare la legislaţia, programele si oportunitatile de finantare oferite de Uniunea Europeana. De asemenea, EUROPE DIRECT CENTRAS faciliteaza transmiterea intrebarilor, opiniilor si sugestiilor cetatenilor catre institutiile europene si promoveaza dezbaterea locala in randul societatii civile despre activitatea si politicile Uniunii Europene.

Centrul de Informare EUROPE DIRECT CENTRAS Bucuresti permite:

* Facilitarea accesului cetatenilor din zona Bucuresti – Ilfov la informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri referitoare la institutiile europene.
* Promovarea dezbaterii locale despre activitatea si politicile Uniunii Europene.
* Imbunatatirea diseminarii informatiei despre Uniunea Europeana, adaptate in functie de necesitatile regiunii Bucuresti – Ilfov.
* Facilitarea realizarii unei comunicari bidirectionale - cetatenii din Bucuresti si Ilfov vor avea posibilitatea sa transmita institutiilor europene intrebari, opinii, sugestii.

Pentru realizarea acestor obiective, Centrul de Informare EUROPE DIRECT CENTRAS ofera gratuit urmatoarele servicii:

· Informatii practice cu privire la aspecte precum demersurile necesare pentru recunoasterea studiilor ori modalitatile de introducere a unei plangeri impotriva produselor periculoase;
· Acces gratuit la paginile web ale institutiilor Uniunii Europene;
· Acces gratuit pentru apelarea 00 800 67891011;
· Copii gratuite ale publicatiilor si brosurilor cuprinzand informatie europeana, disponibile la sediul centrului;
· Consultanta pentru a ajuta la rezolvarea problemelor practice in exercitarea drepturilor cetatenilor in Europa.

Centrul de informare EUROPE DIRECT CENTRAS este parte a retelei de informare a Comisiei Europene care functioneaza in toate tarile membre.

Pentru informatii suplimentare, va rugam sa contactati: Madalina Paxaman, coordonator centru la telefon 223 00 29, 0751 222 004 sau pe adresa de e-mail: europe.direct@centras.ro.